peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tunnistelaput
Lajitteluperuste:
updated by Jenny Widlund VISMA ‎19-02-2019 09:12
Opiskelijat, joilla on tarvetta erityisjärjestelyihin yo-kirjoituksissa, voidaan korostaa istumajärjestyksestä. Istumajärjestysruudun alareunassa on rastikenttiä, joiden avulla erityisjärjestelyitä tarvitsevia opiskelijoita voidaan sijoitella.   Korosta   korostaa erityisjärjestelyjä tarvitsevien opiskelijoiden paikat vihreällä taustavärillä. Omaan tilaan   tarkoittaa, että erityisjärjestelyjä tarvitsevat voidaan sijoittaa kokonaan eri tilaan kirjoituksissa. Eri tilaan sijoittamista varten hae useampi huone esiin. Rasti kohta "Omaan tilaan", ja valitse lisäksi sijoitetaanko heidät "Ensimmäiseksi" vai "Viimeiseksi". Valitse järjestämistapa (esim. kokeen mukaan) ja klikkaa Järjestä. Ensimmäiseksi/Viimeiseksi   -vaihtoehtoja voidaan käyttää myös itsenäisesti ilman omaan tilaan sijoittamista, silloin erityisjärjestelyjä tarvitsevat sijoitetaan haetun huoneen istumajärjestyksessä ensimmäiseksi tai viimeiseksi valinnan mukaan. "Omaan tilaan", "Ensimmäiseksi" ja "Viimeiseksi" -valinnat ovat käytössä silloin kun järjestetään kokelaita automaattisesti Järjestä-painikkeen kautta.   Sijoiteltaessa opiskelijoita manuaalisesti nimilistan kautta   (Asetukset / Näytä nimilista), voidaan istumajärjestyksestä korostaa erityisjärjestelyjä tarvitsevat. 
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎19-02-2019 09:11
Varsinaiset istumajärjestykset tehdään Opiskelijat-rekisterissä, jossa opiskelijat sijoitetaan Huoneet-rekisterissä luotuun pohjaan.   Opiskelijat sijoitetaan koetilaan valitsemalla Lisätoiminnot / Ylioppilaskirjoitusten istumajärjestys. Esiin tulee ruutu, jossa valitaan samalla kirjoituskerralla kirjoitettavat aineet. Aine tai aineet siirretään Valitut-osioon. Lopuksi klikataan Valitse-painiketta. Seuraavaksi valitaan huone, eli tila jossa kirjoituskerta järjestetään. Listalla näytetään kaikki ne huonetilat, joille on tehty yo-istumajärjestys Huoneet-rekisterissä. Jos huoneella ei ole lyhennettä, ei sitä näytetä valintaikkunassa.   Opiskelijoiden järjestäminen   A) Automaattinen järjestäminen Opiskelijat voi järjestää paikoille eri tavoin: kokeen mukaan, kokelasnumeron mukaan, nimen mukaan tai satunnaisesti. Kun järjestämistapa on valittu, klikataan   Järjestä.  Tyhjennä-painike tyhjää tehdyn järjestyksen. Jos opiskelijat eivät mahdu valittuun huoneeseen, antaa Primus siitä ilmoituksen. Huoneen voi vaihtaa suoraan ylävalikon Hae / Huoneet -toiminnon kautta. B) Manuaalinen järjestäminen Opiskelijoita voi siirrellä paikasta toiseen tarttumalla nimeen ja vetämällä hiirellä nimi ruutuun. Näkymää voi tarvittaessa suurentaa   Zoom   -liukupainikkeella. Ruutua voi myös suurentaa venyttämällä sitä reunoista. Jos valittuna on useampi huone, voi  Asetukset / Numeroi yli huonerajojen  -toiminnolla jatkaa numerointia juoksevasti huoneesta toiseen Asetukset / Näytä nimilista tuo ruudun oikeaan reunaan listan kaikista istumajärjestykseen valitun aineen/aineiden kirjoittajista. Listasta voi valita esim. maalaamalla tai ctrl-painike pohjassa halutut opiskelijat, jonka jälkeen hiiren 2. painiketta klikkaamalla valitaan mihin huoneeseen heidät sijoitetaan. Delete-näppäimellä yksittäisen opiskelijan voi poistaa istumajärjestyksestä. Poistetut palaavat takaisin nimilistaan, josta heidät voi sijoittaa uudellleen. Nimilistassa on mahdollista hyödyntää myös Primuksen hakuja ja luettelojärjestystä. Taustalla säilyy kuitenkin koko ajan myös valittu aine, eli haut kohdistuvat niihin opiskelijoihin, jotka kirjoittavat istumajärjestykseen valitun aineen/aineet. Opiskelijat voi järjestää saleihin eri perusteilla. Esimerkiksi A-salin opiskelijat   Kokeen mukaan   ja B-salin opiskelijat   Nimen mukaan. Tämä tehdään valitsemalla ruudun yläreunasta ensin haluttu peruste, ja sen jälkeen klikataan hiiren 2. painikkeella  istumajärjestyksen vieressä olevan  huoneen lyhenteen  kohdalta ja valitaan   Järjestä huone uudelleen. Yläreunan   Järjestä-painike järjestää kaikkien huoneiden kokelaat samalla perusteella. Huoneille voi valita valvojat klikkaamalla hiiren 2. painikeella huoneen lyhennettä ja valitsemalla "Valitse valvojat". Yhden opettajan voi sijoittaa vain yhteen tilaan/aine.   Kun istumajärjestys on valmis, klikkaa  Tallenna . Tieto tallentuu  Yo-seurantataulukon   Huone -kenttään sekä  Paikkanumero -kenttään.    
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
Opiskelija-rekisterin Ylioppilaskirjoitusten istumajärjestystoiminnosta löytyy kiinteänä tulosteita, joilla sekä istumajärjestyskartan että paikkatiedot saa tulostettua.   Valmiin istumajärjestystulosteen voi tulostaa toiminnon Tulosteet-valikosta. Valmiina tulosteina löytyvät Istumajärjestys, Istumakartta ja Paikkatiedot.   Istumajärjestys on listamuotoinen tuloste kokelaista ja mahdollisista erityisjärjestelyistä kokeessa.  Istumakartta   on karttamuotoinen tuloste istumajärjestyksestä, eli siihen tulostetaan opiskelijoiden nimet kuten ne on istumajärjestyspohjaan sijoitettu. Kartan voi tulostaa joko opiskelijoiden kuvilla tai ilman (vaatii kuvan käyttöluvan koulutoimen sisäiseen käyttöön). Paikkatiedot-tulosteella saadaan kokelaille jaettavat laput yo-kirjoitusten istumapaikkatiedoista. Tulosteiden lisäasetuksiin voi tarvittaessa tutustua ohjesivuillamme.
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
Huoneet-rekisterissä luodaan aluksi tilakohtaisesti pohjakaaviot tuleville istumajärjestyksille.   Valitse tila, jossa kirjoituksia pidetään. Valitse ylävalikosta Lisätoiminnot / Istumajärjestys. Määrittele tarvittaessa uusi pohja.   Anna arviot istumapaikkojen määrästä. Istumajärjestyksen pohjassa voit + ja - -painikkeiden avulla lisätä tai poistaa paikkoja Klikkaamalla paikkaruutua, muuttuu sen väri punaiseksi. Se on merkki siitä, että sille paikalle ei sijoiteta ketään istumaan. Klikkaamalla ruutua uudelleen, väri poistuu. Asetukset -valikosta voit vaikuttaa paikkojen numerointitapaan. Oletuksena paikat numeroidaan vaakasuunnassa. Kun olet tyytyväinen istumajärjestykseen, valitse Toiminnot / Tallenna. Huoneet-rekisterin kenttään Istumajärjestyspohja tehty tulee automaattisesti rasti, kun huoneelle on tehty istumajärjestys.
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎20-11-2018 15:36
UKK eli usein kysytyt kysymykset Wilma-sovelluksesta:   Mitä Wilma-sovelluksella voi tehdä?   Wilma-sovelluksella voi: Vastaanottaa ilmoituksia viesteistä ja tuntimerkinnöstä Lukea ja kirjoittaa viestejä Lukea tiedotteita Katsoa työjärjestyksen Nähdä kotitehtävät, kokeet ja tuntimerkinnät Selvittää poissaoloja Ilmoittaa poissaoloista etukäteen Tällä hetkellä sovelluksessa ei näy Wilman lomakkeet tai tulosteet.   Miksi sovelluksen push-notifikaatiot eivät toimi?   Notifikaatiot eli ilmoitukset tulee laittaa päälle ensijaisesti Wilma-sovelluksen asetuksista. Tämän lisäksi joissain puhelinmalleissa täytyy erikseen säätää sovellusten virrankulutukseen liittyviä asetuksia puhelimen lisäasetuksista.   Wilman palvelimelta tulee olla myös yhteydet sallittu   tämän ohjeen   kohdassa "Wilman palvelinyhteydet" mainittuihin palvelimiin ja portteihin.    Mistä voin lukea lisää tai minkä ohjeen voin vinkata sovelluksen käyttäjälle?   Wilma-sovellus - FAQ   Wilma-sovellus iPhonelle ja iPadille  Wilma-sovellus Android-laitteille   Vinkit Wilma-sovelluksen ongelmatilanteisiin (Communityn kirjautuneille käyttäjille)  
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎20-11-2018 15:33
Ylioppilastutkintolautakunta lähettää lukioille ylioppilaskokeiden tulokset CSV-muotoisena tiedostona. Tiedosto sisältää kokelaiden tiedot ja arvosanatiedot. Nämä tiedot luetaan Primukseen erillisellä siirtotoiminnolla (Tiedonsiirrot / Ylioppilastutkinto / Tulosten siirto Primukseen)   Mukana on ollut perinteisesti myös toinen csv-tiedosto, nimeltään 1234-kokelas.csv. Tätä tiedostoa   ei   lueta Primukseen. Mikäli tiedonsiirto aiheuttaa runsaasti virheilmoituksia, tarkista, että valitsit oikean tiedoston.   Arkistossa olevat oppilaat, ketkä ovat kuitenkin olleet mukana kirjoituksissa, tulee ottaa siirron ajaksi pois arkistosta.   Tarkemmin tiedoston vastaanottamisesta ja tietojen tuomisesta Primukseen: Ylioppilaskokeiden arvosanat   Sivuiltamme löytyy tarvittaessa myös valmis lomakepohja yo-kirjoitusten tulosten näyttämiseen Wilman puolella.   Lomake löytyy täältä: Ylioppilaskokeiden tulokset, opiskelijan lomake   Tiedot näkyvät lomakkeella sen jälkeen, kun lukio on ladannut tulokset Primukseen. Myös opettajien antamat alustavat tehtäväpisteet saadaan samalla lomakkeella näkyville suoraan opiskelijoille.
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎24-10-2018 12:47
Täältä löydät käytännön vinkkejä ja neuvoja Primuksen jokapäiväiseen käyttöön:   Primuksen rekistereiden ylälaidasta löytyvällä   Ikkunat-toiminnon kautta voi navigoida avoimien rekistereiden välillä. Tulostuseditoriin pääsee   Toiminnot / Tulosta / Tulostuseditori   tai painamalla näppäimistöltä   F5.   Tulostuseditorista voi myös avata Esikatselu-ikkunan samalla näppäimellä   F5.  Arviointi-rekisterin kautta voi avata arviointikirjojen opiskelijat Opiskelijat-rekisteriin. Klikkaa arviointikirjalla opiskelijalistan päällä hiiren 2. painikkeella ja valitse   Avaa opiskelijarekisterissä. Primuksen rekistereissä kentän päällä hiiren 2.painiketta klikkaamalla   saa haettua kaikki rekisterin kortit, missä on sama tieto kirjattuna kyseiseen kenttään. Toiminto löytyy listasta nimellä   Hae samat. Primuksessa olevia valmiita hakuja voi yhdistellä.   Jos valmiina on esim. aloittavien oppilaiden haku ja 2. vuosiluokan oppilaiden haku, voi molemmat hakea kerralla. Valitse hakuruudussa ensin yksi haku, paina näppäimistöltä   Shift-näppäin pohjaan ja valitse mukaan toinenkin valmis haku. Tietyn kentän etsiminen Primuksen rekisteristä   onnistuu   Etsi/Etsi kenttä…   -toiminnon kautta. Myös näppäinkomennon   ctrl+f   kautta pääsee suoraan kirjoittamaan hakusanaa. Seuraavan tiedon etsiminen komennolla   ctrl+n. Sama komento toimii myös kenttäeditorin puolella. Kenttäeditorissa kenttälistan alapuolella on hakusuodattimet, joilla voi rajata, mitkä kentät listassa näkyvät.   Suodata nimellä   -kenttään syötetään kentän nimi tai nimen osa ja   Suodata kenttätyypillä   -listasta voi valita, minkä tyyppisiä kenttiä kenttälistassa on esillä.
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎08-08-2018 09:09
Arviointikirjat voidaan muodostaa heti, kun ryhmät ovat Kurressa valmiina. Arviointikirjat tulee olla tehtynä viimeistään siinä vaiheessa, kun opettajat haluavat nähdä ryhmänsä Wilmassa.   Arviointikirjojen muodostaminen   Arviointikirjat tehdään Kurren Perustiedot -ikkunan Ryhmät -välilehdellä. Kaikista ryhmistä voidaan muodostaa kerralla arviointikirjat, tai halutut ryhmät voidaan maalata listalta ja muodostaa vain näille ryhmille arviointikirjat.   Ylävalikosta valitaan Tiedonsiirrot / Siirrä Primukseen / Arviointikirjat , jolloin avautuu uusi Arviointikirjat Primukseen -ikkuna, jossa määritellään vielä tarkemmin arviointikirjojen asetukset . Muodostuksen jälkeen tulee vielä mahdollisesti virhelista (jos virheitä löytyy) ja yhteenveto arviointikirjoista. Yhteenvetolistan jälkeen Kurre vielä varmistaa arviointikirjojen muodostuksen. Tässä vaiheessa on siis vielä mahdollista perua toiminto.   Tärkeää! Arviointikirjojen muodostuksen jälkeen Primuksen Arviointi -rekisterissä tulisi tarkistaa, että arviointikirjoille on täyttynyt vähintään seuraavat kentät:   Kurssi Alkamispäivä Päättymispäivä    
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
Wilman eri toimintoja voi testata testiopiskelijoille ja -opettajille tehtyjen tunnusten avulla. Näistä on apua etenkin silloin, kun haluat tietää, miten jokin ominaisuus tai lomake näkyy Wilmassa eri käyttäjille. Testitunnukset   Varsinaisen Primuksen tuotantokannan lisäksi voi ja kannattaakin asentaa erillinen Primus isompaa testailua ja uusien asiakokonaisuuksien käyttöönoton suunnittelua varten. Testiympäristössä eri määrityksiä ja asioita voi kokeilla ja opetella kaikessa rauhassa, sotkematta käytössä olevaa varsinaista Primus-kantaa. Testikannat
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎07-08-2018 15:57
Wilma-sovellus on kehitetty ketteräksi tavaksi käyttää sellaisia Wilman toimintoja, joita Wilman päivittäisessä peruskäytössä tarvitaan eniten. Sovelluksella voi esimerkiksi kirjoittaa ja lukea viestejä, katsoa työjärjestystä ja kurssitietoja, tarkastaa koepäivämääriä ja lukea tiedotteita.   Wilma-tili tulee luoda  Wilman www-selainversiolla, mobiilisovelluksella ei käyttäjätunnuksia voi vielä tehdä tai muokata.   Jokaisella kunnalla tai oppilaitoksella on oma Wilma-osoite, ja www-selainta käytettäessä samojen tunnusten alle voi tämän vuoksi yhdistää vain samaan Primus-kantaan kuuluvia henkilöitä. Wilman mobiilisovellukseen voi kuitenkin lisätä kaikki käytössä olevat Wilman käyttäjätilit, myös toisessa kunnassa tai oppilaitoksessa olevan tilin. Sovelluksessa voi siis kirjautua usealla eri tunnuksella ja saada näin “yksi Wilma” käyttöön.   Wilma-sovelluksen asentaminen - video
Näytä koko artikkeli
updated by Jenny Widlund VISMA ‎07-08-2018 15:52
Jokaiselle Wilman käyttäjälle tulee luoda oma tunnus. Tunnuksen teossa apuna käytettävät Wilman avainkoodit ovat henkilökohtaisia ja koodi vanhenee, kun sen kerran käyttää.   Wilmaan liittyvissä ongelmissa käyttäjät tulee ohjeistaa ottamaan yhteys ensin omaan kouluun. Jos koululla ei osata auttaa, tulee koulun ottaa yhteys tukipalveluumme.   Suosittelemme laittamaan  Wilman kirjautumissivulle tiedotteen, jossa kerrotaan tarkemmin tunnusten teosta ja miten toimia erilaisissa ongelmatilanteissa. Tiedote kannattaa laittaa ylläpidon tiedotteena , jolloin se näkyy ilman kirjautumista. Ks. lisätietoa tiedotteista .   Tiedotteessa voi hyödyntää esimerkiksi seuraavia valmiita ohjeistuksia:   Ensimmäinen Wilma-tunnus: Wilma-tunnuksen teko avainkoodin avulla (huoltajat)   Uuden tilin lisääminen olemassa olevaan Wilma-tunnukseen: Tunnusten yhdistäminen: roolin lisääminen   Yleisiä ohjeita: Wilma-tunnusten luominen - ratkaisuja ongelmatilanteisiin Huoltajien Wilma-tunnukset - FAQ Wilma-sovelluksen asentaminen - video   Lisäksi koulujen ja oppilaitosten apuna toimivat seuraavat ohjesivut: Wilma-tunnusten hallinnointi Primuksessa - ohje koulusihteereille Wilmaan ja tunnusten hallintaan liittyviä ohjevideoita
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
Tulemme tekemään teille avuksi lyhyitä ohjevideoita ja ensimmäiset ovatkin jo katsottavissa. Videot ovat muutaman minuutin mittaisia täsmäiskuja eri tilanteisiin, ja tulemme lisäämään niitä pikkuhiljaa lisää.   Katso sellaisenaan tai kirjallisten ohjeiden tukena!   Videokirjastoon pääset täältä
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
Joskus   todistus   hajoaa kahdelle eri sivulle, vaikka silmämääräisesti yhdelläkin sivulla olisi tilaa mahduttaa kaikki oppilaan tiedot koulun nimestä huoltajan allekirjoitukseen.    Näissä   tapauksissa tulostepohjaa voidaan hieman muokata tulostuseditorissa vetämällä keltaista suoritustaulukkoa riittävän pitkäksi alareunaan asti ja alentamalla alatunnistetta.    Voit katsoa tarkemmin tulostepohjan muokkauksen meidän uudelta   ohjevideolta   tai vastaavasti lukea perinteisesti meidän ohjeesta. 
Näytä koko artikkeli
Jenny Widlund VISMA
 Kurre on tällä hetkellä kuuma aihe. Tässä linkkivinkkejä Kurren kanssa työskentelyyn:   Kurren työskentelyjärjestys Tänne on koottu Kurren työskentelyjärjestys alusta loppuun.  Esivalintojen tarjotin Kurssivalintojen keräämiseen liittyvät ohjeet löytyy täältä. Esivalintatarjotin jaksokohtaisiksi tarjottimiksi Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka esivalintatarjotin muokataan seuraavan lukuvuoden jaksokohtaisiksi kurssitarjottimiksi.  
Näytä koko artikkeli
updated by Maria Westerback VISMA ‎16-02-2018 11:30
Artikkelissa on linkkejä lukioille tärkeisiin Koski-ohjeisiin.
Näytä koko artikkeli
Ilmoitukset
Muistathan kirjautua aina sisään :)


Kouluasteriippumattomat asiat, jotka koskevat kaikkia asiakkaitamme, kuten tiedotus, versiotiedot ja kehitystoiveet, löytyvät aina

YHTEISÖMME PÄÄSIVULTA


  • Pääsivulla tehty tiedonhaku kattaa aina koko InSchoolin, kun muilla alueilla hakusi kohdistuu vain käsillä olevaan alueeseen
  • Mikäli et löydä tietoa tai asia on arkaluonteinen, voit myös jättää tiketin henkilökohtaista palvelua varten allaolevan Support-kuvakkeen kautta

  • Om du inte hittar det du söker, eller om ditt ärende är av känslig natur, kan du lämna en ticket via Support-ikonen nedan för att få personlig service
Huipputunnisteet