peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Ongelmana on nyt lukion puolella (ja myös peruskoulun puolella) se, että KOSKI ei hyväksy kuin yhden pakollisen katsomusaineen. Lukiossa emme kuitenkaan voi estää opiskelijaa opiskelemasta vaikka kaikkien uskontojen kursseja ja ET:tä siihen päälle. KOSKI ei tällaista ymmärrä vaan ilmoittaa virheestä, vaikka kyseessä ei ole mikään virhe.

Samoin ilmeisesti alakoulun UE:sta ET:n puolelle siirtyvillä tulee KOSKESTA virheilmoitus, kun siirto on tehty kesken alakoulun? Mitenkä olette tämän ratkaisseet?

9VASTAUSTA9
CHAMPION *

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Moi

Olen tehnyt tästä tiketin jo keväällä Vismalle ja odotan tähän ratkaisua. Myös oph Kosken puolella tietää tämän ongelman.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Kysyin myös KOSKE:n tuesta ja sain seuraavan vastauksen tähän samaan kysymykseen: "Koskessa Uskonto/ET alle voi laittaa eri uskonnon kursseja. Visma on tietoinen tästä ja heillä on jokin ratkaisu, miten siirron pitäisi onnistua."

Ainakaan vielä ei virhetilassa oleva opiskelija ole mennyt läpi, mutta toivotaan, että tähän tulee päivitys ennen joulua, muuten voipi valmistumisen vahvistaminen olla hankalaa, kun KOSKE.ssa näkyy vain 74 kurssia ja niitä on oikeasti 75.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Hei!

Minä olen tässä myös yrittänyt tuota Uskonta/elämänkatsomustietoa muodostaa opsiin kahdella tavalla, toinen on niistä tuo, missä kaikkien uskontojen kurssit laitetaan Uskonto/elämänkatsomus aineen alle ja toinen se mikä on neuvottu Visman ohjesivulla. Jos tekee tuon Visman ohjeen mukaan, niin se aiheuttaa taas ongelmia todistuksia tulostettaessa, niissähän ei saa näkyä mitä opiskelija on noista kursseista suorittanut, mutta tuossa versiossa tulostuu todistuksiin esim. uskonto evl. jne. Tuo toinen muoto poistaa todistusongelman, jolloin todistuksiin tulostuu vain aine:Uskonto/elämänkatsomustieto ja Koskeen kyllä siirtyy myös tuon aineen alle kurssit esim. UE1 jne., mutta tuossa tapauksessa ensiksi tuli virhe - kuvaus puuttuu! kun laitoin yhden merkin (pelkästään piste) kuvaus kenttään aineen kohdalle, siirto Koskeen onnistui, mutta sinne tulostuu aineen kohdalle * paikallinen aine. Ei siis ole ihan oikein.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Hei!

Edelliseen viestiin viitaten. Nyt toimii Koski-siirto ja todistuksiin tulee ihan oikein. Uskonto/elämänkatsomusaineen alla on siis opsissa kaikki uskonnon kurssit. Yhteishaun aineen kohdalla ei ollut valittuna "Katsomusaineet" ainetta ja kuvauksesta otin pois merkin. Kiitos tukipalveluun, josta sain apua.

CHAMPION *

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Hei

Pystyisitkö laittamaan kuvankaappauksen primuksesta opiskelijat suoritusnäkymästä kyseisen aineen kohdalta, jotta näkisimme käytännössä miten olet rakenteen tehnyt? Viestiin voi liittää tiedostoja viestikentän alla olevan "Valitse tiedosto" -napin avulla.

 

Samoin jos saat napattua todistuspohjasta ko. aineen kohdalta kuvankaappauksen. Auttaisi suunnittelussa.

 

Olisin kovin kiitollinen jos onnistuisi?

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Hei! Tässä liitteenä kuva meidän ops puusta. Tuo Uskonto/elämänkatsomustieto on normaalina aineena (lu oppimäärä) ja kaikki kurssit tuossa alla määritelty kuten muissakin aineissa. Minäkin tein tosiaan ensin tuon ops puun Visman ohjesivulla olevan ohjeen mukaan. Mutta sitten tuli ne todistus ym. ongelmat ja muutin takaisin samanlaiseksi ops puun, kun oli aikaisemmassa hallinto-ohjelmassa ja olivat sieltä siirtyneet ihan hyvin myös Koskeen. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä.

 

t. Aira K/Saarijärven lukio

CHAMPION *

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Kiitos, tästä on apua 

CHAMPION *

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Vielä tarkentava kysymys: Teillähän on siis ne pakollsiet kurssit merkattu jokaiselle katsomusaineelle. Miten menettelette, jos opiskelija opiskelee esim. ET1-4 ja UE 1-4 ja hänen virallinen katsomusaineensa on ET. Muutatteko silloin UE:n kurssityypit koulukohtaisiksi?

 

Jos olen ymmärtänyt ohjeet oikein niin ilmeisesti vain yhdessä katsomusaineessa saa olla ne pakolliset ja jos opiskelija opiskelee tämän lisäksi toista tai jopa kolmattakin katsomusainetta, nämä tulee merkitä paikallisiksi.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Katsomusaineen siirto KOSKEEN?

Hei!

Tuollaista tilannetta ei nyt ole tullut, menee mietintään siinä tapauksessa, kun ensimmäinen tapaus tulee vastaan.