peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

Hei,

opiskelijan kurssivalinnat eivät päivity Primukseen eivätkä Wilmaan. Arviointikirjat on muodostettu, eikä niissä ole ollut ongelmia. Asian tekee kummalliseksi se, että joillakin opiskelijoilla valinnat ovat päivittyneet. Heitä on kuitenkin vain pieni osa opiskelijoista.

Sama tilanne on ollut joskus aikaisempinakin vuosina, mutta en enää muista, miten asia on ratkaistu.

1 HYVÄKSYTTY RATKAISU
6VASTAUSTA6

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

(updated by Jenny Widlund VISMA ‎14-08-2018 12:01 )

Moikka!

Onko teillä käytössä Kurren kurssitarjotin vai Valinnat-sivu Wilmassa? Kurren kurssitarjottimen kautta kootut valinnat näkyvät aluksi vain Kurren puolella, josta ne täytyisi arviointikirjojen kautta päivittää valinnoiksi oppilaan opetussuunnitelmaan.

 

Tämän päivityksen voi tehdä jo Kurressa arviointikirjojen siirtoikkunassa Päivitä valinnat opiskelijarekisteriin (lähinnä toinen aste) -asetuksella tai Primuksen Arviointi-rekisterissä Lisätoimintojen alta löytyvän samaisen asetuksen avulla.


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen
CONTRIBUTOR *

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

Hei Jenny,

kiitos, ratkaisu löytyi!

 

"Päivitä valinnat opiskelijarekisteriin" on minun mielestäni hassusti lisätoiminnoissa (minkä vuoksi en sitä itse taaskaan löytänyt). Olisiko siitä haittaa ja mahdollisesti muillekin hyötyä, jos se näkyisi siinä varsinaisessa arviointikirjojen tiedonsiirtoikkunassa?

CONTRIBUTOR ***

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

Hei!

Meillä on nyt tänä syksynä otettu käyttöön Kurre, Primus ja Wilma ja ongelmia on tuottanut tuo valintojen päivittyminen tai lähinnä kun eivät päivity ilman erillisiä toimenpiteitä, kun opiskelija sijoitetaan ryhmään. Tuohon pitäisi kyllä saada korjaus ainakin siltä osin kun opettajat ja opinto-ohjaaja lisäävät Wilmassa opiskelijoita opetusryhmiin, että tuo ryhmään sijoittaminen myös automaattisesti tekisi valinnan Primukseen+Wilmaan opiskelijan ops näytölle. Wilman puolella ei ilmeisesti voi edes tehdä mitään valintatietojen päivitystä Primuksen puolelle. Valinnathan eivät näin ollen ole ajantasalla, jos niitä ei joku käy jatkuvasti tarkistelemassa. Mielestäni tuo on aika suuri puute. Toivottavasti Visman puolelta tulee tuohon korjaus.  

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

(updated by Tommi Dahl VISMA ‎01-11-2018 15:45 )

Hei,

 

Valitettavasti opiskelijan lisääminen ryhmään ei tosiaan lisää valintaa opiskelijan henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan. Valinta voidaan kyllä syöttää Wilmassakin manuaalisesti suoraan opiskelijan opetussuunnitelmaan, mutta automatiikkaa tähän ei ole. 

 

Voisitte tarvittaessa kirjata ehdotuksenne vielä erikseen tuonne meidän Ideointi -osioon, josta tuotekehityksemme käyvät kehitysideoita läpi ja muutkin asiakkaat voivat antaa äänensä ko. idealle. 

 

Ideointi - https://community.visma.com/t5/InSchool-Ideointi/idb-p/FI_IN_ideointi

 

 

CONTRIBUTOR *

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

Hei,

meillä hoidamme lukiossamme asian kolmivaiheisesti joka aamu.

1) Aluksi Kurren perustiedoissa Ryhmät-välilehdellä maalataan kaikki arviointikirjat joihin on tullut muutoksia. Ja tehdään tiedonsiirto: Tiedonsiirrot, Siirrä Primukseen, Arviontikirjat.

2) Opiskelijarekisterissä poistetaan valinnat lukion opiskelijoilta: maalataan opiskelijat ja Lisätoiminnoista poistetaan valinnat.

3) Arviointirekisterissä maalataan kaikki lukion arviointikirjat ja Lisätoiminnoita päivitetään valinnat opiskelijarekisteriin.

Aikaa tähän menee korkeintaan kaksi minuuttia.

CONTRIBUTOR ***

Re: Opiskelijan kurssivalinnat Primukseen ja Wilmaan?

Hei!

Kiitos vastauksesat. Jotenkin noinhan se täytyy tehdä tässä vaiheessa. Toivottavasti kuitenkin ohjelma jossain vaiheessa saadaan nykyaikaisemmaksi.