peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Wilman mobiilisovelluksen haamukäyttäjä?

Testasin työpaikan Wilman puhelinsovelluksen näkymistä omaan (Android-)puhelimeeni, jossa on myös toisessa oppilaitoksessa opiskelevan lapseni huoltajan Wilma-käyttäjätili. Käyttäjätilin lisäys ja poisto sovelluksesta sujuivat ongelmitta, mutta nyt puhelimen sovellus ilmoittaa minulle Wilma-viesteistä, jotka koskevat työpaikan Wilmaa. Miten tämän "ominaisuuden" saa pois päältä, pitääkö sovellus poistaa kokonaan puhelimesta jotta haamuilmoitukset loppuvat?

3VASTAUSTA3

Vastaus: Wilman mobiilisovelluksen haamukäyttäjä?

Moikka!

 

Näkyykö sinulla siis edelleen sovelluksessa kaksi käyttäjätiliä? Toinen "rikkinäisellä" kuvakkeella? Jos käyt sovelluksen Käyttäjätilit-asetuksissa, niin saatko täältä poistettua ylimääräisen tilin?

 

Tämmäinen haamutili on aina välillä jäänyt sovellukseen jumittamaan ja kyseessä on ikävä virhetilanne. Itse suosittelisin, että asennat Wilma-sovelluksen puhelimeen uusiksi, niin saat sen taas kuntoon. 


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Wilman mobiilisovelluksen haamukäyttäjä?

Siis käyttäjätilin poistossa ei ollut mitään ongelmia, puhelimessa näkyy vain se tili mikä pitääkin. Sovellus vain ilmoittaa edelleen tälle poistetulle käyttäjätilille tulevista viesteistä. Kai se on ladattava uudestaan.

 

(Nyt muuten ymmärrän erään huoltajan kertomuksen, tästä samasta asiasta kertoi hän.)

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Wilman mobiilisovelluksen haamukäyttäjä?

Sovelluksen poistoa puhelimesta ja uudelleenlatausta ei kyllä oikein voi pitää hyvänä ratkaisuna tässä poistetun tilin haamuviestiratkaisussa.

Nyt meillä oli pari vuotta sitten valmistunut ylioppilas uusimassa ylioppilaskoetta, ja hänet on otettu aktiiviseksi Primuksessa. Kokeen alustavasti arvioinut opettaja lähetti Wilma-viestin kaikille yo-kirjoittajille, ja uusijan sähköpostiin tuli ilmoitus Wilma-viestistä, vaikka hänellä ei enää ole aktiivisia Wilma-tunnuksia meillä.

Toivoisin siis pysyvämpää ja asiakkaiden kannalta selkeää ratkaisua näihin haamuviestihin, jossa ei lähtisi turhia notifikaatioviestejä sähköpostiosoitteisiin vuosia tunnusten vanhentumisen tai niiden mobiilisovelluksesta poiston jälkeen.