peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Koski-tuotantopuoli on avattu

(updated by Tarja Jaakkonen VISMA ‎13-03-2018 15:33 )
Maria Raatikainen

OPH on julkaissut Koskesta tuotantoversion Koski-testauksen rinnalle tammikuun alussa. Käytännössä kaikista rajapinnan osoitteista jää tuotantoversiossa Extra-sana pois. Extra-ympäristö, jonne siirtoja on nyt tehty, on edelleen betatestausta varten. Opetuksen- ja koulutuksen järjestäjien tulee siirtää opiskelijoiden tiedot erikseen Kosken tuotantoversioon 28.2.2018 mennessä. Koski-siirtoja voi silti edelleen testata myös Extra-ympäristöön ainakin vuoden 2018 ajan.

 

Primuksesta voi siirtää tietoja tuotanto-Koskeen manuaalisesti.

 

Käytännön vaikutukset lyhyesti:

  • Oppilaitokset saavat OPH:lta uudet Koski-rajapintatunnukset, joille tulee myös uudet kentät Primuksen Koulun tiedot -rekisteriin.
    • Nykyiset kentät nimetään uudelleen siten, että niistä käy ilmi niissä olevien tunnusten olevan testiympäristöön siirtoa varten.
    • Organisaatiotunnisteet eli oidit pysyvät samana
  • Manuaaliseen tiedonsiirtoon (Opiskelijat-rekisterissä) on tullut mahdollisuus valita tehdäänkö siirto testiympäristöön vai tuotantoon.
  • Tuotantoon siirron yhteydessä opiskelijan kortille tulee oppijanumero, ellei hänellä ole sitä aiemmin ollut. Jos opiskelijalta löytyy jo oppijanumero, käyttää tuotantoon siirto suoraan sitä eikä henkilötunnusta tai nimitietoja lähetetä Koskeen.
  • Reaaliaikainen siirto Primuksesta Kosken tuotantoympäristöön ei ole mahdollista, vaan tietoja siirretään aluksi manuaalisesti.