peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Alakoulun valinnaisaineet ja ryhmät Kurressa vs. Primuksen arviointikirja

(updated by Maria Westerback VISMA ‎30-09-2018 20:20 )

Hei!

 

Alakoulun valinnaisuus on aiheuttanut sellaisen ongelman arviointikirjoja ja toimeenpanoa muodostaessa, että valinnaiskurssilla voi olla oppilaita vuosiluokilta 4-6 sekaisin. Tällöin voi käydä niin, että 6. luokkalainen käy 4. luokalle määriteltyä valinnaista kurssia.

 

Tämä aiheuttaa taas ongelman arvioinnin toimeenpanossa, koska oppilaalla voi ollakin jo kurssi käytynä.

 

OPS-puumme on luotu ohjeen http://help.starsoft.fi/?q=node/17735 kohta 3 käyttäen. Eli on luotu pitkä valinnaisaine, johon on määritely kurssit vuosiluokittain. Kuitenkin kurssilla voi siis olla usealta eri vuosiluokalta oppilaita.

 

Miten tällainen tilanne olisi mahdollista toteuttaa ilman suurempia kikkailuja ja niin, ettei valinnaisaineen opettajalle tarvisi tehdä 3 eri arviointikirjaa yhdessä kurssista?Saa peukuttaa, jos oli hyötyä tai apua Hymiö Erittäin onnellinen
4VASTAUSTA4
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Alakoulun valinnaisaineet ja ryhmät Kurressa vs. Primuksen arviointikirja

Meillä sama kysymys yläkoulun puolella, luokilla 7-9. Kolmella eri kurssilla mennään tällä hetkellä, mutta seuraan, jos saataisiin hyvä vinkki tähän. 

Vastaus: Alakoulun valinnaisaineet ja ryhmät Kurressa vs. Primuksen arviointikirja

Moikka!

 

Meidän ohjeistuksemme mukaan kaikilla kursseilla tulisi olla oman luokka-asteen mukainen arviointikirja. Näin tiedot siirtyvät myös Kosken puolelle oikein ja suoritukset kolahtavat siellä oikeille paikoilleen. Meillä oli ennen ohjeistuksena myös, että kursseja voisi "yhdistää", mutta olemme ottaneet tämän ohjeistuksen pois.

 

Opetusta voi tietenkin järjestää edelleen samaan aikaa eri vuosikurssilaisille, mutta arviointikirjojen kurssiviittaukset tulisi olla jokaiselle erikseen. Tämä valitettavasti näkyy Wilmassa opettajilla useampana eri ryhmänä. Joskus näissä tapauksissa on tehty lisäksi yksi erillinen arviointikirja opettajalle, josta hän näkee kerralla kaikki ryhmän oppilaat, mutta arvioinnit tulisi tehdä kuitenkin luokka-aste kerrallaan. 


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Alakoulun valinnaisaineet ja ryhmät Kurressa vs. Primuksen arviointikirja

Toimiiko vaihtokurssiperiaate enää? Ennen esim. yhdysluokka 3-4 pystyi suorittama 3. vuosikurssin oppimäärää yhtenä vuonna ja 4. vuosikurssin oppimäärää toisena vuonna. Pitääkö nykyään kolmosille ja nelosille olla omat arviointikirjat ja neloset eivät saa enää tehdä kolmosten oppimäärää? Vain koska Koski-rekisteri vaatii, että määrätyllä kurssilla pitää olla oikea vuosikurssi merkitty kurssirekisteriin?

Missä vaiheessa on annettu jonkin Koski-rekisterin tuhota toimivia käytänteitä?

Ja jos oletetaan, että oppilas voi kunakin vuonna saada suorituksen ainoastaan oman vuosikurssinsa mukaisessa kurssissa ja että kurssirekisteriin on merkitty kyseinen vuosikurssi, niin voisiko Visma vihdoinkin tehdä sen, mitä olen varmaan kymmenen vuotta pyytänyt. Että yhdessä arviointikirjassa voisi olla oppilaskohtaisesti merkitty, mistä kurssista oppilas saa suorituksen.

Arviointikirja voitaisiin jatkossakin luoda niin kuin ennenkin. Arviointikirjaan merkitään jokin kurssi, johon kirja liittyy. Arviointikirjaan merkitään joukko oppilaita. Mutta eräiden oppilaiden kohdalla voidaankin merkitä poikkeava kurssi, johon suoritus merkitään.

Arviointikirja on kuitenkin se rekisterikortti, joka kokoaa kaikkein tärkeimmän. Eli yhden oppitunnin kaikki oppilaat. Opettajalla olisi yksi arviointikirja, johon kirjataan läksyt, poissaolo, kokeet jne, yksi arviointikirja, jonka oppilaille taikka oppilaiden huoltajille menee näppärästi sama viesti Wilman kautta. Rehtorilla olisi yksi ryhmä, jota asettaa lukujärjestykseen.

Vastaus: Alakoulun valinnaisaineet ja ryhmät Kurressa vs. Primuksen arviointikirja

Yhdysluokkien kanssa on ikävästi kyllä vähän ylimääräistä työtä, sillä arviointikirjojen kurssien ja oppilaiden vuosiluokkien tulee täsmätä.

 

Keräämme nykyisin kaikki toiveet ja kehitysideat meidän ideapankkiin, johon jokaisella rekisteröityneellä Community-käyttäjällä on pääsy. Suosittelenkin nyt, että kirjaat vielä ideasi pankkiin. Sieltä meidän tuotekehityksestä vastaavat käyvät kurkkimassa ja nappaamassa toiveita mukaan kehityslinjalle. 


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen