peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Arviointikeskustelulomake / -rekisteri / Formatiivinen arviointi arviointikeskustelussa

Hei!

 

Meillä on yläkoululta tullut kyselyä, siitä voisiko Arviointikeskustelulomaketta päästä täyttämään myös aineenopettajat esimerkiksi Vapaalla tekstikentällä. Tämä olisi arviointikeskustelussa erittäin tärkeä ominaisuus, jotta aineenopettajat (Kaikki oppilasta opettavat opettajat) voisivat omalta osaltansa kirjoittaa oppilaan osaamisesta omassa aineessaan.

,Katselin lomake-editorista, enkä äkkiseltään löydä keinoa lisätä lomakkeeseen käsittelijöitä, kuten esimerkiksi pedagogisissa asiakirjoissa. 

 

Jos arviointikeskustelulomakkeeseen ei voi lisätä opettajia / käsittelijöitä, tulisi lomakkeen hakea Formatiivisen arvioinnin lomakkeesta aineenopettajan antamat kommentit / lisätiedot. Tätä varten pitäisi siis muokata myös formatiivisen arvioinnin lomaketta siten, että sinne lisätään tekstikenttä johon aineenopettajat voivat antaa kommentissa oppiaineesta, ja joka näkyisi myös arviointikeskustelulomakkeessa aineen alla.Saa peukuttaa, jos oli hyötyä tai apua Hymiö Erittäin onnellinen
4VASTAUSTA4

Re: Arviointikeskustelulomake / -rekisteri / Formatiivinen arviointi arviointikeskustelussa

Moikka!

 

Arviontikeskustelun lomakkeet ovat Wilmassa tosiaan vain luokanvalvojien käytössä. Eli tämä on koodattu lomakkeiden ominaisuuksiin eikä sitä valitettavasti saa avattua aineenopettajille.

 

Nyt kannattaakin käydä kirjaamassa toive ja kehitysehdotus meidän ideapankkiin


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Arviointikeskustelulomake / -rekisteri /

Hei,

Onko muita keinoja, joilla saisi suhteellisen vähällä työllä kerättyä aineopettajien komentteja oppilaista luokanvalvojan käyttöön.

 

Itse mietin memokentän käyttämistä tai Arviointi-rekisterin Lisätietoja -kentän käyttämistä.

 

Uskon, että tämä sama asia mietityttää monessa kunnassa. Tähän olisi hyvä löytää jokin yksinkertainen ratkaisu, joka olisi mahdollisimman helppokäyttöinen sekä aineopettajalle että luokanvalvojalle.

Onko ideoita miten tämä on ratkaistu.

 

Viime kerralla meillä osa kouluista oli ratkaissut asian käyttämällä Google Driveä, joka on kouluillamme käytössä. Tämä todettiin hankalaksi ja tuli toiveita, että kaiken saisi samaan ohjelmaan.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Arviointikeskustelulomake / -rekisteri /

Asia on kirjattu ideapankkiin, mutta ilmeisesti ei ole edennyt millään tavalla. Meillä aletaan ainakin kunnassa jo pitää arviointikeskusteluja ja asialla olisi kiire.

 

Yksi kikka kolmonen olisi merkitä Primuksessa aineenopettajat, luokanvalvojiksi mutta ei tunnu järkevältä sen mukanaan tuomien muiden ongelmien kannalta.Saa peukuttaa, jos oli hyötyä tai apua Hymiö Erittäin onnellinen
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Arviointikeskustelulomake / -rekisteri /

(updated by Heli_T ‎03-12-2018 14:04 )

Me mieteimme monia eri vaihtoehtoja, miten toteuttaisimme sen, että aineenopettaja voisi antaa kommenttia arviointikeskusteluun ja päädyimme eräänlaiseen kompromissiin.

Lisäsimme Opiskelijat-rekisteriin monirivisen Memo-kentän, sitten teimme aineopettajille Wilmaan lomakkeen, johon he voivat kirjoittaa omat kommenttinsa. Lomakkeella kirjoitetaan jokainen aine omalle rivilleen, voivat lisätä rivejä Wilmassa tarpeen mukaan.

aineopettajan lomake.JPG

Sitten luokanvalvojan arviointikeskustelulomakkeeseen lisättiin näkymään tuo memo-kenttä tietona, jolloin luokanvalvoja näkee aineopettajien kommentit. Nämä kommentit eivät näy oppilaalle eivätkä huoltajalle.

aineopettajan kommentit.JPG

Jos luokanvalvoja näkee tarpeelliseksi nostaa jonkun aineopettajan kommentin näkyviin oppilaalle/huoltajalle, pitää hänen kopioida teksti ja liittää se toiseen kenttään, joka näkyy oppilaalle/huoltajalle.