peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Kaikkien vhp:n siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Hei

 

Päätökset perusopetuksen aloittamisen lykkäyksestä ja aloittamisesta ennen oppivelvollisuutta on laitettu siirtymään Koski-palveluun Opiskelijat -rekisterin kautta? Miksiköhän näin? Saisikohan tiedot siirtymään Hakemukset ja päätökset rekisteristä Koskeen, kuten päätökset erityisestä tuesta, pidennetystä oppivelvollisuudesta ja joustavasta perusopetuksesta?

 

Onko mahdollista saada heijastekentät Hakemukset ja päätökset -rekisteristä Opiskelijat-rekisteriin juurikin noista kaikista mainitsemistani viranhaltijapäätöksistä, niin ei tarvitse erikseen niitä klikkailla! Se olisi hyvin kätevää, eikö vain!

 

ystävällisesti,

Mari

13VASTAUSTA13
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Jatkan vielä:

 

Ehdotukseni liittyy siihen, että nyt, kun Wilman kautta on mahdollista tehdä oppilaita koskevat viranhaltijapäätökset, niin myös pidennetyn oppivelvollisuuden ja oppivelvollisuuden alkamisen lykkäämiselle lisätään Hakemukset ja päätökset rekisteriin kentät, joista tieto siirtyy erityisen tuen, jopon ja vuosiluokkiin sitomattomien päätösten tapaan Koskeen suoraan.

 

Nyt on muutenkin vähän ikävästi asioita useammassa rekisterissä niin, että tietoja joutuu käsipelin päivittämään. Olisi hyvä, jos rekisterit synkkaisivat enemmän keskenään. Olisiko mahdollista saada enemmän esimerkiksi heijaste-kenttiä?? Esim. tuen vaiheeseen,  joka voisi tuoreimman päivämäärän mukaan päivittyä Opiskelijat -rekisteriin Pedaogiset asiakirjat ja/tai Hakemukset ja päätökset -rekistereistä?

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Heippa hei

 

Samasta asiasta vielä jatkan! Olisi kiva, jos joku Vismasta ehtisi kommentoimaan asiaani Hymiö Onnellinen

 

Eli meillä sivistysjohtaja tekee Wilma-lomakkeella päätökset erityiseen tukeen siirtämisestä ja erityisen tuen purkamisesta. Kävin testaamassa, että erityisen tuen päätöksen purkaminen päivittyy Koskeen vain, mikäli päätöksen purkaminen tehdään siihen rekisterikorttiin, jolla oppilas on alunperin siirretty erityiseen tukeen. Onko todella näin vai menikö mulla testaamisessa joku vaihe pieleen?

 

Testatessa nimittäin sain erityisen tuen päättymään vain, kun lisäsin erityisen tuen siirtymispäätöksen rekisterikorttiin päättymispäivän. Tällöin Koskeen päivittyi tieto, että oppilas on erityisessä tuessa ajalla xx.xx.xxxx-20.2.2019. Mainintaa siitä, että oppilas jatkaa tehostetussa tuessa ei tullut näkyviin.

 

Onko niin, että kun kaikki tietävät, että erityisen tuen vaiheen purkamisen jälkeen oppilas jatkaa tehostetussa tuessa, niin sitä ei tarvitse erikseen mainita, vai miten tässä tilanteessa tulisi toimia, jotta Koskessa on tuen vaiheen tiedot oikein? Vai onko kyse isommasta virheestä, eikä oppilas siirrykään tuen portaita takaperin alas tehostetuun tukeen?

 

Toiveeni on, että Koski-palvelussa näkyviä Lisätietoja voisi hallinnoida yksinkertaisemmin. Nyt tiedot siirtyvät Koskeen kolmesta eri Primuksen rekisteristä. Tietojen tarkistamisessa ainakin tällä hetkellä on melkoinen homma.

 

 

Highlighted
CHAMPION ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Tämä tuen portaita alaspäin meno on edelleen ongelmallista Kosken suhteen. Juurikin noin, jos erityinen tuki päättyy, niin erityisen tuen päättymispäivä pitää kirjata alkuperäiselle päätökselle. Muuten ei tieto siirry Koskeen.  Ja ei se nyt kyllä niin voi oikein toimia. Sama pätee, jos oppilas esim. uudella erityisen tuen päätöksellä vaihtaa opetusryhmää, tieto pitää merkitä alkuperäiselle päätökselle, jos haluaa sen siirtyvän Koskeen. 

Ja jos erityisestä tuesta siirtyy tehostettuun, tieto siitä tehostetusta tuesta ei tällä hetkellä siirry mistään Koskeen, koska tehostettu tuki siirtyy ainoastaan pedagogiselta arviolta ja sitähän ei siinä kohtaa tehdä, kun oppilas siirtyy erityisestä tehostettuun tukeen.

Ja edelleen, jos oppilas siirtyy tehostetusta tuesta yleiseen tukeen: tehostetun tuen päättymispäivä pitää merkitä alkuperäiselle pedagogiselle arviolle, jotta tieto siirtyy Koskeen. Aina näin ei edes voi tehdä, jos alkuperäinen ped.arvio on tehty eri koululla.

Näihin on korjaustoimenpiteitä lupailtu ja olisi ihan kiva tietää, missä vaiheessa mennään...

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

(updated by Mari Paasikivi ‎20-02-2019 15:05 )

Pitää heti kiittää sinua Leena_M vastauksestasi. Ajattelin jo, ettei selostuksestani saa kukaan mitään selvää.

 

Eikö niin, että Wilmalla tehtävä asiakirja on ihan oikea asiakirja, jota ei huoltajalle julkaisun jälkeen saisi enää mennä sorkkimaan? Miten siis käytännössä voidaan tehdä muutoksia samalle rekisterikortille?

 

Ja jos nyt sivistysjohtaja tekee erityisen tuen päätöksen purkamisen (Hakemukset ja päätökset -rekisteri), niin pitääkö hänen / sihteerin / jonkun tehdä "päätös" Pedagogiset asiakirjat -rekisteriin, jotta tehostetun tuen vaihe näkyy Koskessa. Ymmärsitkö?! Mikä asiakirjalaji olisi kyseessä? Pedagoginen selvitys, jossa erityiseen tukeen siirtämisen sijaan siirretäänkin takaisin tehostettuun tukeen? Pedagoginen arvio? Tällaisten kirjausten jälkeen jakaumien teko asiakirjalajin perusteella tulee hankalammaksi.

 

Oletko tehnyt ns. siirtopäätöksiä Koskea varten tehostetusta tuesta Pedagogiset asiakirjat -rekisteriin? Minä en koske Wilman kautta tehtyihin pedagogisiin arvioihin, jotka on jo julkaistu huoltajille, vaan teen uuden hyvin yksinkertaisen "siirtopäätöksen", johon valitsen oppilaan, asiakirjalajin, Siirto tuen vaiheeseen -kentästä tehostetun tuen vaiheen ja tuen alkamispäivän. Sitten kirjaan lisätietoihin sekä Opiskelijat että Pedagogiset asiakirjat -rekistereihin, että olen tehnyt oppilaalle ylimäääräisen pedagogisen arvioin, jotta tuen vaihe näkyy Koskessa.

CHAMPION **

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Tämä tukien kanssa "pelleily" (siis eri päätösten ja dokumenttien tekeminen manuaalisesti) jotta ne saadaan oikein Koskeen on ihan älytöntä! Ilmeisesti Vismalla ei olla tietoisia miten nämä tukiprosessit menevät, sen takia myöskään logiikka siitä mistä kohtaa Primuksesta tuet siirtyvät Koskeen ei toimi. Niin kauan kun siirrot menevät näin, niin luotettavaa tietoa oppilaiden tuista ei tulla ikinä saamaan Koskesta. Näin se vain on.

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Hei,

 

Mari, en valitettavasti kommentoi nyt vielä viestiketjun aloitusta. 

 

Hyvä, että saadaan tästä aiheesta rakentavaa keskustelua. Tehostetun tuen ja erityisen tuen päätösten siirtymisestä Koskeen ollaan otettu nyt härkää sarvista ja pyritään toteuttamaan se mahdollisimman paljon todellista prosessia mallintaen ja niin, ettei mahdollisia virheellistä dataa siirtyisi. Toteutus on haastava, sillä Primuksen tulisi osata vertailla eri asiakirjojen ja päätösten päivämääriä ja tuen vaiheita ja tehdä siten päätelmä niiden perusteella. 

 

Oletteko samaa mieltä siitä, että optimaalisessa tilanteessa tiedot siirtyisi Koskeen eri asiakirjoilta aika lailla näin:

 

Pedagoginen arvio = Tehostettu tuki alkaa

 

Erityisen tuen päätös = Tehostettu tuki päättyy ja erityinen tuki alkaa

 

Erityisen tuen lopettamispäätös = Erityinen tuki päättyy ja tehostettu tuki alkaa

 

Pedagoginen arvio = Tehostettu tuki päättyy

 

 

CHAMPION ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Juuri noin Tommi, kuin laitoit.

 

Ongelmana tosiaan nyt se, että tiedot eivät päivity viimeiseltä ped.arviolta tai et-päätökseltä, vaan on pitänyt kikkailla tieto alkuperäiselle asiakirjalle. Ja tämä tuen portaita alaspäin meno. Eli se, että pedagogiselta arviolta huomioidaan tieto vain, mikäli "Siirto tuen vaiheeseen" on "Tehostettu tuki". Jos mennään tuen portaita toiseen suuntaan, niin loogista on täyttää ped. arviolle "Siirto tuen vaiheeseen" yleinen tuki ja Alkaen-päivämäärä. Ja erityisestä tuesta tehostettuun siirtyessä siirtyy vain tieto erityisen tuen päättymisestä. 

 

Tämä on kyllä asia, joka pitäisi saada pian kuntoon, koska juuri kun selailin esim. meidän pedagogisia arvioita, niin ei sieltä kyllä mitenkään luotettavasti nyt tieto siirry... 

CHAMPION ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Meillä tehdään myös "erityisen tuen tarkistaminen" -päätöksiä. Päätöskoodin sijaan siis varmaan jatkossakin päätökseen merkitään tietyt merkinnät tietojen siirtymistä varten? Tällöin tosiaan tällä hetkellä ongelma on se, ettei Koskeen kerry historiaa/taulukkoa tuesta, vaan ainoastaan yhden päätöksen tai asiakirjan päivämäärät näkyvät. Sekin vielä vaihtelee, kun joistain siirtyy uusin tieto ja joissain taas pysyy vanhin, vaikka uudempi olisi olemassa. Tämä tilanne oli ainakin viimeksi, kun testasin.

 

Lisäksi pedagogisia arvioita tehdään myös muussa tarkoituksessa kuin tuen tason määrittämisessä. Pedagogisten asiakirjojenkin puolella siis varmaan säilyy tietyn merkinnän vaatimus, jotta tiedot alkavat siirtyä Koskeen? 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Hei Tommi

 

Ehdotuksesi vaikuttaa hyvältä.

 

Tuen päättymiseen liittyvä automaattinen seuraavan portaan alkaminen kuulostaa näppärälle.

 

Näillä kirjoituksillani tuen vaiheen, perusopetuksen alkamisen lykkäyksillä ym. oppilaspäätöksillä on ollut sellainenkin ajatus, että minä olen sihteeri. En ole kenenkään esimies. Koski-pääkäyttäjänä velvollisuuteni on kuitenkin huolehtia Koskessa olevien tietojen oikeellisuudesta.

 

Aikaisemmin ei esimerkiksi tehostettuun tukeen siirtymisen päivämäärällä ole käsittääkseni ollut juurikaan mitään käytännön merkitystä? Nyt tieto tulee Koskeen. Ilmeisesti näemme lopun ikämme mahdolliset päätökset tiedoissamme.

 

Millä tavalla minä sihteerinä perustelen, että pitäisi korjata oppilaan tiedot Koskeen, kun oppilas on edelleen yläkouluikäisenä alakoulussa kirjoilla? Mikäli Koskesta tai Vismasta tulisi määräyksiä (määräys ei sisällä konditionaaleja!), olisi pääkäyttäjänä helpompi perustella lisääntynyt työmäärä. Nythän minä en tee lisätyötä pelkästään itselleni, kun korjailen jotain "näkymättömiä" virheitä viime vuodelta, vaan alakoulun koulusihteeri / opetustoimen sihteeri joutuvat näkemään ylimääräistä vaivaa.  Onko joku määrännyt, että esim. kahdessa koulussa yhtä aikaa olevan oppilaan tiedot on korjattava nyt, vai onko niin, että kyllä oph sitten ilmoittaa, jos tieto tarvitsee korjata... tai ties vaikka muutaman vuoden kuluttua tulisi helppo massakorjausmahdollisuus.

 

Olisi kiva, jos Kosken ja/tai Visman suunnalta tulisi virallisia tiedotteita tvs., jotka voi liittää omien ohjeiden perusteeksi. Mikäli Koski-palvelu olisi laajemmin tuttu opetustoimen sektorilla, tietojen oikeellisuuden varmistaminen olisi koko työyhteisön asia.

 

 

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Hei Tommi, 

olisin kiitollinen suorasta vastauksesta. Onko nyt niin, että minun ei kannata ryhtyä tietojen päivitystyöhön Koskeen siirtyvien tietojen osalta ennen kuin te saatte Vismalla nämä tiedonsiirrot toimimaan oikein?

Meillä on täällä tarkoitus myöskin tarttua härkää sarvista ja saada tiedonsiirto ajan tasalle, mutta teemmekö turhaa tai virheellistä työtä, jos  noudatamme nykyohjeistustanne.

Anu 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

(updated by Mari Paasikivi ‎22-02-2019 10:45 )

Hei Tommi Dahl!

 

Vähän samaan aiheeseen liittyen eli Hakemuksiin ja päätöksiin, uusi kysymys Hymiö Onnellinen

 

Meillä on tehty erityisen tuen päätös oppilaalle v. 2017. Päätös on kirjattu manuaalisesti Opiskelijat -rekisterin Viraston päätökset -välilehdelle, joista sitten massana siirrettiin viime keväänä tiedot Hakemukset ja päätökset -rekisteriin. Oppilas oli tuolloin 2017 esiopetuksessa (omassa kunnassa) ja Primuksessa hänen koulunaan oli eskaripaikka.

 

Oppilas on nyt 1-luokalla, ja hän on tässä välin kertaalleen vaihtanut alakoulua (kunnan sisällä). Huomasin, että erityisen tuen päätös ei näy 1-luokalle siirryttäessä koulun Primuksessa Hakemukset ja päätökset -rekisterissä.

 

Visman (StarSoftin) ohjeissa lukee, että "hakemukset/päätökset näkyvät koulusiirtojen jälkeen toisella koululla, jos kouluaste pysyy samana" (https://help.starsoft.fi/?q=node/12727).

 

Miten tässä tilanteessa pitäisi toimia, jotta koulusihteeri näkisi oppilaan päätökset esiopetusaikaiset päätökset? Pidennetyn oppivelvollisuuden ja erityisen tuen päätökset pitäisi saada näkyviin.

 

Sain tämän eskariaikaisen erityisen tuen päätöksen siirtymään Koskeen vasta, kun valitsin Hakemukset ja päätökset -rekisteristä ao. erityisen tuen rekisterikortille oppilaan nimen uudestaan, niin että nimi on nyt valittu oppilaan tämän hetkisen koulun Primuksesta.

 

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Hei,

 

 

Minna: Jatkossakin tulee asiakirjoille/päätöksille täyttää tietyt kentät, jotta tieto siirtyy Koskeen.

 

Anu: Jos ette ole vielä ehtineet päivitystyöhön, niin pitäisin ainakin hetkittäisen aikalisän, että saamme tuotekehityksen kanssa speksattua miten tehostetun ja erityisen tuen tiedot siirretään tulevaisuudessa.

 

Mari: Alkuperäiselle päätökselle jää Koulu-kenttään se koulu missä päätös on tehty. Täten Primuksessa koulukohtaisilla tunnuksilla ei nähdä Hakemukset ja päätökset-rekisterissä muuta kuin omassa koulussa tehdyt päätökset. Opiskelijat-rekisterin linkkikentissä päätökset tulisi kuitenkin näkyä (= "Viraston päätökset" & "Koulun päätökset"), kunhan kentät on merkitty kopioituviksi tiedoiksi.

Wilmassa on mahdollista selata oppilaan vanhempiakin päätöksiä linkkaamasi ohjeen mukaisesti (päätökset yhdistyvät henkilöön henkilötunnuksen perusteella).

 

 

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Kaikkien viranhaltijapäätösten siirtyminen Koskeen saman rekisterin kautta? Onnistuuko?

Kiitos Tommi, 

jäämme odottamaan tuotekehitystänne. 

Anu