peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Onko kenelläkään ollut tällaista virhettä:

 

KOSKI-järjestelmän palauttama virheilmoitus: Valmiiksi merkityllä suorituksella perusopetuksenluokkaaste/5 on keskeneräinen osasuoritus koskioppiaineetyleissivistava/AI:
{
  "key":"badRequest.validation.tila.keskeneräinenOsasuoritus",
  "message":"Valmiiksi merkityllä suorituksella perusopetuksenluokkaaste\/5 on keskeneräinen osasuoritus koskioppiaineetyleissivistava\/AI"

 

Tämä on nyt ollut tuolta syksystä asti epäonnistuneiden porukassa.

14VASTAUSTA14

Vastaus: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Meillä oli! Enkä saanut omin voimin sitä pois.

 

Tässä ratkaisu, kun tuki hoiti sen: 2.luokan opiskelijan virheilmoitus johti juurensa siihen, että "Luokaltasiirto" -kenttään oli jäänyt vaihtoehto "Jätetään". Eli nyt kun oppilas jo suorittaa uudelleen 2.luokkaa, niin tuo kenttä tuli tyhjätä.

 

Saatko tuosta kiinni? Auttaako teillä?

 

CHAMPION **

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Olisiko niin että vuosiluokka 5 on vahvistettu (kentät vahvistuksen vuosiluokka ja vahvistuksen pvm) mutta arvosana puuttuu äidinkielestä (AI)? Arvailen vain...

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Jess!!!! tuo auttoi kun otin pois Jätetään ja laitoin Siirretään. Kiiiitos Nainen Onnellinen

 

CONTRIBUTOR ***

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Kaikki arvosanat annettu, en ymmärrä miksi just AI tulee virheeksi.  No eipä hätää enää kun sain onneksi korjattua virheen korjaamalla Luokaltasiirron. Se auttoi.

CHAMPION **

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Teillä joilla on luokallejääneitä, niin näkyykö teillä Koskessa sen ensimmäisen kerran käydyn luokan suoritukset? Meillä ei näy vaan nyt kun oppilas käy uudestaan saman luokan niin edellisen lukuvuoden suoritukset ei jää näkyviin vaan tämän uuden lukuvuoden suoritukset menevät siihen päälle. Kosken tuen mukaan oikeaoppinen tapa on jättää näkyviin myös sen luokan suoritukset jolle oppilas on jätetty. Olen testannut kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja siirtoon mutta koko ajan jää virheeseen (katso alla).

 

KOSKI-järjestelmän palauttama virheilmoitus: suoritus.alkamispäivä (2018-08-15) oltava sama tai aiempi kuin suoritus.vahvistus.päivä(2018-06-02):
  "key":"badRequest.validation.date.vahvistusEnnenAlkamispäivää",
  "message":"suoritus.alkamispäivä (2018-08-15) oltava sama tai aiempi kuin suoritus.vahvistus.päivä(2018-06-02)"

 

Suoritukset on kuitenkin vahvistettava vaikka oppilas jää luokalle, muuten ne näkyy keskeneräisenä Koskessa. Ja koska tämän lukuvuoden aloituspäivä on 15.8.2018 niin se herjaa sen takia. Kun menen muuttamaan päivämääriä manuaalisesti siirto menee hienosti mutta taas seuraavan kerran kun Primus tekee automaattisiirron Koskeen niin tulee herja.....

OSAAKO VISMA VASTATA TÄHÄN MITEN NÄIDEN LUOKALLEJÄÄNEIDEN "VANHOJEN" ARVOSANOJEN KANSSA PITÄISI TOIMIA JOTTA NE JÄÄ NÄKYVIIN KOSKEEN?

 

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

(updated by Tommi Dahl VISMA ‎10-12-2018 09:45 )

Hei johnie,

 

Jos oppilas jää luokalle, niin menneen lukuvuoden arvosanat tosiaan korvaantuvat Koskessa tällä hetkellä tulevan saman vuosiluokan arvosanoilla. Selvittelemme tätä Kosken kanssa yhteistyössä miten siirto tulisi toteuttaa, jotta Koskessa näkyisi myös edellisen lukuvuoden suoritukset.  

CONTRIBUTOR **

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

(updated by Eeva Hietala ‎12-06-2019 10:33 )

Onko ratkaisua, miten pitää luokalle jäävä merkitä, ettei tule tuota virhettä?

Teimme ohjeen mukaan: Luokaltasiirto-kenttään vaihtoehto: “Jätetään” ja täytetään Vahvistuksen vuosiluokka- ja Vahvistuksen pvm -kentät.

 

Kun muuttaa koulun lukuvuosi alkaa päivämäärän, tulee virhe: suoritus.alkamispäivä (2019-08-13) oltava sama tai aiempi kuin suoritus.vahvistus.päivä(2019-06-01)

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Hei,

 

Kun tehdään luokaltasiirrot ja tulevan lukuvuoden tiedot päivitetään Koulun tiedot-rekisteriin, luokallejääneiden tilanne "nollataan", eli vuosiluokan suoritukset tyhjätään ja tämän lisäksi Vahvistuksen vuosiluokka- , Vahvistuksen pvm-  ja Luokaltasiirto -kentät tyhjennetään. 

CHAMPION *

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Onko silloin oppilaan suoritus kesken ja tämän kevään arvosanat näkyvät Koskessa?

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Kyllä, tämän kevään suoritukset näkyvät vielä Koskessa, jos niitä ei ole vielä poistettu opiskelijan opsista. Kun kuluvan lukuvuoden arvosanat poistetaan opiskelijan opsista, poistuvat ne myös sitten Koskesta.

 

https://help.starsoft.fi/index54e6.html?q=node/1838
(4. Luokalle jääneet)

CONTRIBUTOR **

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Näin näkyy, kun ei ole vielä poistettu opsista ja lisäksi Koskessa näkyy nyt vielä tieto "Ei siirretä seuraavalle luokalle".

CHAMPION *

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Olen aikanaan kysynyt  opetushallituksesta vuosiluokan kertaajan suoritustietojen poistoa oppilaan tiedoista.

Opsin mukaan kertaajan vuosiluokan suoritukset raukeavat, mutta suoritukset on hyvä jättää oppilaan tietoihin vähintäänkin siihen saakka kunnes oppilaalla on oppiaineesta uudet suoritukset.

 

Alla vielä lainaus oph viestistä.

 

"Onko syytä säilyttää oppilaskortilla tiedot myös vuosiluokan kertauksen takia rauenneista suorituksista? Tiedustelin asiaa juristilta, joka vastasi, että rauenneetkin suoritukset on syytä säilyttää oppilaskortilla, ainakin siihen saakka, kun oppilas saa niiden sijalle uudet suoritukset.

 Tulkitsen tätä niin, että jos halutaan, suorituksia voi säilyttää pitempäänkin. "

 

Tätä ohjetta olemme meillä noudattaneet ja en nyt Visman pyynnöstä lähtisi oppilaiden suorituksia poistamaan. Voisiko tähän löytyä toinen ratkaisu Kosken ja Visman yhteistyössä?

CONTRIBUTOR **

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Näin minäkin ajattelin, että emme poista heti suorituksia. Tiedot ovat siirtyneet Koskeen oikein lukuvuoden loputtua, virhe tulee vasta sen jälkeen, kun koulun tietoihin muutetaan uusi lukuvuosi. Minusta tuo virhe voi roikkua siihen saakka, että poistamme kortilta arvosanat ja annamme uudet.

Highlighted
CHAMPION ***

Re: Luokalle jääneen Koski-siirron virhe

Ja minä puolestani justiinsa kävin tuon virheilmoituksen takia  napsuttelemassa luokalle jääneiden suoritukset Visman ohjeen mukaan pois... Otin kyllä tulostearkistoon talteen lukuvuositodistuksen. Riittäisikö, jos lukuvuoden arvioinnit säilyvät siinä tallessa?