peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR **

Oppilas vaihtaa koulua kunnan sisällä

Hei!

Tästä on ehkä jossain toisessa ketjussa puhuttu aiemmin, mutta en nyt ainakaan löydä sitä. 

Kun oppilas vaihtaa toiseen kouluun saman kunnan sisällä, riittääkö että koulu-kenttään vaihdetaan uuden koulun nimi vai pitääkö kortista tehdä kopio uudelle koululle? Yhdessä Visman webinaarissa ohjeeksi on annettu vain koulun nimen vaihto ja siten olen nyt yhden oppilaan siirtänyt. Kyseinen oppilas näkyy kuitenkin edelleen tässä vanhassa koulussa "läsnä", eli on ilmeisesti läsnä nyt kahdessa koulussa yhtä aikaa (minulla ei ole oikeuksia uuden koulun tietoihin). Olisiko pitänyt tehdä kopio kortista uudelle koululle ja sitten merkitä eropv vanhalle kortille? Ja jos, niin miten voin korjata asian näin jälkikäteen?

Tallukka64, koulusihteeri
3VASTAUSTA3
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Oppilas vaihtaa koulua kunnan sisällä

Minäkin pähkäilin tämän asian kanssa, enkä löytänyt keskustelua, jossa tätä on käyty läpi.

Meillä oppilas siirtyi kunnan sisällä ja samalla kouluasteella. Kun tein koulusiirtojen kautta ja ”Vaihda rekisterikortin omistajaa” ilmoitti Koski-virheen: Opiskeluoikeutta ei löydy tai käyttäjällä ei ole oikeutta sen katseluun.

 

Päädyin kopioimaan kortin uudelle koululle ja laitoin eronneeksi edelliseltä koululta.

Vastaus: Oppilas vaihtaa koulua kunnan sisällä

Hei,

 

Molemmat toimintatavat ovat käytännössä mahdollisia. Ainut rajote on siinä, että jos sama kortti siirretään suoraan toiselle koululle, tulee vastaanottavalla koululla olla sellainen KOSKI-palvelukäyttäjätunnus (=Primuksessa "Koski-rajapinnan tunnus"), jolla on oikeudet kaikkiin kunnan kouluihin, jotta opiskeluoikeus saadaan siirrettyä Koskessa uuden koulun alle. Jos vastaanottavalla koululla on vain koulukohtainen tunnus, tulee uudella koululla juuri tuo Eevan saama virheilmoitus "Opiskeluoikeutta ei löydy tai käyttäjällä ei ole oikeutta sen katseluun". 

 

Kosken tuki pystyy tarvittaessa neuvomaan tuon laajemman KOSKI-palvelukäyttäjätunnuksen luomisen kanssa. 

 

Varman päälle pelatessa, kortin kopiointi Koulusiirrot-toiminnolla toimii kaikissa tapauksissa. 

 

 

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Oppilas vaihtaa koulua kunnan sisällä

No minä tein siten, että siirsin toiminnot, koulusiirrot ja vaihda rekisterikortin omistajaa.

Näin tehdessäni oppilaat ovat läsnä kahdella eri koululla.  No etsiessäni täältä ratkaisua niin sotkin asiat niin että kaksi oppilasta näkyvät viidennellä luokalla vaikka heidän pitäisi olla nyt kuudennella. Sitten kahdessa koulussa oppilaiden 7. lk. arvosanat näkyvät mutta ei  8. lk arvosanat ja menevät nyt siis 9.luokalle.

Toinen ongelma on että alakoulun arvosanat eivät siirry koskeen näkösälle lainkaan. Kerro mitkä ovat asiat mitkä tarkastan ? Arvosanamäärityksissä on täbbi kohdassa koski arvosana ja kurssit rekisterissä on merkintä koski - tunniste.  Apuva...