peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CHAMPION ***

Suomi.fi -valtuudet

Hei lajitoverit!

 

Onko jollain käytössä Suomi.fi -valtuudet -palvelu eli että huoltaja voi tehdä itse Wilmaan huoltajaroolin ilman avainkoodia tunnistautumalla vahvasti? Jos on, niin käyttökokemukset kiinnostaisi!

10VASTAUSTA10

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Millaisia käyttökokemuksia teillä on Suomi.fi -valtuudet -palvelusta? Mekin kuulisimme mielellämme Hymiö Onnellinen


Terveisin, Jenny
Anna mielellään "peukkua" jos vastaus oli hyödyllinen, ja merkkaa Hyväksy ratkaisuksi jos sait vastauksen kysymykseesi.
Tämä auttaa muita Communityssa Hymiö Onnellinen
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Porin Valtuudet-käyttöönotto

Porissa Suomi.fi -valtuudet on ollut käytössä nyt todellisuudessa vasta syksyllä 2018. Olimme mukana hankkeessa kuntana ja yhteistyössä oli muitakin kuntia, joiden käyttöönotosta en tiedä. Toimittajana oli Visma ja  VRK-connektorin toimittanut yritys.

 

Projektista saadut hyödyt: Saimme hankalan avainkoodin käytön pois sisäänkirjautumisesta ja kaikista oppilaista tulee nyt ajantasaiset tiedot suoraan järjestelmään. Huoltajuustiedot päivittyvät myös.

 

Koska tämä on ollut meillä vasta näin vähän aikaa käytössä emme vielä voi suuria käyttökokemuksia jakaa.  Meillä on tehty täysin uusia tunnuksia ja roolin lisäyksiä valtuuksien avulla, tämä on sujunut hyvin.  Aiomme toteuttaa tammikuun kouluunilmoittautumisen Suomi.fi -valtuuksia hyödyntäen (ilman avainkoodeja)  

CHAMPION ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Miten laajasti olette ohjeistaneet kouluja/huoltajia palvelun käyttöön ja onko käyttö sujunut ilman runsaita yhteydenottoja huoltajien tasolta? Onko huoltajilta tullut palautetta eli onko toiminto helppo/vaikea/tms käyttää? 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Olemme Porissa järjestäneet koulusihteereille erillisen koulutuksen vahvasta tunnistautumisesta ja ohjeistaneet heitä kertomaan asiasta huoltajille. Porissa huoltajia on ohjeistettu olemaan Wilma-tunnusasioissa yhteydessä koulusihteereihin. 

 

Kouluunilmoittautuminen tullaan hoitamaan sähköisesti vahvaa tunnistautumista käyttäen. Tästä olemme informoineet päiväkoteja ja he tiedottavat huoltajille asiasta Muksunetin (vastaava sovellus kuin Wilma) kautta. Koska kouluunilmoittautuminen on vasta tammikuussa, niin emme ole vielä saaneet yhteydenottoja asiasta. Nykyisten esikoululaisten vanhemmille on tehty yksityiskohtainen ohjeistus vahvasta tunnistautumisesta, ohje tullaan lähettämään heille lähempänä kouluunilmoittautumisen alkamista.

 

Olemme saaneet muutamia palautteita huoltajilta tunnuksen teosta tätä kautta ja he ovat kokeneet sen helppona ja sujuvana.

CHAMPION ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Miten systeemi toimii, jos huoltajalla on jo Wilma-tunnus vanhemmasta lapsesta ja haluaa lisätä tunnukseen uuden roolin, esim. koulutulokkaan?

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

(updated by Heli_T ‎15-11-2018 15:15 )

Vastaavasti kuin avainkoodilla uutta lasta lisättäessä, mutta kohdassa (Minulla on....), josta valitaan avainkoodi valitaankin kohta "huoltajatiedot saatavilla Väestörekisterikeskuksen kautta" ja "Hae huollettavasi". 

wilma.JPG

 

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Joensuussa tämä otettiin käyttöön pari kuukautta sitten. Ilmoittautuminen 1. luokalle alkoi 30.11. ja hyvin ovat huoltajat osanneet tehdä tunnuksia. Info 1. luokalle ilmoittautumisesta lähti Daisyn (päivähoidon hallinto-ohjelma) sekä Wilman kautta ja ohjeet tunnuksen tekoa varten laitoin Wilman kirjautumissivulle.

 

Tähän mennessä noin 300 huoltajaa on tehnyt tunnuksen suomi.fi tunnistautumisen kautta. Muutamalla on ollut ongelmia tämän kanssa ja heille olen tehnyt sitten tunnuksen suoraan Wilman käyttäjätunnukset-rekisteriin. Heitä on ollut alle kymmenen.

 

Kouluille laitoin infoa suomi.fi palveluun siirtymisestä ja ohjeistin ottamaan minuun yhteyttä, jos jollakin huoltajalla on ongelmia tunnuksen luomisessa tai roolin lisäyksessa.

 

Avainkoodeja ei siis meillä käytetä enää ollenkaan ja tämä helpottaa koulusihteerien työtä.

 

 

 

CHAMPION ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Tuli mieleen tästä, että onkohan huoltajan mahdollista luoda itselleen useita Wilma-tunnuksia eri sähköposteilla Suomi.fi-valtuutuksien avulla? Eli jos huoltajalla on olemassa Wilma-tunnus, johon on lapset liitetty, mutta huoltaja menee connect-sivun kautta luomaan itselleen eri sähköpostilla uutta tunnusta, onnistuuko lasten liittäminen tähän toisen sähköpostin tunnukseen, vaikka huoltajalla olisi jo olemassa ennestään tunnus vai tuleeko asiasta jonkinlainen ilmoitus/herja? Käytännössä siis sama tunnistettu ihminen olisi useaan kertaan Wilman käyttäjätunnukset -rekisterissä. Mietin tätä, kun meillä ainakin huoltajat herkästi pyytävät uutta avainkoodia kouluilta, kun sähköpostiosoite muuttuu.  

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Testasin tätä omalla lapsella ja sain tehtyä uuden tunnuksen eri sähköpostiosoitteella.

CHAMPION ***

Vastaus: Suomi.fi -valtuudet

Kiitos testaamisesta! Mielestäni tuo on kyllä ongelmallista, koska tällä hetkellä omilla ohjeillamme ja toimillamme pyrimme minimoimaan sen, että huoltajilla olisi useita Wilma-tunnuksia. Joillakin huoltajilla on tosiaan käsitys, että uusi sähköpostiosoite tarkoittaa uutta tunnusta myös Wilmaan ja Suomi.fi-valtuudella huoltaja voi ilmeisesti itsenäisesti luoda itselleen jatkuvasti uusia tunnuksia. Tällä hetkellä meillä täytyisi koululta saada uusi avainkoodi ja olemme sinnikkäästi ohjeistaneet kouluille, ettei uutta avainkoodia pidä antaa, jos huoltajalla on jo tunnus olemassa. Varsinainen haitta tästä ei kai ole sen suurempi kuin että huoltajan Wilma-viestit jäävät vanhaan tunnukseen ja että rekisteri täyttyy hylätyistä tunnuksista, mutta kuitenkin.