peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR **

Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

(updated by Jenny Widlund VISMA ‎08-01-2019 15:06 )

*EDIT Keskustelu on käyty toukokuussa 2018. Koski-siirtoa on kehitetty tämän jälkeen lisää. //Jenny*

 

 

Mitä tarkoittaa suorituksen "Vahvistuspäivämäärä" perusopetuksessa? Opetushallituksen ohjeen mukaan peruskoulun päättävän oppilaan "Valmistunut"-päivämäärän pitäisi olla sama kuin"Vahvistuspäivämäärän".

Eli mistä Primuksen kentäsät tuo vahvistuspäivämäärä tulee?

44VASTAUSTA44
CHAMPION **

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Juuri mietin ihan samaa kenttää. Ja olen ymmärtänyt että tuota valmistumispäivämäärää ei pitäisi vielä laittaa siihen kenttään (että sotkee Koskessa) vaan vasta myöhemmin. Koskahan on hyvä aika laittaa se sinne?

CHAMPION ***

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

(updated by Leena_M ‎25-04-2018 11:24 )

Minun käsittääkseni vahvistuspäivämäärä = Koulun tiedot -rekisterin "Lukuvuosi päättyy" päivämäärä.

Jossain vaiheessa ohjeistettiin ainakin, että valmistumispäivämäärän voi tallentaa vasta ko. päivämäärän jälkeen.

Joku varmaan korjaa, jos olen väärässä.

 

EDIT: tuolla perusopetuksen ohjeissahan tuosta valmistumispäivästä onkin: "Täytetään vain 9lk, sitten kun ovat valmistuneet".

CONTRIBUTOR **

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Ok, kiitos paljon, tällä mennään, jos muuta tietoa ei tule.

CHAMPION **

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Eli tarkoittaa käytännössä että kun valmistuvat la 2.6.2018 niin se valmistumispäivämäärä pitää sitten täyttää ma 4.6.2018 Primukseen joka on myös viimeinen päivä jolloin yhteys Koskeen on auki.

Minua hirvittää sellainen ajatus että nyt kun ei tällä hetkellä näe 9-luokkalaisten arvosanoja Koskessa eikä tiedä näkyykö ne kaikki oikein niin sitten kun ne näkyvät 4.6. niin on tasan se päivä aikaa korjata mahdolliset virheet!! Ja tukeen ei varmaan silloin saa yhteyttä kun soittajia on hirveä määrä. On kuitenkin kyse nuorten tulevista opiskelupaikoista! Mitä sitten jos kaikkia arvosanoja ei saa näkyviin tuon päivän aikana? Sehän johtaa virheellisiin keskiarvoihin joka vaikuttaa hakukohteisiin hyväksymisiin! Vai panikoinko tässä ihan turhaa?

CONTRIBUTOR **

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Mielestäni vahvistuspäivämäärä ja valmistumispäivä ovat aivan eri asia. Vai olenko aivan väärässä.

Luulin, että valmistumispäivä täytyy laittaa heti kun arvosanat on annettu. Muuten arvosanat eivät siirry koskeen. Siis edelleen ihmettelen tuota vahvistuspäivämäärää. Primuksesta en löytänyt  ko. kenttää lainkaan.

 

CHAMPION ***

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Tänään julkaistu oph:n Koski-tiedote kyllä hämmensi ainakin minua monessa kohtaa... Esim. seuraavat:

 

...Muistakaa myös siirtää oppijan viimeiseksi opiskeluoikeuden tilaksi ”Valmistunut”. Opiskeluoikeuden päättävän ”Valmistunut”-päivämäärän pitäisi olla sama kuin vahvistuspäivämäärän.

-> Eli..? Miten siirretään opiskeluoikeuden tila? Siirtyykö opiskeluoikeuden tilaksi Valmistunut, jos oppilaalle on tallentanut valmistumispäivämäärän?

 

...Jos oppija on saanut ehdot tietystä oppiaineesta, kyseisen oppiaineen arvosanaksi merkitään 4, ja arvosanat siirretään normaalisti, mutta päättötodistus jätetään vahvistamatta. Oppijaa ei merkitä luokalle jääneeksi.

-> Eli miten päättötodistus jätetään vahvistamatta?

 

... Jos ehdot suoritetaan hyväksytysti, suoritus vahvistetaan ja vahvistuspäivämääräksi laitetaan se päivämäärä, jolloin ehdot on suoritettu. Ehdot hyväksytysti suorittaneiden viimeiseksi opiskeluoikeuden tilaksi tulee siirtää ”Valmistunut”. Opiskeluoikeuden päättävän ”Valmistunut”-päivämäärän pitäisi olla sama kuin vahvistuspäivämäärän.

-> Taas se vahvistuspäivämäärä? Eikö se olekaan lukuvuoden päättymispäivä?

 

Jne. OPH:n ohjeistus meni kyllä aika pitkälti yli ainakin meikäläisen hilseen...

 

Entä osaako joku tähän vastata (Visman oma ohje):

9-luokan suoritukset versiosta PW 4.55.8 lähtien

  • 9-luokan suoritukselle ("Perusopetuksen vuosiluokan suoritus") ei tule jatkossa mukaan arviointeja, mikäli oppilas on päässyt luokalta eli Luokaltasiirto-kentässä on joko "Siirretään" tai "Jatkaa opintoja" -vaihtoehto.
  • 9-luokan arvioinnit tulevat tällöin sen sijaan perusopetuksen oppimäärään suoritukseen (päättötodistukseen) mukaan.

Osaako joku selittää tämän, mitä käytännössä tarkoittaa, kun en taaskaan ymmärrä... Pitääkö 9. luokkalaisille tallentaa Primuksessa luokaltasiirto -kenttään "Siirretään" vaiko eikö..?

 

Summa summarum: näihin valmistumis/vahvistamisasioihin varmastikin kaivataan rautalankaa monella suunnalla!

CHAMPION ***

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Meidän tiedonsiirtojemme perusteelle näyttäisi siltä, että Luokaltasiirto-kenttään tiedon merkitseminen "vahvistaa" oppilaan suorituksen, eli Koskeen tulee vahvistuspäivämääräksi Koulun tiedot -rekisterin lukuvuoden päättymispäivä. Varmaan sitten, kun päivämäärä koittaa, muuttuu teksti "Suoritus kesken" muotoon "Suoritus valmis" eri vuosiluokkien kohdalle.

 

9. luokkalaisten kohdalla taas pitänee täyttää Valmistumispäivä, jos he saavat päättötodistuksen, ja jos jäävät luokalleen niin Luokaltasiirto-kenttään merkitään Jätetään. 

 

OPH:n ohjeet ovat kyllä aika sekavat, kun heillä puhutaan Kosken termein (mm. puhutaan tallennusliittymästä) ja varmaan suuri osa kuitenkin siirtää tiedot Primuksesta.  

CONTRIBUTOR **

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Kiitos Minna

 

Laitoin saman kysymyksen myös suoraan Vismalle ja opetushallitukseen. Voin ilmoitella, millainen vastaus niistä sitten tulee aikanaan.

CONTRIBUTOR ***

Re: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Aikuislukiosta kirjoitetaan peruskoulun (ja lukion) päättötodistuksia opiskelijan niin halutessa heti, kun oppimäärä on valmis, eli myös keskellä lukuvuotta. Ja kun oppimäärä on suoritettu, päättyy opiskeluoikeus. Näin ollen valmistunut päivämäärä on keskellä lukuvuotta, joten vahvistuspäivänkin pitäisi näissä tapauksissa olla. Asian voi kuulemma kiertää sillä, että muuttaa lukuvuoden päättymispäivän siksi aikaa, kun tiedonsiirto tehdään, mutta eihän se näin voi jatkossa kai mennä? Liikaa kikkailua ja lisäksi se, että siitä vahvistuspäivämäärästä ei jää opiskelijan korttiin mitään merkintää. Aion laittaa tästä viestiä myös Koskeen.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Tiedustelin tänään asiaa Vismasta ja tuesta kerrottiin, että nämä vahvistettuna siirtämiset, vahvistuspäivämäärät ja opiskeluoikeuden tilat tulivat heillekin "yllätyksenä" ja ovat heillä nyt työn alla ja selvitettävänä. Eli selkeitä ohjeita ei vielä ole olemassa.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Hei

 

Tässä OPH:n vastaus vahvistuspäivämääriin:

 

"Meillä ei täällä ole Primusta, mutta luulen Primuksen oppilaan -kortilla oleva valmistumispäivästä taitaa hakea päättötodistuksen vahvistumispäivän ja opiskeluoikeuden päättymispäivän. 9.vuosiluokan vahvistuksen taas hakee "koulu päättyy" kentästä, joka on koulun tiedoissa.
 
Jos oppilas saa ehdot, niin ei laiteta valmistumispäivämäärää päättötodistukselle."
 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Onko tilanne vieläkin selvittelyn alla Vismassa? En osaa ohjeistaa yläkoulujen toimistosihteereitä, että mitä kenttiä tulee täyttää ja toisaalta en edes tiedä mitä kenttiä minun pitää hakea Primukseen esille. Sama homma täällä lukion päässä, ihan pihalla koko valmistuvien siirron osalta.

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Hei

 

Ei ainakaan vastausta ole tullut, eli eivät ilmeisesti tiedä Vismassakaan. On tämä aika uskomatonta, että

OPH kyllä lähettää ohjeitaan, mutta kukaan ei tiedä, miten ne käytännössä toteutetaan.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Ja mieltä askarruttaa lisäksi se, että jos oikein olen ymmärtänyt, niin koulun tiedoissa "arvioinnit päättyvät" päivämäärä on se, joka estää automaattisen siirron voimaan tultua tietojen lähtemisen liian aikaisin (eli jos opettajilla on vielä mahdollista muuttaa arviointia). Miten tuo päivämääräkenttä toimii nyt kun tiedot siirretään sinne manuaalisesti? Jos siinä lukee, että arvioinnit päättyvät 2.6.2018 ja teen siirron ysiluokkalaisista ja ylioppilaista 29.5. mennessä, niin siirtyykö tiedot? Jos ei, niin eihän tuohon kenttään voi laittaa mitään aiempaa päivämäärää, sillä sitten 9. luokkalaiset näkevät päättötodistuksen arvioinnit jo ennen päättymispäivää.

CHAMPION ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

https://help.starsoft.fi/?q=node/20090

(13.3.2018 yleiset muutokset)

  • Ei huomioida enää Koulun tiedot -rekisterin Arvioinnit alkavat ja Arvioinnit päättyvät -kenttiä siirrossa, vaan suoritukset siirretään, jos aineessa on arvosana.
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Yritin äsken siirtää 9. luokkalaisten päättöarvosanat Koskeen. Heittää viestin "Suoritukselta perusopetuksen luokka-aste 9 puuttuu vahvistus.  Opiskelijalajiksi olen laittanut Valmistunut oppilas, Peruskoulun päättötodistuspäivämääräksi 02.06.2018 samoin oppivelvolllisuuden päättymispäivämääräksi kuin myös valmistumispäiväksi.  Koulun tiedoissa on lukuvuoden päätymispäivä 02.06.2018.  Mitäs seuraavaksi keksisin....

 

CHAMPION *

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Soitin opintopolun neuvontaan ja sitten kosken neuvontaan, jotta saisin selkoa miten opinto-ohjaaja voi tarkistaa päättöluokkalaisten arvosanatiedot koskesta siirron jälkeen, opetushallituksen tiedote on niin sekava että siitä asia ei käy esille.

Kosken vastaus on että vahvistuspäivämäärä on lukuvuoden päättymispäivä 2.6.2018 ja kun päättöluokkalaiset siirretään koskeen esim 25.5.2018 näkee opinto-ohjaaja samantien oppilaan arvosanatiedot koskessa ja voi ne koskesta tarkistaa. Oppilas näkee omat arvosanatiedot koskessa 5 pv vahvistuspv jälkeen.

Muista asioista koetan olla huolehtimatta koska järjestelmien toimivuus tai toimimattomuus on järjestelmän valmistajien vastuulla ja oletan että he huolehtivat että oikeat kentät ja niihin liittyvät ohjeistukset tulevat meille käyttäjille ajoissa ja selkeästi.

 

Abien osalta olemme huomanneet että kaikki suoritukset eivät ole siirtyneet koskeen oikein vaikka ne primuksessa on oikein, siirrossa ei myöskään tule virheilmoitusta. Tätä tässä nyt alan selvittelemään mistä puute johtuu ja oletettavasti samanlaisia virheitä on myös perusopetuksen päättävien kohdalla. Eli me tarkistamme oppilaat koskessa oppilas oppilaalta.

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Vismalta on tulossa päivitys Primukseen 23.5. ja olen siinä uskossa, että tuohon vahvistuspäivämääräasiaan tulisi korjausta silloin.

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Paljonko teillä on oppilaita? Kauhea homma tuollaisessa tarkastamisessa!!

CHAMPION *

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

homma on kauhia Hymiö Surullinen päättöluokkalaisia on yli 2000 mutta koulut tekevät tarkistamisen eli työn voi onneksi jakaa useammalle tekijälle.

Olemme jo etukäteen tiedottanut työn laajuudesta opinto-ohjaajia jotta osaavat varautua,

on kuitenkin kyse uudesta järjestelmästä ja perinteisesti opetushallituksen järjestelmät eivät ole ensimmäisenä vuonna toimineet, tosin tama voi yllättää ja kaikki meneekin hyvin Hymiö Onnellinen

 

Mutta näin mennään nyt tänävuonna

CHAMPION *

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

hei

alla vielä kosken neuvonnasta tullut viesti

 

Tässä lisäys 25.4.2018 lähetettyyn tiedotteeseen:

Perusopetuksen oppimäärän hyväksytysti suorittaneiden päättötodistukset siirretään KOSKI-palveluun vahvistettuina. Vahvistuspäivämäärän voi sijoittaa tulevaisuuteen (keväällä 2018 valmistuvilla viimeistään 4.6.2018), eli vahvistuspäivämäärän ei tarvitse olla sama kuin tiedonsiirtopäivämäärä.

Kun oppilaan päättötodistus on vahvistettu, arvosanat tulevat näkymään virkailijoille päättötodistus-välilehdellä, vaikka vahvistuspäiväämä olisi tulevaisuudessa.

Jos oppilaalla on jokin vahva tunnistautuminen, hän näkee omat arvosanansa vasta 5 päivää myöhemmin vahvistamispäivästä kansalaisen katselukäyttöliittymästä. Vahvistuspäivä tulisi siis olla sama kuin todistuksella oleva päivämäärä.

 

Tuo suoritus säilyy kesken- tilassa, kunnes vahvistuspäivänä muuttuu tilaan valmis (eli 2.6.2018)

 

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Nyt alkaa tulla kylmä hiki pintaan.... yritin siirtää yhden meidän vuosiluokkiin sitomattoman oppilaan

arviointitiedot Koskeen. Sai eilen  päättöarvioinnin valmiiksi.  Olen yrittänyt vaikka millä ja täältä palstoilta etsinyt vinkkiä. Aikamoista salapoliisityötä ja todellakin haluaisin ja äkkiä jonkinlaiset selkeät ohjeet Vismalta, että mitä pitää olla ja mitä ei saa tehdä. Aineet ovat siirtyneet, mutta arviointeja en näe. Olen pääkäyttäjäroolissa.

CHAMPION *

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Samaa olemme tänään testanneet ja oppilaat siirtyy mutta arviointitiedot ei näy ja muutoinkin näkymä koskessa on erilainen kuin kosken ohjeessa päättöluokkalaisen osalta. Mutta liittyisikö tama nyt ensiviikon Primuksen päivitykseen tuleeko korjaus siinä? ja sen jälkeen siirto toimii oikein?

 

Olisi mukava kun joku Vismalta nyt kommentoisi ja antaisi vähän väliaikatietoja asiaan liittyen.

CHAMPION **

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa


Edelleen kysyn samaa: mikä kenttä on Primuksessa tuo Vahvistuspäivämäärä??? Tai mitkä toimenpiteet tekevät sen vahvistuksen? Valmistumispäivä-kenttähän löytyy Primuksesta mutta nämähän ovat kaksi eri asiaa.


 wrote:

hei

alla vielä kosken neuvonnasta tullut viesti

 

Tässä lisäys 25.4.2018 lähetettyyn tiedotteeseen:

Perusopetuksen oppimäärän hyväksytysti suorittaneiden päättötodistukset siirretään KOSKI-palveluun vahvistettuina. Vahvistuspäivämäärän voi sijoittaa tulevaisuuteen (keväällä 2018 valmistuvilla viimeistään 4.6.2018), eli vahvistuspäivämäärän ei tarvitse olla sama kuin tiedonsiirtopäivämäärä.

Kun oppilaan päättötodistus on vahvistettu, arvosanat tulevat näkymään virkailijoille päättötodistus-välilehdellä, vaikka vahvistuspäiväämä olisi tulevaisuudessa.

Jos oppilaalla on jokin vahva tunnistautuminen, hän näkee omat arvosanansa vasta 5 päivää myöhemmin vahvistamispäivästä kansalaisen katselukäyttöliittymästä. Vahvistuspäivä tulisi siis olla sama kuin todistuksella oleva päivämäärä.

 

Tuo suoritus säilyy kesken- tilassa, kunnes vahvistuspäivänä muuttuu tilaan valmis (eli 2.6.2018)

 


 

CHAMPION ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

(updated by Leena_M ‎18-05-2018 13:45 )

Hurraa Hymiö Onnellinen

 

Minä sain ensimmäiset ysiluokkalaisen arvosanat näkyviin Koskeen. Meillä on Koulun tiedot-rekisterissä lukuvuoden päättymispäivä 2.6.2018 = Vahvistuspäivä ja oppilaalle, jolla oli kaikki numerot opsiin  laitettuina, tallensin oppilaan rekisterikortille Valmistumispäivän 2.6.2018 ja avot!

 

Eli kun itse olen ymmärtänyt  "Valmistumispäivän voi tallentaa oppilaalle vasta valmistumisen jälkeen " siten, että sen voi tallentaa vasta esim. 3.6. niin se tarkoittaakin sitä, että valmistumispäivän voi tallentaa sen jälkeen, kun oppilaalla on suoritukset kasassa. 

 

Onkohan sillä nyt sitten väliä, minkä vaihtaa Opiskelijalajiksi valmistumisen jälkeen ja pitääkö ko. opiskelijalajille ruksia se, että huomioidaan Koski-siirrossa?

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Onneksi olkoon! Tämä antaa toivoa muillekin.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Voih...  onneksi olkoon. Minulla ei onnistunut millään päivämäärillä Hymiö SurullinenCONTRIBUTOR ***

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

Olen myös yrittänyt kaikki mahdolliset keinot 9. luokkalaisten osalta eikä vaan onnistu.  Lukion valmistuneet sain siirrettyä niin kauniisti.

CHAMPION *

Vastaus: Vahvistuspäivämäärä Koski-siirrossa

meillä yksi ongelma siirrossa oli se että oppilailla oli ylimääräisiä valintoja, kun ne poistettiin oppilaat siirtyi