peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Koski-tuotantopuoli on avattu

(updated by Tarja Jaakkonen VISMA ‎13-03-2018 15:36 )
Maria Raatikainen

OPH on julkaissut Koskesta tuotantoversion Koski-testauksen rinnalle tammikuun alussa. Käytännössä kaikista rajapinnan osoitteista jää tuotantoversiossa Extra-sana pois. Extra-ympäristö, jonne siirtoja on nyt tehty, on edelleen betatestausta varten. Opetuksen- ja koulutuksen järjestäjien tulee siirtää opiskelijoiden tiedot erikseen Kosken tuotantoversioon 28.2.2018 mennessä. Koski-siirtoja voi silti edelleen testata myös Extra-ympäristöön ainakin vuoden 2018 ajan.

 

Primuksesta voi siirtää tietoja tuotanto-Koskeen manuaalisesti.

 

Käytännön vaikutukset lyhyesti:

  • Oppilaitokset saavat OPH:lta uudet Koski-rajapintatunnukset, joille tulee myös uudet kentät Primuksen Koulun tiedot -rekisteriin.
    • Nykyiset kentät nimetään uudelleen siten, että niistä käy ilmi niissä olevien tunnusten olevan testiympäristöön siirtoa varten.
    • Organisaatiotunnisteet eli oidit pysyvät samana
  • Manuaaliseen tiedonsiirtoon (Opiskelijat-rekisterissä) on tullut mahdollisuus valita tehdäänkö siirto testiympäristöön vai tuotantoon.
  • Tuotantoon siirron yhteydessä opiskelijan kortille tulee oppijanumero, ellei hänellä ole sitä aiemmin ollut. Jos opiskelijalta löytyy jo oppijanumero, käyttää tuotantoon siirto suoraan sitä eikä henkilötunnusta tai nimitietoja lähetetä Koskeen.
  • Reaaliaikainen siirto Primuksesta Kosken tuotantoympäristöön ei ole vielä mahdollista, vaan tietoja siirretään aluksi manuaalisesti.

 

Yhteishaku ja Koski

Opintopolkuun ei tehdä enää erillistä siirtoa yhteishakuun osallistuvien osalta, vaan tiedot haetaan Koskesta. Oppilaitosten ei kuitenkaan tarvitse hätääntyä, vaikka eivät ehtisikään siirtämään 16.2. mennessä yhteishakuun osallistuvia Koskeen. Tämä siirto vaikuttaa vain siihen, että opot pystyvät seuraamaan omien oppilaidensa hakutilannetta Opintopolusta. Kaikki voivat edelleen hakea yhteishaussa normaalisti, vaikka Koski-siirtoja ei olisikaan tehty helmikuun puoliväliin mennessä.

 

1 Kommentti
CONTRIBUTOR ***

Hei, eikö kuitenkin 16.2.2018 mennessä täydy  Opetushallituksen määräyksen mukaisesti siirtää 9. vuosiluokkalaisten henkilötiedot Koskeen.