peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
(updated by Tarja Jaakkonen VISMA ‎06-03-2018 08:58 )
Tarja Jaakkonen
  • 8 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1103 Näytöt

Oppilaan tuen tietojen siirtyminen Koskeen menee tällä hetkellä (6.3.2018) eri rekistereistä riippuen siitä, millainen tuki on kyseessä. Tietoja ei siirretä opiskelijarekisterin vastaavista kentistä ollenkaan.

 

 Tehostettu tuki Pedagogiset asiakirjat -rekisteristä

- Tehdään pedagoginen asiakirja, asiakirjalajina "pedagoginen arvio".

- Täytettävät kentät Pedagogiset asiakirjat -rekisterissä: Siirto tuen vaiheeseen (=tehostettu tuki), Tuen alkamispäivä,  Tuen päättymispäivä (kun tiedossa), Luonnos (jos asiakirja on keskeneräinen)

Erityinen tuki Hakemukset ja päätökset -rekisteristä

- Tehdään mahdollisesti pedagoginen asiakirja, asiakirjalajina "pedagoginen selvitys".

- Tehdään hallintopäätös erityiseen tukeen siirtämisestä. Tehdään myös HOJKS.

- Hallintopäätös on tehtävä myös erityisen tuen lakkauttamisesta.

Tiedot Koskeen siirretään Hakemukset ja päätökset -rekisteristä.

- Täytettävät kentät: Tuen vaihe tai Erityinen tuki, Erityisen tuen päätös, Alkamispvm, Päättymispvm (jos tiedossa), Opetus toiminta-alueittain, Erityisoppilaan opetusryhmä.

Pidennetty oppivelvollisuus Hakemukset ja päätökset -rekisteristä

- Tehdään hallintopäätös Hakemukset ja päätökset -rekisteriin.

- Täytettävät kentät: Alkamispvm, Päättymispvm (jos tiedossa), Pidennetty oppivelvollisuus

Joustava perusopetus Hakemukset ja päätökset -rekisteristä

- Tehdään hallintopäätös huoltajan hakemuksen perusteella.

- Täytettävät kentät: Alkamispvm, Päättymispvm (jos tiedossa), Joustavassa perusopetuksessa (JOPO).

Opetus toiminta-alueittain Hakemukset ja päätökset -rekisteristä

- Tehdään hallintopäätös erityiseen tukeen siirtämisestä, jossa päätös myös toiminta-alueopetuksesta. Tehdään myös HOJKS.

Hakemukset ja päätökset -rekisterissä täytetään kenttä Opetus toiminta-alueittain.

- Suoritustiedot katsotaan ensisijaisesti oppilaan opsista, toissijaisesti opiskelijarekisterin memokentistä: Motoriset taidot, Sosiaaliset taidot, Päivittäisten toimintojen taidot, Kognitiiviset taidot, Kommunikointitaidot

 

Lisätietoja help-sivujemme ohjeista: KOSKI - hakemukset ja päätökset ja KOSKI - perusopetus

Avustajat
Kommentit
CHAMPION ***

Hei,

kiitos tästä selkeästä listauksesta!

 

Kysymys kuitenkin vielä aiheeseen liittyen. Meillä on hakemukset ja päätökset –rekisteri näihin tukiasioihin liittyen ns. kevyesti käytössä eli kirjaan (ihan eri ohjelmalla tehdyt) oppilaiden tuen päätökset Primukseen käsipelillä.

 

Mutta kuuluuko toimia näin:  

Oppilaalla on erityisen tuen päätös kirjattuna rekisteriin. Olen laittanut päätökselle tuen alkupäivän, rastinut ”Erityinen tuki” ja valinnut opetusryhmän. Asia ok ja tieto siirtyy Koskeen.

Sitten oppilaalle on tehty uusi hallinnollinen päätös erityisen tuen lopettamisesta. Ja olen kirjannut sen samalla tavalla uutena päätöksenä hakemukset ja päätökset –rekisteriin, MUTTA erityisen tuen lopettamispäivä ei siirry tältä uudelta päätökseltä Koskeen. Loppupäivämäärä pitää laittaa alkuperäiselle päätökselle, jotta tieto siirtyy. Sama pätee, jos esim. oppilas siirretään ensimmäisen erityisen tuen päätöksen jälkeen uudella päätöksellä toiminta-alueittaiseen opetukseen. Toiminta-alueopetus pitää rastia alkuperäiselle päätökselle, jotta tieto siirtyy. Onko tämä vika vai ominaisuus..?

 

Ja vielä: kun oppilaan erityinen tuki lopetetaan ja oppilas siirtyy siis tehostettuun tukeen, niin mistä tieto oppilaan tehostetusta tuesta silloin tulee? Oppilaalle ei siinä kohtaa tehdä pedagogista arviota (vaan pedagoginen selvitys erityisen tuen lopettamiseksi).

CHAMPION **

Voisiko joku Vismasta vastata noihin Leena M.:n tekemiin kysymyksiin!! Erittäin aiheellisia kysymyksiä, joita mekin olemme pohtineet.

CHAMPION ***
(updated by Leena_M ‎25-04-2018 08:43 )

Kiitos johnie komppauksesta! Minäkin odotan vastauksia, olen kysynyt tätä sekä täällä asiakasyhteisössä että sähköpostitse. Jos tämä on vaikea asia ratkaistavaksi, niin olisi kiva saada jotain väliaikatietoa eli missä mennään...

CONTRIBUTOR ***

Mietin tässä syksyä ja sitä, että tiedot tilastoihin siis on tarkoitus syksyllä mennä Koskesta näiden suhteen peruskoulun osalta. Näin muistan jossain koulutuksessa kuulleeni. Lähinnä tuo tiedotteessa mainittu "tällä hetkellä" näistä rekistereistä tiedon siirtyminen Koskeen, tuleeko se mahdollisesti muuttumaan siis jossain vaiheessa?

 

Meidän koulussa päätökset tehdään eri työkalulla, eikä tuolla Hakemuksen ja Päätökset -rekisterissä ole laisinkaan näitä tietoja ollut. Ne on meillä kirjattu oppilas-rekisteriin jälkikäteen.

 

Ymmärtääkseni tämä nimittäin tuo aikataulun opettajille HOJKSin ym. teon suhteen syksyllä. (Meidän osalta siis muutakin toimintatapa muutosta tarvitaan koskien Hakemukset ja päätökset-rekisterin täyttämistä.) Olenko ymmärtänyt oikein?

CHAMPION **

Minäkin luulin että oli jo ihan selvää että syksyn 20.9-tilasto menee Kosken kautta mutta kun kyselin lisäinfoa siitä niin sain tällaisen vastauksen Vismalta, eli mikään ei ole vielä selvää. Ounastelen että syksy menee vielä vanhalla tavalla tilaston suhteen.

"Meillä ei ole vielä tietoa kerääkö tilastokeskus jo tänä vuonna tarvittavat tiedot Järjestäjä- ja oppilaitostason oppilaat ja opiskelijat -tilastoa varten Koskesta vai mennäänkö vielä vanhalla tiedonkeruulla. Monia asioita mitä kyselyssä kerätään, on ainakin vielä sellaisia joita ei  vielä siirretä Koskeen. Kannattaa olla yhteydessä tilastokeskukseen ja kysellä sieltä miten he keräävät tiedot tämän vuoden tilastoon. "


 


 

CHAMPION ***

Niin kauan on näitä "mitä/miten/mistä" kysymyksiä, niin tietoja ei mitenkään voi luotettavasti tilastoida Koskesta...

CONTRIBUTOR ***

Kuulinkin juuri, että Tilastokeskus oli informoinut syksyn tilastoinnin tapahtuvat vielä vanhaan malliin.

Hei

 

Pahoittleut että vastaus on kestännyt. Leena_M kysymykseen vastaus. Eli tällä hetkellä Primus hakee Erityisen tuen tiedot aina samalta rekisterikortilta/päätökseltä. Eli tässä on kaksi vaihtoehtoa. Joko voi alkuperäiseen päätökseen lisätä päättymispäivä tai sitten Erityisen tuen päättymis päätökseen voi lisätä sekä alkamis- että päättymispäivä. Tämä tulemme vielä kehittämään mutta tällä hetkellä logiikka menee näin.