peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
(updated by Jenny Widlund VISMA ‎05-12-2018 09:19 )
Jenny Widlund
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 49 Näytöt

Joskus todistus tulostuu kahdelle sivulle, vaikka silmämääräisesti katsottuna se mahtuisi hyvin yhdelle. Tulostuseditorissa todistuksen pohjaa voidaan hieman hienosäätää, jotta ohjelma ei varaa liikaa tilaa esimerkiksi todistuksen suoritustaulukon ja allekirjoitustekstien väliin.

 

Jos suoritustaulukkoa ei esimerkiksi ole vedetty riittävän pitkäksi, kaikki opiskelijan suoritukset eivät mahdu tulostumaan samalle sivulle. Myös korkea alatunniste vähentää tulostustilaa.

 

Suoritustiedot saadaan pysymään yhdellä sivulla tarkistamalla ja korjaamalla seuraavat neljä asiaa:

 

1) Minimoidaan suoritustaulukon ja alatunnisteen välinen tyhjä tila

Vedä keltainen suoritustaulukko kiinni valkopohjaiseen alatunnisteeseen. Jos suoritustaulukon ja alatunnisteen väliin on jätetty tyhjää tilaa, Primus jättää tulostettaessa saman verran tyhjää tilaa viimeisen aineen ja alatunnisteen ylimmän tekstin väliin.1_sivuinen_tuloste_jatkuu_kahdelle_sivulle1.gif

2) Säädetään alatunnisteen paikkaa viimeisellä sivulla

Alatunniste, eli alue johon tulostuu allekirjoitukset ja todistuksen lisätiedot, tulostuu paperille siihen kohtaan, mihin se on tulostepohjassa määritelty. Alatunniste varaa itselleen paperilla yhtä paljon tilaa kuin tulostepohjassa.

 

Myös tyhjät rivit alatunnistetietojen lopussa vievät tilaa paperilta. Siksi alatunniste kannattaa viedä mahdollisimman alas, jolloin se vie myös vähemmän tilaa.

 

Siirrä alatunnistetta vähän kerrallaan alaspäin. Välillä kannattaa testata esikatselussa. Kaikkien tulostuvien tietojen tulee jäädä näkyviin, mutta tyhjä tila ensimmäisen tulostuvan tiedon yläpuolella ja viimeisen tulostuvan tiedon alapuolella pidetään minimissä.1_sivuinen_tuloste_jatkuu_kahdelle_sivulle2.gif

 

3) Säädetään suoritustaulukon riviväliä ja fonttikokoa

Tulosteen riviväliä pienentämällä saadaan lisää tilaa suoritustietojen tulostumiseen. Riviväliä pienennetään rivin korkeutta muuttamalla. Korkeutta muutetaan joko vetämällä hiirellä riviä matalammaksi tai klikkaamalla jotain rivin solua hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Solun ominaisuudet.

 

Mikäli rivivälin muutoskaan ei auta, voidaan pienentää tekstin fonttikokoa.

 

4) Tiivistetään ala- ja ylätunnistetta

Lopuksi kannattaa tarkistaa, voidaanko ala- ja ylätunnistetta tiivistää. Tyhjiä rivejä voi poistaa klikkaamalla riviä hiiren kakkospainikeella ja valitsemalla Poista rivi.

Vinkki: Voit esikatsella tulostetta ennen tallennusta

 

Lisää ohjesivulla

 

Sekä video aiheesta Tulosteen sovittaminen yhdelle sivulle

Avustajat