peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
(updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:17 )
Maarit M
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 31 Näytöt

IntimePlus-ohjelmassa on 2 tapaa toteuttaa alv-prosenttien muutokset:

 

1-tapa

 

Perustetaan uudet alv-koodit (YLLVKO) (ja uudet verokannat (YLVERO), ei pakollista).

On tärkeää hoitaa konekieliset liittymät, että muuttuvat alv-koodit tulevat tiedostoilla.

 

Jos tilikartassa on tilien takana oletusalv-koodeja, pitää ne muuttaa ja huomioida ajankohta, koska tilin takana oleva koodi muutetaan.

 

Laskutuksen tiliöinninohjauksille on muutettava oikeat alv-koodit (MATILI), jos IntimePlus laskutus-sovellus käytössä. Sopimuskantaan on muutettava uudet alv-koodit muutettujen tiliöintiohjauksien mukaan, MTKORS-ajolla voidaan tehdä massamuutos sopimuksille. Avoimeen tilauskantaan on muutettava uudet alv-koodit muutettujen tiliöintiohjauksien mukaan, MTKORT-ajolla voidaan tehdä massamuutos tilauksille.

 

2-tapa

 

Päivitetään alv-koodien taakse uudet prosentit ja voimaantulokausi, koodin nimi ja verokannan nimi muutetaan, kun on raportoitu vanhojen %:ien kausi.

 

Tässä tavassa ei koodeja tarvitse muuttaa liittymiin, mutta muutama ongelma voi tulla vastaan. Saattaa tulla vielä vanhoja laskuja, joiden alv pitää käsitellä vanhan %:n mukaan vaikka kirjanpidon kausi ja alv-kausi on jo uuden prosentin kaudella (esim. hyvityslaskut).

 

Intimen liittymissä ja käsin syötössä voidaan tuoda/antaa toimituskausi. Jos annetaan alv-kaudesta poikkeava toimituskausi, ohjelma käyttää tämän kauden mukaan alv-koodin takana olevaa alv-prosenttia.

 

Intimen laskutus tutkii alv-koodin prosentin erän toimituspäivämäärän mukaan kumpaa käyttää.

 

Jos on käytössä Aditron Workflow-laskujen kierrätysjärjestelmä, suosittelemme tapaa 1, koska laskuja kirjataan useammalle kaudelle rinnakkain.

Avustajat