peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
(updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:46 )
Maarit M
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 22 Näytöt

Myyntilaskun mitätöinti

Myyntireskontrassa kaksi laskua, jotka tulisi mitätöidä. Toinen laskuista on kaudella 12/vvvv, joka on auki. Toinen laskuista on suljetulla kaudella 08/vvvv. Kun mitätöintiä tehdään, mitä pitää valita että mitätöintitapahtuma tulee myös kirjanpidon puolelle? 

 

Kauden 12/vvvv laskun voi mitätöidä Laskun mitätöinti (MRLAMI) -toiminnolla kaudelle 12/vvvv. Ohjelma ehdottaa mitätöinti tositteeksi alkuperäistä tositetta, jonka ehdotuksen voi hyväksyä. Valittaessa automaattitiliöinti, ohjelma tekee täsmälleen samanlaiset vastakkaismerkkiset viennit kirjanpitoon kuin alkuperäisellä tositteella on.

 

Kauden 08/vvvv lasku on mitätöitävä vanhimmalle avoimelle kaudelle eli tässä tapauksessa kaudelle 12/vvvv, kun alkuperäinen kausi ei ole enää avoin. Tähänkin ohjelma ehdottaa mitätöinnissä alkuperäistä tositetta, päivämäärää ja kautta, muuta tiedot kaudelle 12/vvvv tai muulle halutulle avoimelle kaudelle ja anna seuraava vapaa tositenumero tositelajista. Samoin tässä voit valita automaattitiliöinnin, niin vastakkaismerkkiset viennit syntyvät alkuperäisen tositteen mukaan.

 

Molemmissa tapauksissa voi myös valita näytä tiliöinti -vaihtoehdon. Valinta tekee samanlaiset viennit vastakkaismerkkisinä kuin alkuperäisellä tositteella, mutta avaa kirjanpidon vientien tiliöinnin, jossa voi tarkastaa viennit ja hyväksyä tehdyt viennit tiliöity -painikkeella.

 

Mitätöinnin jälkeen voi tarkastaa MRLASE -toiminnolla Tapahtumat sivulta, että mitätöintitapahtumat näkyvät laskuilla ok ja MRTILI -toiminnolla Näytä tiliöinti -valinnalla voi tarkastaa tositteet kirjanpidosta.

Avustajat