peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
(updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:48 )
Maarit M
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 28 Näytöt

Suoritus liian pieni / Osasuoritus

Vastaanotimme myyntireskontran avoimeen laskuun suorituksen, joka oli 0,10 euroa vähemmän kuin alkuperäinen laskun summa. Summa on niin pieni, etten näe tarpeelliseksi pyytää loppusuoritusta asiakkaalta.

 

Kohdistaessani suoritusta ohjelma ilmoitti, että summa on liian pieni. Päästäkseni eteenpäin valitsin osasuorituksen. Näin ollen myyntireskontraan jäi avoimeksi kyseiselle laskulle 0,10 euroa. Lasku on nyt vain osittain suoritettu. Miten kohdistan lopun avoimista pois?

 

Loppuosuuden voi kuitata Käteissuoritusten syöttö (MRSUOR) -toiminnolla siten, että annetaan rahatiliksi tili, jolle puuttuva osuus kirjataan. Valitse vaihtoehto 'Näytä tiliöinti', voi vielä korjata syntynyttä tiliöintiä, jos tarpeen. Kuittaa loppu laskusta.

 

Myyntireskontran ohjaustiedot (MRPARA) voidaan myös määritellä kuinka paljon suoritus voi poiketa laskun summasta, jotta vielä se kuitataan loppuun suoritetuksi. Tili, jolle ylimääräinen tai puuttuva summa kirjataan, määritellään myyntitilin reskontratiedoissa 'Muu tili'-kohdassa. Näin puuttuvat pienet summat tai liian suuret summat kirjautuvat automaattisesti.

Avustajat