peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Lajitteluperuste:
updated by Maarit M VISMA ‎28-03-2019 14:03
Miksi tiedoston sisäänluvusta tulostuu vain käynnistyssivu ja nollalista?   Tarkista että, - tiedoston kaksi ensimmäistä merkkiä ovat sen yrityksen yritystunnus, johon tiedostoa luetaan - tiedoston alussa ei ole tyhjiä rivejä tai tyhjiä kenttiä rivin alussa - käyttäjällä on riittävät oikeudet hakemistoon, jossa tiedosto sijaitsee
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:49
Onko laskun kausi tiedon muuttaminen mahdollista?   Laskujen kausi tiedon muuttaminen ei ole mahdollista. Lasku on mitätöitävä tai poistettava tallennettava uudelleen oikealle kaudelle. Mikäli lasku poistetaan reskontrasta on huomioitava myös vastaavan tositteen poistaminen kirjanpidosta erikseen.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:48
Suoritus liian pieni / Osasuoritus Vastaanotimme myyntireskontran avoimeen laskuun suorituksen, joka oli 0,10 euroa vähemmän kuin alkuperäinen laskun summa. Summa on niin pieni, etten näe tarpeelliseksi pyytää loppusuoritusta asiakkaalta.   Kohdistaessani suoritusta ohjelma ilmoitti, että summa on liian pieni. Päästäkseni eteenpäin valitsin osasuorituksen. Näin ollen myyntireskontraan jäi avoimeksi kyseiselle laskulle 0,10 euroa. Lasku on nyt vain osittain suoritettu. Miten kohdistan lopun avoimista pois?   Loppuosuuden voi kuitata Käteissuoritusten syöttö (MRSUOR) -toiminnolla siten, että annetaan rahatiliksi tili, jolle puuttuva osuus kirjataan. Valitse vaihtoehto 'Näytä tiliöinti', voi vielä korjata syntynyttä tiliöintiä, jos tarpeen. Kuittaa loppu laskusta.   Myyntireskontran ohjaustiedot (MRPARA) voidaan myös määritellä kuinka paljon suoritus voi poiketa laskun summasta, jotta vielä se kuitataan loppuun suoritetuksi. Tili, jolle ylimääräinen tai puuttuva summa kirjataan, määritellään myyntitilin reskontratiedoissa 'Muu tili'-kohdassa. Näin puuttuvat pienet summat tai liian suuret summat kirjautuvat automaattisesti.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:46
Myyntilaskun mitätöinti Myyntireskontrassa kaksi laskua, jotka tulisi mitätöidä. Toinen laskuista on kaudella 12/vvvv, joka on auki. Toinen laskuista on suljetulla kaudella 08/vvvv. Kun mitätöintiä tehdään, mitä pitää valita että mitätöintitapahtuma tulee myös kirjanpidon puolelle?    Kauden 12/vvvv laskun voi mitätöidä Laskun mitätöinti (MRLAMI) -toiminnolla kaudelle 12/vvvv. Ohjelma ehdottaa mitätöinti tositteeksi alkuperäistä tositetta, jonka ehdotuksen voi hyväksyä. Valittaessa automaattitiliöinti, ohjelma tekee täsmälleen samanlaiset vastakkaismerkkiset viennit kirjanpitoon kuin alkuperäisellä tositteella on.   Kauden 08/vvvv lasku on mitätöitävä vanhimmalle avoimelle kaudelle eli tässä tapauksessa kaudelle 12/vvvv, kun alkuperäinen kausi ei ole enää avoin. Tähänkin ohjelma ehdottaa mitätöinnissä alkuperäistä tositetta, päivämäärää ja kautta, muuta tiedot kaudelle 12/vvvv tai muulle halutulle avoimelle kaudelle ja anna seuraava vapaa tositenumero tositelajista. Samoin tässä voit valita automaattitiliöinnin, niin vastakkaismerkkiset viennit syntyvät alkuperäisen tositteen mukaan.   Molemmissa tapauksissa voi myös valita näytä tiliöinti -vaihtoehdon. Valinta tekee samanlaiset viennit vastakkaismerkkisinä kuin alkuperäisellä tositteella, mutta avaa kirjanpidon vientien tiliöinnin, jossa voi tarkastaa viennit ja hyväksyä tehdyt viennit tiliöity -painikkeella.   Mitätöinnin jälkeen voi tarkastaa MRLASE -toiminnolla Tapahtumat sivulta, että mitätöintitapahtumat näkyvät laskuilla ok ja MRTILI -toiminnolla Näytä tiliöinti -valinnalla voi tarkastaa tositteet kirjanpidosta.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:45
Miksi kirjoitin ei tulosta käynnistämääni listaa/raporttia?   Tarkista että,    -  onko aikaisemmin käynnistetty työ kesken, oma työsi odottaa jonossa. Erätyöt (YLERAT) – Erätyö-sivulta, näet jonossa olevat työt eräsuoritin kohtaisesti. -  erätyösuoritin on käynnissä, jos käynnistit listan/raportin erätyönä muu ajoluokkaan.  -  YLTULO listat. Toiminnossa ei saa olla enempää kuin .999 saman toiminnon listoja.   Poista vanhoja painikkeella saat poistettua vanhat listat päivämäärä rajausta käyttäen. Tarvittaessa uuden erätyösuorittimen voi käynnistää sovelluksesta Erätyöt (YLERAT) – Eräsuoritin-sivu – Uusi suoritin – Hyväksy ehdotetut oletukset.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 14:15
Tilivuoden päätösajo/Reskontrien tilastovuoden päätösajo ei käynnisty.   Ohjelma ilmoittaa; ajo on jo käynnissä. Jos tilivuoden päätös tai tilastovuoden päätös -toiminnoista palataan Kirjoitin valinnat –näytöltä pois käynnistämättä ajoa, ohjelmaan jää muistiin tieto, että ajo on käynnistetty, vaikka ajoa ei todellisuudessa käynnistettykään. Uudelleen käynnistettäessa ohjelma antaa ilmoituksen ’ajo on jo käynnissä’. Tilanne voidaan korjata YLKO11 –toiminnolla, jollei ajoa ole käynnistetty tai se ei ole erätyöjonossa. Ajon tila muutetaan nollaksi, 0 = ei käynnissä. Tilan muuttamisen jälkeen ajo käynnistetään normaalisti.
Näytä koko artikkeli