peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Lajitteluperuste:
updated by Maarit M VISMA ‎28-03-2019 14:01
Tilauksen erän tiedoissa lukee ’toimituserä käytössä’, eikä tilausta pääse muuttamaan? Tilauksen erä on jäänyt jostain syystä jumiin. Tilauksen saa korjattua keskeneräisen tilauksen korjaus (MTKOR8) –toiminnolla.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎28-03-2019 14:01
Miten tehdään myyntilaskun kauden korjaaminen laskutuksessa? Jos laskuja ei ole siirretty reskontraan/kirjanpitoon, laskun kausi tieto korjataan laskun kausien korjaus (MTKOR1) –toiminnolla. Mikäli laskut on siirretty jo reskontraan/kirjanpitoon, pitää ennen laskun kauden korjaamista laskut poistaa reskontrasta (MRLAMP-toiminnolla) ja vastaavat tositteet kirjanpidosta (KPVIEN/KPTOPO –toiminnolla). Tämän jälkeen laskujen kausi tieto korjataan MTKOR1 –toiminnolla tai perumalla lasku (MTLPER) ja laskuttamalla uudelleen. Huom! Siirrettäessä laskut korjauksen jälkeen reskontraan ja kirjanpitoon MTLSII -toiminnolla pitää valita uusintasiirto, koska laskut on siirretty jo aikaisemmin.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎28-03-2019 14:00
Myyntitapahtumien poisto on tehtävä, jos halutaan käyttää uudelleen samoja laskunnumeroita. Laskutuksessa ei voi olla samannumeroisia laskuja eri tilivuosilla. MTPOIS -toiminnolla poistetaan annetun kauden ja sitä vanhempien kausien laskut ja niiden tilaukset. Toiminto poistaa myös MTLAKI -toiminnolla kirjatut laskuttomat tilaukset. Poiston edellytys on, että laskut on siirretty tilastoihin, reskontraan ja kirjanpitoon. Jos laskulla ei ole merkintää ko. siirrosta, laskua ei poisteta. Laskuilla pitää olla myös kirjoituspäivä. Poistokausi ei saa olla avoin tilastossa, myyntireskontrassa tai kirjanpidossa. Ohjelma ei tarkista, millä päivämäärällä eri sovelluksiin siirto on tapahtunut. Ohjelma tarkistaa, että kaikki siirtopäivät ovat laskulla. Jos päivämäärät puuttuvat laskuilta, niille voi tehdä siirron ja/tai kirjoituksen. Tapahtumia ei siirretä kuitenkaan eteenpäin. Kun laskuilla on siirto- ja kirjoituspäivämäärät, ne ovat poistokelpoisia.
Näytä koko artikkeli
Maarit M VISMA
Laskujen kirjoitus (MTLKIE) ei tulosta laskuja? Tarkista että lasku täyttää varmasti kaikki annetut poimintaehdot. Jos lasku on tulostettu jo yhden kerran, on uusintatulostusta varten annettava laskujen kirjoituspvm –kenttään laskun alkuperäinen kirjoituspäivä. Laskun alkuperäisen kirjoituspäivän voi tarkastaa Laskujen selailu (MTLASE) –toiminnolla Perustiedot-sivulta.
Näytä koko artikkeli
Maarit M VISMA
Laskujen uusintatulostus ei tulosta laskua uudelleen? Jos lasku on tulostettu jo yhden kerran, on uusintatulostusta varten annettava laskujen kirjoituspvm –kenttään laskun alkuperäinen kirjoituspäivä. Laskun alkuperäisen kirjoituspäivän voi tarkastaa Laskujen selailu (MTLASE) –toiminnolla Perustiedot-sivulta.
Näytä koko artikkeli
Maarit M VISMA
Laskujen siirto laskutuksesta reskontraan, MTLSII, ei ota laskua mukaan siirtoon? Tarkista ja vertaa laskun selailun (MTLASE) tietoja laskujen siirto tiedostoon (MTLSII) –toiminnossa annettuihin valintatekijöihin. MTLSII:n käynnistyssivulta näkee käynnistyksessä annetut valinnat. Täyttääkö kyseinen lasku kaikki siirrossa annetut valinnat. Useimmiten kausi tai tositelaji tieto on poikkeava. Käynnistä siirto oikeilla valintatekijöillä tai tarvittaessa peru lasku (MTLPER), korjaa tiedot oikeiksi ja siirrä lasku.
Näytä koko artikkeli
updated by Maarit M VISMA ‎14-03-2019 13:53
Laskutus eränä (MTLAPE) ei ota mukaan kaikkia laskuttamattomia tilauksia? Tarkista ja vertaa tilauksen tietoja (MTTOKI, MTTISE) laskutus eränä käynnistyksessä annettuihin valintatekijöihin. Tilauksen on täytettävä kaikki laskutus eränä -toiminnossa annetut valinnat. Tavallisimmin tilauksen toimituspäivä ei täsmää MTLAPE:ssa annettuun toimituspäivään, eikä tilausta tällöin oteta mukaan laskutukseen. Tee uusi laskutus eränä oikeilla valinnoilla tai korjaa tarvittaessa tilauksen tietoja ja tee sitten laskutus uudelleen.
Näytä koko artikkeli