peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Mihin lisään asiakkaan verkkolaskuosoitteen?

20-10-2020 09:49 (Päivitetty 20-10-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 134 Näytöt

Jotta voit lähettää verkkolaskun, tulee perustaa asiakaskortti, jonne kaikki tarvittavat tiedot saa asetettua. Asiakaskortin saa perustettua menemällä Laskut -> Asiakkaat -> Uusi asiakas.

 

asiakkaat.jpg

 

Asiakkaan tiedoista nimi ja maa ovat pakollisia, mutta muutkin tiedot on hyvä täyttää. Huomaathan valita oikean laskutusryhmän: Yritys, EU, henkilöasiakas tai kansainvälinen.

 

Asiakkaan laskutustietoihin tulee asiakkaan verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoite on laskuttajan tai vastaanottajan osoite, jonka avulla verkkolaskut välitetään. Se on verkkolaskun osoite siinä missä postiosoite on perinteisen paperilaskun osoite. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskuosoitteistosta. Usein verkkolaskuosoitteella tarkoitetaan samaa kuin OVT-tunnuksella, mutta se voi olla myös muotoa IBAN-tunnus tai Verkkopalvelutunnus.


Verkkolaskuosoitteen lisäksi tulee ilmoittaa asiakkaan käyttämän operaattorin nimi.

Jotta pystyt lähettämään laskuja myös pankkiverkkoon, eli sellaisille asiakkaille jotka käyttävät operaattorina pankkia, tulee aktioida pankkiverkkoyhteys. Siihen löydät tarkemmat ohjeet täältä.

 

as.lask.tiedot.jpg