Minun alueeni
Apu

Miten teen hyvityslaskun?

13-10-2020 11:32 (Päivitetty 12-10-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2517 Näytöt

Hyvityslasku on lasku, jolla voidaan hyvittää jokin tietty osa laskusta. Tällaisella osittaisella hyvitystilanteella voidaan tarkoittaa esimerkiksi tilannetta, jossa ostaja on reklamoinut tuotteen tai palvelun laatua, ja tästä johtuen osapuolet ovat neuvotelleen hinnan alennuksen.

 

Vaihtoehtoisesti hyvityslaskulla voidaan hyvittää koko lähetetty lasku. Tämä voi tulla kysymykseen esimerkiksi tilanteessa, jossa lasku on lähtenyt virheellisesti tai virheellisillä tiedoilla.

 

Hyvityslaskun saat tehtyä laskuhallinnasta alkuperäisen laskun kautta. 

 

Klikkaa laskuhallinnassa alkuperäistä laskuriviä niin, että sen tarkemmat tiedot avautuvat.

Valitse tämän jälkeen oikealle avautuvista painikkeista " Hyvityslasku". 

hyvityslaskun luonti.jpg

 

 

Tämän jäkeen ohjelma luo automaattisesti alkuperäisestä laskusta miinusmerkkisen kopion, joka aukeaa laskun kirjausnäkymään.

 

hyvityslaskun muokkausnäkymä.jpg

 

Laskun rivejä, nimikkeiden määriä ja summia ym tietoja saa tässä kohtaa tarvittaessa vielä muutettua, jos tarve on esimerkiksi hyvittää vain osa laskusta. 

 

Kun laskulla olevat tiedot ovat oikein, voi laskun normaaliin tapaan tulostaa tai lähettää.

 

hyvityslaskun tulsote.jpg

 

Laskun tyyppi on laskutulosteella Hyvityslasku, ja Saate-kohtaan muodostuu automaattisesti teksti, joka kertoo alkuperäisen laskunumeron, johon hyvitys kohdistetaan.

 

Katso tarvittaessa myös ohje siitä, miten saat hyvityslaskun pois avoimista laskuista: https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Miten-saan-hyvityslaskun-pois-avoimista-laskuista/ta-p/3...

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!