Minun alueeni
Apu

Skannauspalvelu ja skannitili

24-11-2022 08:23
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 563 Näytöt

Mikä on skannauspalvelu?

Skannauspalvelu on Maventan tarjoama lisäpalvelu, jonka avulla myös postitse ja sähköpostitse saapuvat ostolaskut saadaan muutettua sähköisiksi. Palvelun avulla saat yhdistettyä paperi-, sähköposti- ja verkkolaskujen vastaanoton ja pääset kokonaan eroon paperista, mikä tehostaa ajankäyttöäsi. Yrityksellesi tarvitsee vain avata skannitili ja pyytää niitä toimittajia, joilla ei ole vielä verkkolaskutusta käytössään, lähettämään laskut skannausosoitteeseen.

 

Palvelu toimii siten, että saapuvat laskut skannataan ja niistä tulkitaan seuraavat perustiedot verkkolaskulle:
laskun tyyppi, laskun numero, päiväys, eräpäivä, verollinen summa, ALV-summa, viitenumero, viitteenne, sarjanro, lähettäjän Y-tunnus, lähettäjän nimi, IBAN-tilinumero ja valuutta.

 

Palvelua käytettäessä laskun tiedot ja kuva toimitetaan yrityksenne verkkolasku-tilille, jonne myös kaikki muut verkkolaskut saapuvat. Skannauspalveluun lähetetyt laskut saapuvat Maventaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Miten avaan skannauspalvelun?

Saat avattua skannitilin kohdassa Asetukset -> Maventa-asetukset -> Verkkolaskujen vastaanotto: Skannauspalvelu. 

 

2022-11-24_9-14-44.jpg

Lisää skannitilin palautusosoite-kenttiin yrityksesi osoitetiedot palautettavan materiaalin lähettämistä varten ja paina lopuksi TallennaSkannauspalveluun voi lähettää laskuja sähköpostitse sekä postitse. Skannauspalvelu käsittelee vain laskuja, eli maksumuistutukset ym. välitetään palautusosoitteeseen. Skannitilisi on nyt aktivoitu ja valmiina vastaanottamaan materiaalia seuraavana arkipäivänä.

 

Kun tiedot on tallennettu, näet skannitilisi osoitetiedot, jotka voit toimittaa sellaisille toimittajillesi, jotka eivät vielä käytä verkkolaskutusta.

2022-11-24_9-18-14.jpg
Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!