Minun alueeni
Apu

Visma Pay verkkomaksujen sopimuslomakkeen täyttöohje

01-02-2022 07:08 (Päivitetty 10-11-2023)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 577 Näytöt

Visma Pay on verkkomaksupalvelu, joka tarjoaa älykkäät verkkomaksut helposti ja turvallisesti, ilman aloitusmaksuja. Ottamalla Visma Pay:n käyttöösi, voit lähettää sähköpostilla laskuja jotka sisältävät maksulinkin, jonka avulla asiakkaasi voivat maksaa laskun heti. Maksupalvelun avulla tarjoat kaikki suosituimmat maksutavat asiakkaillesi.

 

Aloita käyttöönotto-painike käynnistää ohjatun käyttöönoton, jonka avulla saat palvelun helposti käyttöösi. Ohjatun toiminnon suorittaminen vie noin 5 minuuttia. Normaalitilanteessa saat palvelun käyttöösi kahdessa arkipäivässä.

 

Maksamisen palvelumaksut ovat 0,35 EUR + 2,80% maksutapahtumaa kohden. Jos olet jo Visma Pay-asiakas, tapahtuu hinnoittelu nykyisen sopimuksesi mukaisesti.

 

TiiaMariaHietala_0-1699624655027.png

 

 

YRITYKSEN TIEDOT

 • Y-tunnus tulee automaattisesti omista asetuksistasi. Tarkista ja päivitä tarvittaessa yrityksen tiedot niin että ne ovat kuten ne on ilmoitettu kaupparekisterissä, sekä valitse liiketoiminnan tyyppi.2023-10-17_14-00-31.jpg

   

LASKUTUSTIEDOT

 • Ensisijaisena laskutustapana käytetään verkkolaskua. Jos yrityksellänne ei ole verkkolaskuosoitetta, syötä sähköpostiosoite sähköpostilaskua varten. Muistathan päivittää laskutustiedot Visma Payn kauppiasportaalissa niiden muuttuessa.
TiiaMariaHietala_1-1699624677395.png

 

 

YHTEYSTIEDOT
Täytä tähän yrityksen maksuasioista vastaavan henkilön yhteystiedot.
Sähköpostiosoite on kirjautumista, tilitysraportteja ja tiedotuksia varten. Tässä ilmoitettu sähköposti toimii kirjautumistunnuksena kauppiasportaaliin.

 

TiiaMariaHietala_2-1699624693841.png

 


OMISTUS

Syötä yrityksen tosiasialliset edunsaajat. Jos yrityksellä ei ole tosiasiallisia edunsaajia, syötä kenttiin vaihtoehtoiset edunsaajat. Vaihtoehtoisina edunsaajina pidetään hallitusta, toimitusjohtajaa tai muita vastaavassa asemassa olevia henkilöitä.
Voit lukea edunsaajien määrittelystä tarkemmin täältä.

 

TiiaMariaHietala_3-1699624710641.png

 


MAKSULIIKENTEEN TIEDOT

Tarkista että ohjelman lasketut maksuliikenteen arviot ovat oikein ja tarvittaessa päivitä tiedot.

 • Myytävät tuotteet ja palvelut: Yleinen kuvaus myymistänne tuotteista sekä palveluista.
 • Arvioitu liikevaihto: Täytä kenttään koko yrityksen arvioitu liikevaihto

 • Arvio palvelun maksuliikenteestä: Arvioi karkeasti euroina kuinka paljon myynnistäsi menisi verkkomaksupalvelun kautta.
 • Keskimääräisen laskun summa: Arvio laskun keskimääräisestä summasta viimeisen 2kk ajalta.
 • Arvio suurimman laskun summasta: Arvioi suurimman laskun summa viimeisen 2kk ajalta.
 • Edellä mainitun suurimman laskun tuotesisältö: Mistä tuotteista/palveluista kalleimmaksi määrittelemänne lasku koostuu? Tähän voitte listata esimerkiksi kalleimmat yksittäiset tuotteenne.

 2023-10-17_14-07-291.jpg

 

VIIMEISTELE

Viimeistele hakemus syöttämällä allekirjoittajat. Hakemus täytyy olla allekirjoitettu siten, että yrityksen edustamisoikeudet täyttyvät. Edustamisoikeudet voi tarkastaa esimerkiksi kaupparekisteriotteesta. Allekirjoittajat saavat sähköpostiin linkin allekirjoitusta varten. Hakemus on allekirjoitettavissa 30 vuorokautta allekirjoittamisen aloittamisesta.

 • Valitse PEP/RCA-valinta vain, jos ehdot täyttyvät. Voit lukea aiheesta tarkemmin täältä.
TiiaMariaHietala_4-1699624754781.png

 

TiiaMariaHietala_5-1699624798762.png

 

kutsu allekirjoitukseen.png

Kun sopimus on allekirjoitettu, siirtyy hakemus käsiteltäväksi. Normaalitilanteessa saat palvelun käyttöösi kahdessa arkipäivässä.

 

Kun hakemus on hyväksytty, tulee sinun syöttää API-avaimet. Löydät API-avaimet kirjautumalla Visma Payn Kauppiasportaaliin ja menemällä Alikauppiaat-välilehdelle. Syötä sieltä löytyvä Yksityinen salausavain ja Yksityinen rajapinta-avain niille varattuihin kenttiin ja kilkkaa Ota käyttöön-painiketta.

 

sytöä avaimet.png

 

23-3-2022 15-37-49.png

Kun palvelu on käytössä, kaikille sähköpostilla lähetetyille laskuille lisätään laskun tietojen lisäksi maksupainike, jolla asiakkaasi voivat maksaa laskunsa helposti suoraan sähköpostista.
Mikäli sinulla on asiakkaita, joille et halua lisätä maksupainiketta sähköpostilaskuihin, voit kytkeä ominaisuuden pois asiakaskohtaisesti Asiakkaat-toiminnossa. Siellä otat asiakkaan muokkaukseen ja valitset Kyllä kohtaan Estä maksutapojen käyttö.

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!