Mijn Communities
Help

User Management

05-08-2021 15:54 (Bijgewerkt op 12-01-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 618 Weergaven

Doelbinding

Deze applicatie vormt de basis van Youforce. Medewerkers kunnen een gebruikersaccount laten aanmaken door de werkgever om zodoende toegang te krijgen tot Youforce. Het gebruikersaccount bevat enkele persoonlijke gegevens die nodig zijn voor het identificeren van een gebruiker en het toekennen van autorisaties.

In deze applicatie zijn in beperkte mate bewerkingen op persoonsgegevens mogelijk. De registratie en aanpassing vindt plaats in het HR Core systeem.

Alle beschikbare persoonsgegevens in deze applicatie zijn beperkt tot die gegevens die noodzakelijk zijn ter identificatie van een medewerker en het toekennen van autorisaties.

Bewaartermijnen

De bewaartermijn van het gebruikersaccount wordt vastgesteld door de werkgever. De gebruiker blijft toegang houden tot het Youforce Portaal tot een instelbaar aantal maanden na uitdiensttreding. Het gebruikersaccount is daarna op iedere gewenst moment te blokkeren, waardoor de gebruiker niet meer kan inloggen. Het verwijderen van het account is de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Recht op vergetelheid

Gebruikers(accounts) kunnen door de beheerder handmatig worden verwijderd via individueel gebruikersbeheer of via de wizard groepsgewijs gebruikers verwijderen. Een voorwaarde voor het verwijderen van een gebruiker is dat er geen actieve dienstverbanden meer zijn voor de betreffende werknemer. De medewerker of het dienstverband zal allereerst uit het HR Core systeem moeten worden verwijderd.

Toegang tot gegevens

De gegevens in deze applicatie zijn uitsluitend toegankelijk voor beheerders die geautoriseerd zijn voor gebruikersbeheer.

Als beheerders geen toegang meer mogen hebben tot gebruikersbeheer kan een andere beheerder of het master account de expliciete autorisatie voor dit onderdeel verwijderen.

Waar gaan persoonsgegevens naar toe?

Intern

Deze applicatie verstrekt persoonsgegevens aan de volgende Raet applicaties.

Bijvoorbeeld het privé of zakelijk e-mailadres om salarisstroken naar de medewerker te mailen.

Externe partijen

Deze applicatie verstrekt géén persoonsgegevens aan externe partijen.

 

Publishing Date: 2/28/2019
Medewerkers