cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Kotisivujen rakentaminen - 5 ensimmäistä askelta

23-04-2018 08:44 (Updated 13-11-2019)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 628 Views

Sivujen rakentamisessa kannattaa olla suunnitelmallinen. Vaikka suunnittelu vie aina oman aikansa, se auttaa sinua etenemään loogisesti, etkä tee asioita turhaan kahteen kertaan.

 

Aloita näin:

 

1) Miksi sivut ovat olemassa?

Kenelle sivut on suunnattu? Kuluttajille, jälleenmyyjille, yhteistyökumppaneille? Mikä heitä kiinnostaa ja mitä tietoa he etsivät sivuiltasi? Voit myös miettiä, mitä haluat viestiä sivuillasi ja millä tyylillä. Näiden asioiden selvittämisen jälkeen pidä sovitusta kiinni ja tee muut askeleet ajatellen sitä, että ne tukevat sivujen olemassaolon tarkoitusta. 

 

2) Kerää olemassaoleva sisältö tai luo sitä

Jos sinulla on jo olemassa kuvia tai tekstiä, kerää kaikki yhteen ja käy ne läpi. Pitävätkö kaikki tiedot edelleen paikkansa? Ovatko kuvat nykyaikaisia? Mitä materiaalia täytyisi luoda lisää? Tee lista sisällöstä, jota täytyy vielä luoda ja ala toteuttamaan sisällön tuottamista johdonmukaisesti tärkemmäistä vähemmän tärkeään.

 

3) Suunnittele sivurakenne

Voit suunnitella sivurakenteen halutessasi ensin vaikka paperille. Montako sivua oikeasti tarvitset? Älä luo kotisivujesi yhteyteen galleriaa tai blogia, jos et oikeasti tarvitse niitä. On täysin mahdollista, että pärjäät esimerkiksi etusivulla, referenssisivulla, yhteydenottosivulla ja vaikkapa yrityksestä kertovalla sivulla. Mitä vähemmän sivuja, sitä helpompi sinun on ylläpitää niitä ja pitää ne ajantasaisena.

 

4) Asettele sisältö sivuille

Kun sinulla on käsitys sivujen rakenteesta, tee priorisointia: minkä asian haluat kertoa heti ensimmäisenä? Yleensä oikea vastaus tähän on liiketoimintasi ydin. Esimerkiksi "Muutot ja muuttoautot Pirkanmaalla ja Satakunnassa". Tässä vaiheessa kannattaa tutustua Visma Kotisivujen hakukoneoptimointiin, jotta saat sivuistasi kaiken irti. 

 

Laita tärkeät asiat heti sivun alkuun, sillä asiakkaasi ei välttämättä jaksa rullailla sivujasi alaspäin. Älä laita liikaa sisältöä millekään sivulle (varsinkaan etusivulle), sillä liika sisältö aiheuttaa ähkyn, jolloin tärkein pointti hukkuu muun sisällön alle.

 

Visma Verkkokaupassa sivujen rakenteen ulkoasun muokkaamisesta voit lukea tästä artikkelista.

 

5) Hio ulkoasu 

Laita ensin sisältö kuntoon kohdan 4 mukaisesti. Tämän jälkeen voit keskittyä ulkoasun muokkaamiseen. Visma Verkkokaupassa on erilaisia teemoja, jotka muuttavat ulkoasua ratkaisevasti. Kokeile rohkeasti erilaisia teemoja, ja muokkaa fontit ja värit haluamaksesi. Huom! Suosittelemme käyttämään neljää viimeistä teemaa. Ne ovat uusimpia, ja toimivat parhaiten mobiililaitteilla.

 

community_teemat_2019.jpg

 

Muista, että sivut eivät ole koskaan valmiit!

 

Älä siis hio sivuja loputtomiin - uskalla julkaista sivusi kun olet niihin tyytyväinen. Muista kuitenkin, että sivuja tulisi myös säännöllisesti päivittää.

Contributors