cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Miksi sivuiltani on hävinnyt Google Kartta?

26-10-2018 09:58 (Updated 26-10-2018)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 992 Views

Olet ehkä huomannut että Google kartta on kadonnut sivuiltasi. Alla on yleisempiä kysymyksiä ja vastauksia tähän asiaan liittyen, että miksi tämä on kadonnut ja mitkä syyt katoamisen taustalla on.

 

Mihin Google Maps on kadonnut sivuiltani?

Maanantaina 29.10.2018 Google Maps -elementti poistui Visman verkkokauppa ja kotisivu -alustoilta. Google teki isoja muutoksia palveluiden hinnoitteluun, jonka johdosta Google Maps ominaisuutta ei voida tarjota enää kotisivu tai verkkokauppa -alustallamme samalla tapaa kuin ennen. Google Maps elementin voi kuitenkin yhä aktivoida näkyviin uudelleen, mutta se edellyttää sinulta Google tiliä ja Google Maps API-avaimen noutoa.

 

***

Miksi tämä muuttui?

Jos emme olisi tehneet tätä muutosta, niin olisimme olleet tilanteessa jossa meidän olisi pitänyt nostaa alustamme hintoja. Emme kuitenkaan halunneet tätä tehdä asiakkaillemme.

 

***

Miten saan Google Mapsin uudelleen näkyviin sivullani?

Raahaa Google Maps elementti uudelleen sivupohjaasi. Google Maps elementin asetuksista löydät välilehden Google kartta API-avain. Voit lisätä oman API-avaimesi ja tallentaa muutokset. Tämän jälkeen Google Maps näkyy taas sivuillasi. 

 

***

Miten saan Google Maps API-avaimen?

 

Sinun pitää siirtyä Google Maps Platform -sivustolle, johon löydät suoran linkin Google kartta API-avain välilehdeltäsi. Tarvitset Google tilin kirjautuaksesi palveluun. 

 

1. Klikkaa sivustolta Get started painiketta

2. Aktivoi Google Maps Platform valitsemalla Maps ja Places

3. Lisää verkkosivustosi nimi kohdassa Select or create project

4. Jatka luomalla Googlen laskutustili Googlen ohjeiden mukaisesti

5. Syötä annettu API-avain sivustosi Google Maps elementin Google kartta API-avain välilehdelle

 

***

Maksaako tämä jotain?

 

Palvelu on maksullinen ja löydät hinnoittelun Google Maps Platformin sivuilta. Mutta tämän artikkelin kirjoitushetkellä (26.10.2018) Google on kertonut lisäävänsä 200 dollarin edestä veloituksetonta käyttöä kuukausittain tämän kartan näyttämiseksi. Eli kyseessä ei ole kertaluontoinen lisäys vaan kuukausittainen jatkuva lisäys. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä että peruskäytöllä tämä summa riittää helposti Google kartan näyttämiseksi sivustolla. 200 dollarilla voidaan näyttää Google karttaa jopa 100 000 kertaa kuukaudessa sivustosi vierailijoille.

 

Me emme veloita palvelusta mitään eli kyse on pelkästään Googlen hinnoittelumallista.

 

Contributors