cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Sivujen kääntäminen toiselle kielelle

19-10-2017 12:47 (Updated 10-07-2018)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 495 Views

Kieli -toiminto mahdollistaa sivustojen julkaisun useilla eri kielillä. Huomaa että Kieli -toiminto mahdollistaa vain sivustojen kääntämisen useilla kielillä, automaattista sisällön kääntämistä ei siis tapahdu.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun teet ensin suomenkielisen (tai muun oletuskielen) version valmiiksi, ja teet käännökset vasta sitten. Vältyt sekaannuksilta ja tuplatyöltä.

Uuden kielen saat käyttöön kohdasta Internetsivu -> Kielet -> Lisää uusi kieli 
kielenlisääminen.jpg

Valitse kieli, jonka haluat lisätä. Voit halutessasi kopioida olemassaolevan kielen rakenteen (eli esimerkiksi suomenkielisen sivun). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse rakentaa uudelleen esimerkiksi suomenkielisiä sivuja, jos kopiot ne englanninkieliselle puolelle. Kielen lataaminen kestää pienen hetken. Muista tallentaa! Nyt sivuillesi on ilmestynyt kielivalikko. Kielivalikon paikka vaihtelee teeman mukaan. Voit alkaa kääntää sivuja.

HUOM! Kun käännät sivuja, ole tarkkana mitä kieltä olet kääntämässä. Tämä sen vuoksi, ettet ala vahingossa kääntämään suomenkielisiä sivuja englanniksi. Muista siis valita ensin valikosta oikea kieli ja tee käännökset vasta sitten.
 kielivalikko.jpg

 

 

 

Itse sisällön muuttaminen tapahtuu samalla tavalla kuin suomenkielisten sivujenkin rakentaminen. Eli varmista ensin että olet oikeassa kielessä (ks. kuva ylhäällä). Sen jälkeen voit muuttaa sisältöä vapaasti - esimerkiksi sivujen nimien muuttaminen tapahtuu "Sivut" osiosta.

 

english.jpg

 

Tekstin muokkaaminen tapahtuu normaalisti tekstiä muokkaamalla. Katso taas, että olet valinnut oikean kielen.

 

kieli2.jpg

 

Contributors