cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Tuotevariaatioiden luominen

19-10-2017 09:21 (Updated 19-10-2017)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 407 Views

Tämä ominaisuus löytyy vain Verkkokauppa+ -tuotteesta.

Jos myyt tuotteita, joista löytyy esimerkiksi eri kokoja ja värejä, saatat haluta tehdä tuotevariaatioita sen sijaan, että esittelisit jokaisen tuotteen erikseen. Tuote on kuitenkin luotava kauppaan erikseen, jotta varastosaldo pysyy asianmukaisena.

 

Klikkaa Verkkokauppa -> Tuotteet -> Haluamasi tuotetta -> Tuotevariaatiot-välilehteä -> Lisää ominaisuus

tuotevariaatiot1.jpg

Määrittele tuotteelle ominaisuus, joka erottaa sen toisista tuotteista. Kirjoita ensin ominaisuuden nimi, esimerkiksi koko, väri, materiaali jne. Lisää sen jälkeen variaatio, esimerkiksi punainen, sininen, keltainen jne. Variaatiota voi olla rajattomasti. Ominaisuuksia voi olla kolme.

 

Esimerkkikuvassa olemme määrittäneet kolme ominaisuutta: Värin, materiaalin ja koon. Olemme myös määrittäneet, että tämä kyseinen tuote on väriltään musta, materiaaliltaan metallinen ja kooltaan pieni (ks. oikealla).

tuotevariaatiot2.jpg

 

 

Samalla voimme määritellä muut tuotteet näytä tuotevariaatiot-nuolta painamalla. Oheisessa esimerkissä olemme määritelleet toisen esimerkkituotteen väriltään punaiseksi, metalliseksi ja isoksi. Toinen esimerkkituote puolestaan on punainen, puinen ja iso. Voit määrittää tuotevariaatio-valikossa, vaihtuuko tuotteen kuva ja kuvaus ominaisuuksien perusteella.

 

tuotevariaatiot4.jpg

 

Tallennetaan ja mennään katsomaan, miltä tuotteet näyttävät kaupan puolella.

Tuotevariaatioiden esittäminen asiakkaille

Asiakkaat näkevät tuotteet alasvetovalikossa ja voivat valita, millaisia ominaisuuksia tuotteelta haluavat. Mikäli jonkinlaista tuotetta ei ole - esimerkiksi sinistä, puista ja pientä kahvinkeitintä, muuttuu valikko harmaaksi. Asiakas ei siis voi ostaa eikä nähdä tuotetta, jota ei ole olemassa. 

 

tuotevariaatiot6.jpg

 

 

 

Contributors