avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til Spør eksperten

Våre eksperter, med bred erfaring fra tidligere stillinger som regnskaps- og økonomisjefer og fagansvarlige svarer deg på spørsmål innen temaene regnskap og lønn. Vi gjør oppmerksom på at svartiden kan være på opptil 48 timer.
Recent topics

Har noen av dere prøvd å klage på forsinket MVA melding til staten? Vi ansatte ett regnskapsfirma til å bokføre/gjøre regnskapet samt levere inn MVA meldingen i tide. Dette ble ikke gjort av regnskapsfirmaet, noe som igjen gjør at vi får bøter for dette. Har sendt inn klage, og ringt staten, men de sier at det er firmaet som er selv står ansvarlig for å få levert mva melding inn i tide. Selv om dette er en jobb som regnskapsfirmaet skal gjøre, så står firmaet ansvarlig for å holde oversikt over alt blir sendt inn i tide. En av årsakene til at regnskapsfirmaet ikke fikk levert inn mva meldingen var lengere periode med sykdom i firmaet. Når Skatteetaten skal vurdere om tvangsmulkten skal reduseres eller frafalles legger de legge vekt på: Årsaken til at det har gått lang tid uten at plikten er oppfyltI hvilken grad den ansvarlige kan klandres for detteOm den ansvarlige har hatt noen fordeler ved ikke å oppfylle pliktenAlvorlig sykdom hos den ansvarligeJeg trodde også at jeg hadde lest ett sted at hvis regnskapsfører ikke sendte inn eller gjorde jobben sin skikkelig, så kunne dette være en argumentasjon for å få redusert/frafall tvangsmulkten. Noen flere som har lest dette, evt link til hvor det står? Er det noen som har tips, eller har fått medhold i klage på tvangsmulkten?
0 0
Postet av
Hei, Vi har kjøpt kontormøbler for 14 000. Jeg lurer på om det er riktig å bøkføre det på konto 6540 inventar?Hva med frakt? Hvilken konto er riktig? Takk for hjelp på forhånd.
0 0
Hei,Må korrigere avskrivningsbilag, som av en eller annen grunn ble beregnet feil.....Hvordan oppretter jeg korrigeringsbilag til dette som er autogenerert? (Får ikke opp knapp som gir mulighet for å opprette dette...)
2 0
Postet av
Hei, har fått faktura fra mitt forsikringselskap på å betale inn mva i forbindelse med en forsikringsak.Hvordan bokføres dette? Har også fått utbetalt forsikringsoppgjøret for en eiendel i 2018, mens oppgjørsdato er i 2017.Hvordan bokføres dette? Det samme gjelder utbetaling av avbruddsforsikring, hvor endel av beløpet gjelder 2017 og noe 2018, men hele beløpet er utbetalt i 2017. MvhChristian
1 0
Postet av
Hei! Er ferdig med bokføring av 2017 for 14 dg siden, men oppdager i dag at jeg har glemt å føre inn renter.Det er sikkert et sted jeg må åpne osv...Hvordan går jeg fram, finner ikke ut av det Når jeg har fått ført inn rentene, vil resten av regnskapet rette seg, siden jeg ellers har gjort det jeg skal? Mvh David
1 0
Postet av
Hvor registreres kjøp av varelager overtatt til netto kostpris? Skal ikke legge inn varelager i systemet, da dette ligger i butikkdata.Har også overtatt kassebeholding og vekslepenger, hvor føres dette?Hvor registreres faktura på stiftelsesgebyr fra Brønnøysundregisteret, som også er uten mva.
1 0
Postet av
Hei, Jeg har to poster som jeg ikke vet hvordan jeg skal bokføre. Håper at dere kan hjelpe meg. - Gebyr/bot/renter til skatteetaten?- Gave til veldedighet (sos barnebyer)? På forhand takk! //magnus
1 0
Postet av
Hei, Vi har en polks ansatt som fortsatt venter for hans norsk bankkonto. Jeg lurer på om det er lovlig å overføre hans lønn til bankkonto i Polen?
1 0
HeiSkal ta min første årsavsluttning. Og har en utsatt skattefordel på konto 1070 fra 2016. Hvordan føres denne?
0 0
Postet av
Hei!Vi skal kjøpe varer av vår faste leverandør i England. Disse skal også leveres i England, så for å slippe transport via Norge, blir dette direkte levert fra vår leverandør til til leveringsadressen der.Hvordan blir momsen på disse varene håndtert regnskapsmessig? Dette momsbeløpet vil vel ikke komme på tolldeklasjonen keg mottar siden det ikke blir noen innførsel til Norge? Vi har fått beskjed om at vi vil bli belastet for det.MvhVigdis
0 0
Postet av
Medlemmer med flest løsninger
Links