Mamut Spør eksperten
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til Spør eksperten

Våre eksperter, med bred erfaring fra tidligere stillinger som regnskaps- og økonomisjefer og fagansvarlige svarer deg på spørsmål innen temaene regnskap og lønn. Vi gjør oppmerksom på at svartiden kan være på opptil 48 timer.
Siste nytt

Hei.Har søkt litt rundt og ikke riktig funnet det jeg lurer på.Har et AS, og har flere private utlegg.Disse ønsker jeg og registrere, har kvitteringene. Men ønsker ikke at bedrfiten skal betale tilbake.Må jeg registrere en privat bankkonto for og få koblet bildevedlegget til? eller hvordan gjøres dette?Torry
Hei igjen !Har ett par tre spørsmål som jeg lurer på.Jeg har ett lite verksted, som jeg har i "garasjen" hjemme i tilknytning til boligen min.Verkstedet er 40kvm, og har egen inngang, og er definert som næringsareal ifra kommunen/vegvesenet.Jeg går utifra at jeg kan utgiftsføre, ny arbeidsbenk, varmepumpe, og en eventuell ny port ?Bygget er satt opp før jeg startet opp enkeltmannsforetaket mitt..Pr idag så betaler jeg strømmen privat her, noen ide hvordan dette kunne vært gjort ?Burde jeg startet ett as, og leid lokalet ifra meg ?
Hei.Har en ansatt der vi i aksjeselskap mottar refusjon av svangerskapspenger. Finner i eAccounting lønnslipp ikke noe post som tilsvarer det. Hvordan fører jeg det mtp. at det rapporteres riktig i A-melding / for riktig beregning av arbeidsgiveravg. mm?Mvh Nicole
Vi har ansatte som også er kunde hos oss. Her er det avtalt at vi skal trekke de i lønn for den månedlige kundefakturaen. Hvordan bokfører jeg dette?Ved fakturering i eAccounting blir det slik: Debet 1500, Kredit 31XXI Payroll skjer det slik når jeg velger å bruker forskuddskontoen: Debet 5000, Kredit 1571. Vi har ikke bankintegrasjon i Payroll, så jeg legger inn lønnskjøringen i bank og bokfører bankhendelsen i eAccounting med alle detaljene som kommer fra den detaljerte regnskapsrapporten i Payroll.Bør og kan man endre debetkontoen ved fakturering til 1571, eller må/kan man bokføre bankhendelsen "Lønnskjøring" slik at man betaler fakturaen og krediterer konto 1500? Eller...?En ting er hvordan jeg skal gjøre det for fremtiden, men lurer også på hva jeg gjør med det som allerede er bokført? Har ikke låst noen perioder enda, så kan vel korrigere på noe vis?
Hei,1. Er det riktig å føre premie til tilleggstrygd for sykepenger (NAV) i regnskapet på konto 7500 – forsikringspremier?2. Dersom man blir syk og får utbetalt sykepenger, skal dette føres i regnskapet, og i så fall hvor/hvordan?På forhånd takk!
Påloggede brukere (474)