Mamut Spør eksperten
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Velkommen til Spør eksperten

Våre eksperter, med bred erfaring fra tidligere stillinger som regnskaps- og økonomisjefer og fagansvarlige svarer deg på spørsmål innen temaene regnskap og lønn. Vi gjør oppmerksom på at svartiden kan være på opptil 48 timer.
Siste nytt

HeiVi benytter oss av et inkassobyrå som kun tar betalt i form av renter/gebyrer.Hovedstol (orginalkrav) var på 800kr inkl. mva. og dette er fakturert kunde via vår Visma Eaccounting.Når vi nå har fått inn kravet, får vi tilbakebetalt 711,75kr. Grunnen til dette ser ut til å være mva for kreditor (se vedlagt bilde).Hvordan bokfører jeg disse 711,75kr mot den opprinnelige fakturaen som ligger forfalt i min Eaccounting (på 800kr)?MvhJoachim
Hej 2 frågor1) Jag använder en äldre mobil som varit privat i företagets räkning - Hur för jag in den som inventarie?Telefonen är en Ipone 5 el 6 ifrån 20162) Jag var tvungen att laga skärmen på mobilen då den var sprucken. Hur bokför jag kostnaden för reparationen
En av våre ansatte har ved reise betalt for parkering. På firmakontoen er det belastet 5 kr, mens på selve kvitteringen kommer det ikke frem at det er 5 kr. Det står "p-tiden utgår kl. 1624, betalt inntil kr 171, herav mva kr 34,20., utstedt kl. 0842"Hvordan skal jeg bokføre dette? Holder det at jeg legger med denne kvitteringen (for det er jo originalkvitteringen) og bokfører på 7140 med mva-fradrag?
HeiDa jeg gikk over fra datax til eaccounting 1/1-2016 førte jeg inngående saldo fra datax med en sum på 2030 Skyldig lønn. Summenhar senere bare hengt ved fra år til år uendret på Balanserapporten. Lurer på om denne kan korrigeres på noen måte. Overskudd på næringen fører jeg som 2060 Privatuttak gjennom året.
Nå er jo oppbevaring av dokumentasjon i forhold til regnskap blitt 3,5 og 5. år. Men det er noe unntak.Ettersom jeg jobber på sykehus så er vi kommet inn under momskompensasjons reglene og leverer inn skattemelding kun for salg av mat til kantinen og noen eksterne kunder.Vi oppbevarer de nye reglene at der det har vært fusjon av en bedrift så skal dokumentasjonen så skal dokumentasjonen oppbevares i 10. år.Når det gjelder tolldeklerasjonen med underdokumenter så skal også dette fortsatt gjelde i 5. år.Skatteetaten kan også pålegge en bedrift å oppbevare dokumentasjon lengere enn 5. år.Er det noen annen dokumentasjon som fortsatt skal oppbevares i 10. år?Håper å få noen tips hvis det er noe som kan være utelatt.
Påloggede brukere (179)