peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Integraation testivaihe

18-09-2018 11:07
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 696 Näytöt
 

(Julkaistu: ‎28-06-2018)

 

Oletko liittämässä ohjelmistoa Netvisoriin rajapinnan kautta? Liittyminen ohjelmistokumppaniohjelmaan on ensimmäinen askel. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella ja olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

 

Ohjelmistokumppaniohjelmaan liittyminen ja ohjelman fasiliteettien käyttö on ohjelmistokumppaneillemme veloituksetonta. Ohjelmistokumppani saa Netvisorilta rajapintaintegraatiototeutusta varten muun muassa ohjelmistodokumentaation verkkoversiona, Microsoft vb.net/.NETv2 -ohjelmistorajapintakirjaston helpottamaan integraation toteutusta sekä oman ohjelmistotestaus- ja kehitysympäristön koulutusympäristössämme.

 

Apunasi ohjelmistorajapinnan teknisissä kysymyksissä on myös Netvisorin kumppanituki. Toteutusta varten on mahdollista pitää tekninen aloituspalaveri kanssamme. Ota tarvittaessa yhteyttä kumppanit.netvisor@visma.com aikataulun sopimista varten.

Netvisorin ohjelmistorajapintakuvaus ja -ohjeistus sekä lisätietoja ohjelmistokumppanuudesta löytyvät Netvisorin ohjesivuilta:http://support.netvisor.fi/hc/fi/sections/200193196:

 

Liittyessäsi ohjelmaan voit tilata Netvisor –testiympäristön, jonka toimitamme testauksessa tarvittavin palveluosioin. Toteutus testataan aina testiympäristöön, jotta mahdolliset virheet havaitaan, paikannetaan ja ratkaistaan hyvissä ajoin ennen tuotantoon siirtymistä. Tämä käytäntö takaa myöhemmin kivuttoman siirtymisen loppuasiakkaan Netvisor-ympäristöön ja vältytään harmeilta, jotka voisivat vahingoittaa loppuasiakkaan kirjanpidollisia tietoja tuotantoympäristössä.

 

Ennen testaamisen aloittamista, on pohdittava integraation logiikkaa ja mitä tietoja siirretään missäkin vaiheessa ja järjestyksessä. Voit tutustua parhaisiin käytäntöihimme täällä Communityssä ja katsoa tarkemmat tekniset tiedot resursseista ohjesivuiltamme.

 

Testiympäristö toimitetaan lähtökohtaisesti tyhjänä ilman testattavaa dataa. Ohjelmistokumppani voi esimerkiksi Netvisor WSClient:in avulla generoida ympäristöön aineistoa. WSClientin sisältä löytyy NetvisorDemoDataGenerator.vbniminen skripti, joka on käytettävissä tähän tarkoitukseen. Lisätietoja datan generoimisesta testiympäristöön voit lukea täältä:https://community.vismasolutions.com/thread/2803. Tarvittaessa voimme generoida testiympäristöön dataa puolestanne. Ota tällöin yhteys kumppanitukeemme.

 

Testausvaiheessa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti suorituskyvyn hallinnointiin ja tietoturvaan. Suosittelemme, että integraatio lähettää rajapintaamme vasten pyynnön kerrallaan ja odottaa vastauksen rajapinnasta ennen seuraavan lähettämistä. Mikäli integraatiossa on ajastettuja ajoja, on nämä hyvä ajoittaa satunnaisgeneraattorin avulla. Suosittelemme, että kaikki tietoliikenne on salattua ja ylimääräistä tai turhaa tietoa välitetä tai tallenneta järjestelmien välillä. Huomioithan integraatiossa myös GDPR:n tuomat vaatimukset.

 

Edellytämme myös, että kumppaneilla on käytössä varautumis- ja toipumiskäytännöt ulkoisia uhkia, hyökkäyksiä, haavoittuvuuksia, teknisiä ongelmia jne. vastaan. Lisäksi edellytämme, että informoitte meitä välittömästi asiakkaisiimme kohdistuvista mahdollisista uhkista, toteutuneista hyökkäyksistä ja tietojen päätymisestä ulkopuolisten haltuun sekä käynnistätte viipymättä korjaavat toimenpiteet. Erityisesti API-avaimien tallentamiseen salattuna sekä niiden oikeaan yksilöivään käyttöön on kiinnitettävä huomiota.

 

Integraation virheidenhallinnan tulee tapahtua ulkoisessa järjestelmässä ja loppuasiakkaalle tulee välittää rajapinnan palauttama virhekuvaus. Tämän lisäksi integraation tekemät pyynnöt tulee tallentaa lokiin transaktiokohtaisesti.

 

Testivaiheeseen on suositeltavaa ottaa myös mukaan kirjanpitäjä, palkanlaskija tms. kohdealueen asiantuntija ja pilottiasiakas. Oikean asiantuntijan avulla siirretyn datan oikeellisuus voidaan tarkistaa esimerkiksi kirjanpidon osalta. Tällainen asiantuntija tai muu yrityksen henkilö osaa myös käydä läpi Netvisoriin tehdyt yrityskohtaiset asetukset ja käytännöt.

 

Kun testivaihe on ohitettu onnistuneesti ja integraation on laatu on varmistettu, voidaan toteutus siirtää tuotantoon. Tuotantoon siirtyessäsi ole yhteydessä kumppanitukeemme, josta saat tarvittavat tunnukset ja tiedot kuinka viedä integraatio loppuasiakkaan käyttöön.

Avustajat