peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Ohjelmistorajapinnan XML-rakenteiden nimeämiskäytänteet

tekijä Anonymous

XML-rakenteiden nimeämiskäytänteissä näyttää puuttuvan johdonmukaisuus. Paluuviesteissä Root-elementin nimi on isolla, mutta pyynnöissä pienellä. Elementtien nimeäminen vaihtelee resurssien välillä: osin CamelCase isolla alkukiraimella, osin pienellä alkukirjaimella ja paikoitellen kaikki pienellä. Miksi tällaiseen ratkaisuun on päädytty? Clientin näkökulmasta olisi hienoa, jos nimeämiskäytänteet olisi yhtenevät, jolloin vastauksen (GET) ja pyynnön (POST) rakenne olisi yhtenevät, ja voitaisiin oliomaailmassa serialisoida samoja olioita riippumatta mihin suuntaan niitä liikutellaan.

Onko teillä roadmapissa suunnitelmaa kehittää rajapintojen toimintaa ja tietomallia esim. REST tyyppiseksi?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Johanna Nousiainen
VISMA

tekijä Johanna Nousiainen

Hei Masi,

 

kiitos kysymyksistäsi. Näin retrospektiivisesti ajatellen joitain asioita olisi voinut toteuttaa toisin aikoinaan. Nyt kun rajapinta on käytössä jo lukuisissa toteutuksissa, ei listaamiasi asioita lähdetä kovin helposti muuttamaan taaksepäin yhteensopivuuden nimissä.

 

Rajapinnan uudistus on suunnitteilla ja käytettävyyteen tullaan panostamaan aiempaa enemmän. Keräsimme tähän liittyen viime vuoden lopulla rajapinnan käyttäjien toiveita. Palkinnot on jo arvottu ja toimitettu voittajille, mutta kyselyyn voi edelleen vastata ja vaikuttaa.