peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Automaattinen tiliöinti, tiliöintisääntö

tekijä Anonymous
Tila: Toteutettu

Automaattinen tiliöintisääntö on hyvä sellaisille laskuille, joissa on vain yksi rivi, eli kirjaus tulee yhdelle kirjanpidon tilille. Pitäisi saada ominaisuus, jossa pystyy tiliöimään rivejä usealle eri tilille, eikä pelkästään toimittajan "takana" olevalle oletustilille.

Esimerkiksi rahoitusyhtiön laskussa on vaikkapa aina samat kolme riviä (lyhennys, korko, käsittelykulu). Tosin näissä riveissä ei ole mitään numeerista tunnistetta, joilla ohjelmisto tunnistaisi tiliöintikohteen. Mutta summa tai ainakin summien suhde on aina sama.

Mutta vaikkapa Nesteen polttoainelaskussa on noin kaksisataa riviä, joissa on oma tunniste (korttinumero), joiden perusteella olisi hyvä saada jaoteltua kuluja eri kustannuspaikkoihin automaattisesti.

Kyllä ostolaskujen automaattinen käsittely on vielä kaukana nykytilanteesta, automaattista on ainoastaan se, että ne tulevat näytölle, ilman että pitää postilaatikolle kävellä.

2 kommenttia
Kuisma Puurunen
CHAMPION *
tekijä Kuisma Puurunen

Automatiikka mahdollistaa postilaatikosta noudon ohella myös sen, että lasku ohjataan suoraan sen henkilön pöydälle, joka laskun asiatarkastaa. kts kesän lisäys automaattiseen käsittelyyn https://community.vismasolutions.com/ideas/1180

Varsinainen ostolaskun tiliöinti on vielä harmillisen manuaalista ja ehdotuksesi olisikin toivottu lisäys. Toistuvasti tulevilta (verkko-)laskuilta löytyy usein helposti luettavat tuotekoodit, joihin olisi suotavaa pystyä linkittämään haluttu tiliöintiehdotus toimittajan asetuksiin - koskee sekä kirjanpidon tiliä että laskentakohteita. Pelkkä toimittajakohtainen oletustili ja -kustannuspaikka ei usein ole lainkaan riittävä.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Markus,

Ostolaskujen käsittelyautomaatio on uudistettu viime vuoden aikana. Lisätietoja