peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

Debet/Kredit ero

tekijä Tuula Jehkonen
Tila: Käsittelyssä

Näköjään jossain tilanteessa ostolaskujen tositteen muodostumisessa syntyy tosite jonka debet ja kredit saldot eivät ole samat. Nämä toki yritän tarkistaa joka kuukausi mutta kun tilinpäätökseen tämä yhden sentin ero pääsee lipsahtamaan niin on se aika ärsyttävä tilanne. Voisiko netvisorista tulla ilmoitus jo etusivulle silloin kun lukitun kuukauden debet/kredit eivät ole samat? Ainakaan tilinpäätöstä ei pitäisi saada muodostaa jos tällainen ero kirjanpidossa on.

4 kommenttia
Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

Yleensä tuo ero syntyy siitä, kun laskulla on pyöristysero... Ilmoitus erotuksesta olisi erittäin kätevä, ettei sitä tarvitsisi erikseen etsiä.

Hanna Karhu
CONTRIBUTOR ***
tekijä Hanna Karhu

Eihän niitä erottavia sen enempää tarvitse etsiä kun kuukauden päätteeksi ottaa kirjanpidon raportit -> tositeselailu ja laittaa ruksin kohtaan  "

Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Moi Hanna

Juuri tuon minäkin teen joka kuukausi. On vain sattunut syystä tai toisesta niin, että kyseinen yhden sentin ero tulee esille vasta tilinpäätöstä tehtäessä. Vaikka tarkistus on tehty niin jotain on jouduttu korjaamaan sen jälkeen ja uusi tarkistus jäänyt tekemättä, tai kun on monta tekijää niin joku toinen on tehnyt jotain tämän tarkistuksen jälkeen. Näitä inhimillisiä ihmisten tekemiä virheitä vaan tulee, siksi toivoisin että kone huomauttaa; sillä kun nämä virheet ovat ihan jotain muuta kuin inhimillistä Hymiö Onnellinen

T:Tuula

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuula,

 

Tuo kuukausittainen rutiini on se mitä tässä suosittelen, mutta tämä on sellainen asia jonka voimme ottaa mietintään kun kehitämme eri osa-alueiden viestintää. Pitkän tähtäimen tarkoitus on että käyttäjien tarvitsisi reagoida vain poikkeuksiin ja oletuksena kaikki muu hoituisi mahdollisimman automaattisesti.