peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Ergonomia!

Tila: Käsittelyssä

Toivoisin että Netvisorin kehityksessä paneuduttaisiin enemmän ergonomiaan ja turhaan toistuvien tehtävien eliminoimiseen. Nyt hiirenkäyttö on runsasta ja sivuja joutuu rullailemaan paljon. Tilankäytön järkevällä asettelulla ja turhien/ylisuurien kenttien poistolla voidaan rullailua vähentää huomattavasti. Hiirtä käytetään joka välissä ja paljon, on monta kohtaa missä voitaisiin lisätä esim. enterin käyttöä, samoin hiiren kohdistus tapahtuu joskus tosi pieniin kohtiin.

Kehitystyössä voisi myös nämä työterveyteen vaikuttavat toimet olla ihan joka vaiheessa ja koko ajan huomioituna, vaikutus koskee valtavaan määrään ihmisiä/työtunteja.

6 kommenttia
CONTRIBUTOR ***

Myös näytön skaalautuvuus parantaisi paljon työskentelyä.

CHAMPION *

Kiitos palautteestasi ja anteeksi pitkä vastausaika.

Tämä ongelma on tiedossa ja kiinnitämme ergonomiaan jatkossa enemmän huomiota uusia sivuja ja toimintoja tehdessämme.

Lisäksi käymme parasta aikaa Netvisorin eniten käytettyjä sivuja läpi, ja mietimme yhtenäisempiä toimintoja ja ulkoasuja. Samalla tarkistamme, mitä voimme tehdä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä myös ergonomian näkökulmasta.

Esimerkiksi nyt ostolaskulla tiliöintirivien summan erottaessa, varmistusikkunassa voi tehdä (oletuksena valitunna olevan) tallentamisen suoraan Enterillä ilman hiiren käyttöä. Vastaavanlaisia parannuksia tuomme vähän kerrallaan muuallekin.

CHAMPION *

Tähän muutama kommentti, ensin kuinka moderni näyttö helpottaa työskentelyä. Suurempi näyttö korkealla resoluutiolla on hyvä hankinta. Minimi fullHD (1920x1080) mutta korkeampi resoluutio on parempi. Esim 27" 4K-näytölle mahtuu vaikka mitä. Lisäksi:

  • näytön voi laittaa pystyyn jolloin scrollaamista ei tarvitse
  • kaksi näyttöä parantaa tilannetta todella paljon: voit avata useamman ruudun yhtaikaisesti näyttöihin
  • mutta tosiaan yksi suuri 4K näyttö on erittäin hyvä ratkaisu, eivätkä ne edes maksa paljoa nykyisin

Suuremman näytön kanssa pitää muistaa sitten myös oikea etäisyys.
---

Ergonomiasta puhuttaessa kaipaan itse pikanäppäimiä/oikoteitä. Jos niitä löytyy, niin ns. cheat sheet olisi kova. Sellainen jonka voi printata ja laittaa seinälle tms.

CHAMPION *

tämä, varsinkin matalan resoluution pikkuläppärillä tai kännykällä on haastavaa... Hymiö Onnellinen

Palaan taas tähän ergonomia asiaan kun niin ison työn takana pieninkin muutos.

Kun esimerkiksi lisätään liitteitä tositteelle niin TALLENNA LIITTEET voisi toimia myös enterillä, nyt pitää hiirellä sekin hyväksyä, miksi?

Samoin edelleenkään ei kertatiliöintiä voi enterillä hyväksyä, miksi?

Nämä vain nyt pienenä esimerkkinä. Onko niin paljon kaikkea korjattavaa ettei kukaan ehdi tähän puuttua vaikka tuossa vihreässä ruudussa lukee KÄSITTELYSSÄ?

CHAMPION *

Hei Tuula

Näistä toiveistasi on nyt luotu parannustoiveet ja ne ovat kehitysjonossa. Toivotaan, että saadaan pian näitä pieniä, mutta paljon apua tuovia parannuksia käyttöönne Hymiö Onnellinen Ilmoitan kun nämä toiveet ovat tulossa ulos.