peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Mikko Aaltonen
CONTRIBUTOR **

Hakuehtojen säilyminen listauksissa/luetteloissa

tekijä Mikko Aaltonen
Tila: Aktiivinen

Usein on johonkin luetteloon, esim. Avoimet myyntilaskut, Myyntilaskuluettelo tai Tuotelistaus, tehtynä jokin hakurajaus ja on tarpeen käsitellä useita tällä rajauksella saatuja rivejä. Nyt rajauksen joutuu tekemään aina uudelleen, kun palaa luettelosivulle. Joissain tilanteissa selaimen back-toiminnolla onnistuu palata, mutta sekin vaatii useamman klikkauksen, jos on vaikka muokannut laskua. Esim. maksusuunnitelman asetuksen jälkeen ei onnistu palata edes back-toiminnolla. 

Luettelosivulla voisi siis säilyä automaattisesti oletuksena edelliset hakuehdot. Tämän lisäksi luettelosivulla voisi olla painike, jolla saa yhdellä klikkauksella kaikki hakuehdot tyhjennettyä.

3 kommenttia
Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Vastaavaa kömpelyyttä on monin paikoin. Esimerkiksi jos käyt muokkaamassa toimittajan tietoja ja painat Tallenna, systeemi heittää sinut toimittajaluetteloon jos vaikka tarkoitus olisi ollut jatkaa muokkaamaan toimittajan toisella välilehdellä olevaa tietoa. Se kun on pakko tallentaa ennenkuin siirryt toiselle sivulle. Ja kun toimittajia on paljon, joudut ensin hakusanoin etsimään toimittajan uudelleen.

 

Toinen esimerkki on linkit, jotka voisi kuvitella olevan mahdollista avata uuteen välilehteen hiiren kakkospainikkeella. Mutta saatkin vain mahdollisuuden tallentaa ko. linkki kirjanmerkkeihin tai hakea sitä googlesta.. Vaikkapa myyntilaskun saapuneiden viitesuoritusten linkit. Toinen toisinaan tarvittu esimerkki on suoritusten/hyvityslaskujen kohdistuksen purkaminen. Jopa ohjeissa kohdassa 6 kehotetaan käyttämään kakkospainiketta, mutta eipä se vaan toimi niin. Jos suorituksen poistamisen jälkeen palautuisi takaisin suoritusten hakutuloksiin, eikä hakuehtosivulle, olisi parempi.

 

 

hyvarikohdistus_purkuohje.PNG

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Toki tuon Mikon mainitseman hakuehdon saa myyntipuolella tallennettua, mutta jos huomenna tai iltapäivällä tai kohta haetaan taas eri päivämäärävälillä tai eri laskunumerovälillä, niin eipä niitä ehtoja viitsisi aina tallennella. Tulee vaan kamalan pitkä lista niitä "pikaehtoja" ja niitä saa olla sitten poistamassa.

Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

viitesuoritusten kohdistus kurkistelut, suoritusten poistot ja toimittajatallennuksen jälkeen käytän aina backia palatakseni, koska se toimii ja on vain huomattavasti nopeampaa kuin etsiä toimittajia ja suorituksia uudelleen.

 

Toivoisin kuitenkin, että listauksia voisi myös tallennella pikalinkkeihin, jotta erilaiset asiakas-, myyntilasku-, varastorajaukset raporteissa olisivat helposti käytettävissä, eikä tarvitsisi joka kerta uudelleen räätälöidä. Jos esim. tarvitsen kuukausittain erikseen raportin Ruotsin ja Viron kuluttajalaskutuksesta, joudun räpätä aika monen hakukentän kanssa.