peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
GURU ***

KÄYTETTÄVYYS; NÄYTTÖ, HIIRI, YMS

Tila: Arkistoitu

-Voisiko Netvisorin käytettävyyttä parantaa siten että näytön rullailua olisi mahdollisimman vähän?

Esimerkiksi myyntireskontraan tulevat hyvitykset ja veloitukset on kirjattava käsin (valitettavasti). Kun haluttu laskun numero on laitettu molempiin (huom! yhtä laskua maksettaessa molempiin) ruutuihin on rullattava alaspäin että pääsisi painikkeeseen mistä jatketaan vaikka näyttä voisi tiivistää koska turhaa tyhjää tilaa on.

-Kaikissa näytöissä olisi hyvä saada itse muokata sarakkeiden leveyttä! Kun asiakkaalla on monia kustannuspaikka ja -laji rakenteita niin esim. ostoreskontran ja kirjanpidon näytöt käyvät sivusuunnassa liian kapeiksi ja sitä joutuu alalaidasta liuuttamaan.

-Tiliöinti-, muokkaus- ja tallennusrivit sekä ostoreskontrassa että kirjanpidossa voisivat pysyä näkyvissä vaikka pitkää tositetta joutuisi rullaamaankin. Esimerkiksi kun tiliöidään ja muokataan pitkää ostolaskua (rivejä monta näytöllistä) niin kun teet muutoksia ja tallennat välillä rivejä niin joudut rullaamaan aina ylös koska tallenna painikkeet ovat yläreunassa joka menee piiloon kun pitkää tositetta selataan alaspäin. Sama on kirjanpidon tositetta korjattaessa, tallenna painike on alalaidassa ja vaikka korjaisit ensimmäistä riviä 500 rivin tositteesta niin alas asti on selattava.

-Monissa kohdissa olisi myös mahdollista saada hyväksyntä entteriä painamalla eikä siten että hiirellä aina etsitään ko. ruutu ja klikataan varsinkin kun usein on vain yksi vaihtoehto.

-Virhetilanteissa lisäsi tuo klikattava ruutu on kokoa 2 millimetriä x 2 millimetriä, hiirtä sitten liikutellaan pikselin tarkkuudella.

-Myyntireskontran asiakkaan takaa olisi hyvä saada selattua kaikki ko. asiakkaan laskut samoin kuin ostoreskontrassa.

-Kopioi ensimmäiseltä riviltä ostoreskontrassa mukaan myös vientiselite sekä alv.

-PÄÄKIRJALLE KUSTANNUSPAIKKASARAKKEET!

3 kommenttia

Hei!

Kiitos kehitysehdotuksista, joita tuossa tulikin paljon.

Yleisesti ottaen sivun vierittämistä on vaikea välttää kun esitettävää tietoa on paljon. Olemme kuitenkin pyrkineet siihen, että käyttäjä voisi asiaan vaikuttaa mm. valitsemalla mitkä sarakkeet hän taulukoissa kokee tarpeelliseksi (Esim. avoimet ostolaskut). Tätä käytäntöä tullaan laajentamaan myös muuallekin palvelussa.

Lisäksi meillä jo osa taulukoista toimii siten, että jos valitsee pitkästä listauksesta rivejä niin alareunan toimintopainikkeet siirtyvät näytön alareunaan valmiiksi näkyviin, eikä sivun alareunaan asti tarvitse vierittää. Tätäkin tulemme laajentamaan muualle palveluun.

Lisäksi tulemme tuomaan jollain aikataululla ratkaisun siihen, että pitkissä taulukoissa otsikkorivit jäisivät "seuraamaan" mukana kun taulukkoa vierittää alaspäin. Tähän liittyen huomiosi tositerivien yläpalkin toimintonapeista oli hyvä ja niiden pitäisi myös pysyä saatavilla.

Tositerivien "kopioi ensimmäiseltä riviltä" toimintoon on tulossa laajennuksia noiden muidenkin kenttien osalta!

Ystävällisin terveisin,

Timo / Netvisor Tuotekehitys

Jani Korhola​, Matti Siltanen​, Maija Guzeev

CONTRIBUTOR ***

Hei,

myös ostolaskuja kirjattaessa käsin/käsitellessä käytettävyys on ongelma. Hyppiminen hiiren ja näppäimistön välillä on rasittavaa, voisiko kehittää esimerkiksi siten, että liikkuminen olisi mahdollista pelkällä näppäimistöllä?

Hei Tuula,

Nämä toiveet ovat meidän käytettävyyssuunnittelijoiden tiedossa, joten arkistoin tämän idean.