peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Pasi Tasanen
CHAMPION ***

Kertatiliöinti ostolaskuautomaatioon

tekijä Pasi Tasanen
Tila: Aktiivinen

Toisinaan tulee laskuja missä rivimäärä on aivan hervoton ja näihin on kätevä kertatiliöinti toiminnallisuus, etteivät kaikki rivit päädy kirjanpidon vienneiksi. Tämä täytyy saada myös ostolaskuautomaatioon valinnaksi, jotta nämä laskut voisi myös automatisoida.

8 kommenttia
Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Jani Korhola

Mikä aikataulu automaatiossa on kertatiliöinnille? En itsekään viitsisi laittaa automaatiosääntöä päälle jos joutuu joka ostolaskun palauttamaan tuon vuoksi käsittelemättömäksi ja tiliöimään manuaalisesti uudelleen. Esim. puhelinlaskuissa ei ole mikään ihme jos laskulla on 300 riviä, pääkirja onkin sitten aika villin näköinen varsinkin jos joka rivi vyörytetään vaikka viidelle eri kustannuspaikalle.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuula,

Kertatilöinti tullaan toteuttamaan automaatioon sitten kun meillä on riittävästi aikaa mahdollistaa myös kertatiliöinnin peruuttaminen. Tällä hetkellä tuo peruuttaminen ei ole mahdollista ja se vaatii hieman enemmän työtä meiltä jotta se saadaan toteutettua. Tämä peruuttamisen mahdollisuus on muutamien yritysten kanssa käydyn keskustelun perusteella katsottu toiminnallisuudeksi joka pitää mahdollistaa tässä samassa yhteydessä. Ja tämä siis virheiden varalta, sillä tällä hetkellä kertatiliöinnissä sattuneen virheen korjaaminen voi osoittautua todella työlääksi.

Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Onko tähän antaa aikataulua?

Aika harvoin tulee laskuja joissa on vain yksi rivi.

Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Lisäksi toivon että kertatiliöinnin saisi hyväksyttyä Enterillä, varsinkin jos siihen tulee peruutusominaisuus niin siihen ei varmaan enää ole mitään estettä.

Juuso Kuronen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Juuso Kuronen

Onko tämä aihe edistynyt Netvisorin puolelta? Mielestäni tämä on ehdoton ominaisuus ostolaskuautomaation laajempaan käyttöönottoon. En tiedä miten laajassa käytössä tuo kertatiliöinti yleisesti on, mutta itselläni ei ole intressiä alkaa täyttämään pääkirjaa yhden laskun osalta kymmenillä tai sadoilla riveillä...

riittamansikka
CONTRIBUTOR *
tekijä riittamansikka

Kertatiliöintiä kaipaan minäkin. Muuten pääkirjalla on kolmannes turhaa. Mikä tämän aikataulu on?

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Kertatiliöinti ei saisi hävittää oletuslaskentakohteita. Nyt jos laskulle on laitettu oletuslaskentakohteet, niin kertatiliöinnin käyttö hävittää nämä tiedot laskuriveiltä. Ikivanha vaiva jonka korjaamiseksi ei ole tehty mitään tässä vuosien aikana. 

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

(Manuaalinen) kertatiliöinti nollaa myös kirjanpitotilin toimittajan oletustiliksi, jos olen tallentanut esim. kaksiriviselle laskulle kakkosriville jonkun muun tilin. Kertatiliöinnin pitäisi ottaa huomioon tallennetut alv-prosentit, kirjanpitotilit ja laskentakohteet ja niputtaa vain samanlaiset rivit, muuttamatta tallennettuja tietoja. Nyt näitä rivejä voi jakaa vain alv-prosentin kanssa kikkailemalla, mikä on vähän hölmöä.

 

Täällä https://community.visma.com/t5/Netvisor-ideointi/Ostolaskujen-kertatiliointi-ei-quot-nollaa-quot-jo-...

puhutaan myös rivien yhdistelystä, joka olisi loistava toiminto. Idealle kaivataan lisää kannatusta. Tosin nämä kaikki kertatiliöintiä/yhdistelyä koskevat toiveet voisi myös kertatiliöidä/yhdistää, niin kannatusta olisi varmasti jo tarpeeksi, että saataisiin toiminnot kuntoon.