peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR ***

Kirjanpidon tositepäiväys myyntilaskun toimituspäivän mukaan

Tila: Aktiivinen

Hei

Myynnin perustietoihin valinta, käytä kirjanpidon tositteen päiväyksenä myyntilaskulla olevaa toimituspäivää. Tällä asetuksella käyttäjä voisi yrityskohtaisesti määrittää kirjanpidon päiväyksen muodostumaan laskulle merkityn toimituspäivän mukaan. Myynnin perustietojen oletus olisi edelleen laskupäivä = kirjanpidon tositteen päiväys.

Tällä perusasetuksella helpotettaisiin tilanteita, jossa edellisen kuukauden toimitukset voidaan laskuttaa vasta seuraavalla kuukaudella mm. kuljetusyrityksillä. Käyttäjä voisi laskua tehdessä hyväksyä laskupäivän täksi päiväksi, josta maksuehto yleensä lasketaan. Nyt ylimääräisenä työnä käyttäjillä on ensin käydä muuttamassa laskupäiväys edelliselle kuukaudelle sitten, eräpäivä ja tositepäiväys halutuksi käsin.

5 kommenttia
GURU ***

Tuleeko tässä täsmäytysongelma jos lasku on päivätty eri kuukaudelle kuin toimituspäivä? Kirjanpidossa lasku on toimituspäivän mukainen mutta myyntilaskun päiväys on laskutuspäivän mukainen.

CONTRIBUTOR ***

Jos kehitysehdotus etenee tuotantoon, niin tämä pitäisi ratkaista. Tieto pitäisi poimia laskulta käytetäänkö laskupäivää vai toimituspäivää tositteen päiväyksenä ja huomioida se täsmäytysnäkymässä. Nykyisellä täsmäytysnäkymän laskentasäännöllä tulisi tärmäytysero myyntisaamisiin.

GURU ***

Voisihan sen myyntilaskunkin päivätä toimituskuukaudelle jos olisi valinta että maksuehto lasketaan alkavaksi laskun tekopäivästä.

CHAMPION ***

Itse olen pitänyt ostoreskontran puolella olevasta ominaisuudesta, jossa on erikseen määriteltävissä laskun että kirjanpidon päiväys.
Joskus tulee tilanteita että myyntilasku pitää saada edelliselle kuukaudelle, mutta koska lasku tehdään niin myöhään, ei siinä voida enää noudattaa normaaleja maksuehtoja.

Nyt näissä tilanteissa myyntilaskut on tehtävä sille päivälle jolle maksuehtokin lähtee juoksemaan (jos ei halua korjata jokaiseen käsin eräpäivää) ja joko käsin jälkikäteen korjata jokaiselle laskulle laskupäivä ja eräpäivä ja muistaakseni myös kirjanpidonpäiväys on tässä tilanteessa pakko korjata käsin. Toinen vaihtoehto on tehdä näistä "väärälle kuukaudelle" menneistä laskuista jaksotustosite, jotta myynti saadaan oikealla kuukaudelle.

Ostoreskontrassa voi merkitä suoraan oikean kirjanpidon päiväyksen ilman, että eräpäivä siitä muuttuisi miksikään. Hepottaa huomattavasti myös siellä aineiston kirjaamista oikealle kaudelle.

CONTRIBUTOR ***

Myyntilaskulle voi määritellä arvopäivän, josta maksuehto laskee eräpäivän, silloin ei ole merkitystä mikä laskun päiväys on.