peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kati Leppänen
CHAMPION ***

Kustannuspaikalle päättymispäivä piilottamisen lisäksi

tekijä Kati Leppänen
Tila: Aktiivinen

Hei, 

 

useammalla yhdistysasiakkaallani on avustuksissa kalenterivuodesta poikkeava käyttö- ja raportointikausi, hyvin yleinen on kesäkuusta toukokuuhun. Näin kesken vuoden päättyvät kustannuspaikat ovat kirjanpidossa hankalia huomioitavia raportoinnin kannalta. Ainoa vaihtoehto kustannuspaikan lukitsemiseksi on piilottaa se. Raportointia tehdessä pitää muistaa ulkoa että asiakkaalla on piilotettuja kustannuspaikkoja, jotta piilotetut kustannuspaikat tulevat raporteille mukaan. 

 

Olisko mahdollista saada toiminto jolla kustannuspaikalle voisi laittaa kesken tilikauden päättymispäivän? Ja niin että kustannuspaikalle ei voi päättymispäivän jälkeen kirjata mitään, mutta että se näkyisi laskentakohderaporteilla ilman että pitää erikseen muistaa painaa "näytä piilotetut kohteet ja otsikot".

 

Piilotustoiminto on kuitenkin hyvä olla olemassa, kustannuspaikan voi piilottaa avustusraportoinnin/tilinpäätöksen jälkeen, ettei laskentakohderaportit paisu ihan älyttömän suureksi.

5 kommenttia
Veli-Pekka_Vesanto
CONTRIBUTOR **
tekijä Veli-Pekka_Vesanto
Laskentakohteille olisi todellakin käyttökelpoista saada voimassaoloaika, toisin sanoen että niitä voisio perustaa etukäteen käytettäväksi esim. X.X.202X alkavaksi ja päättyväksi vaikkapa 31.12.202X. Maailma missä tämä ehdottomasti olisi hyödyllinen funktio on esimerkiksi erilaiset julkisrahoitteiset hankkeet; niissä avustus usein koskee kautta X-Y ja kustannukset pitäisi saada siltä ajalta jotenkin kohdistettua sille hankkeelle juuri tällä tietyllä erityisellä ajanjaksolla X-Y. Tälle hankkeelle mukamas kuuluvia kustannuksia tai tuottoja ei sinne kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista kirjata ennen tai jälkeen avustuskauden eli tämä tulisi tietoisesti ja aktiivisesti saada estettyä. Lisäksi kirjaajalle olisi hyvä mennä jo tätä kautta kirjausvaiheessa tieto, että nyt on yritetty tehdä kirjaus, mitä ei oikeasti ole sallittua tehdä eli jotain on yritetty tehdä väärin.
Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Hyvä idea!

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Tähän on tullut toive ihan suoraan loppuasiakkailta viimeksi tänään! 

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Päättymispäivän puuttuminen aiheuttaa ongelmia ulkoisessa budjetointi- ja raportointijärjestelmässä. Tuo sinne kaikki mahdolliset kustannuspaikat mitä Netvisorista löytää, olettaa että kustannuspaikka on käytössä kun sillä ei ole päättymispäivää! 

 

 

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Piilotustoiminnon uusi ongelma, halusin tarkastella vuoden 2019 tietyn kustannuspaikan tuloslaskelmaa. Eihän se edes tullut laskentakohderaportille kun oli piilotettu! Lisäksi meinasin saada halvauksen kun laskentakohderaportti näytti eri lopputulosta kun tilinpäätös, kunnes muistin että saattaa olla piilotettuja kustannuspaikkoja.

 

Täytyy sanoa että on hankala systeemi!