peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kati Pokkinen
CONTRIBUTOR **

Laskentakohderajaus käyttöoikeuksiin

tekijä Kati Pokkinen
Tila: Arkistoitu

Hei!

Olen viime aikoina törmännyt ongelmaan Netvisorin käyttöoikeuksien määrittelyssä.

Asiakkailla on usein muutama henkilö per laskentakohde, jotka tekevät kyseisen laskentakohteen myyntilaskut, tarkastavat ostolaskut ja haluavat tiedon oman laskentakohteensa tuloksesta verrattuna kyseisen laskentakohteen budjettiin.

Tällä hetkellä Netvisorissa pystytään ymmärtääkseni rajamaan henkilölle vain tämän henkilön itse syöttämät myyntilaskut ja tälle henkilölle kohdennetut ostolaskut, mutta olisi tarvetta nähdä myös muiden samaan laskentakohteeseen kuuluvien henkilöiden laskut. Kirjanpidon raportointia ei käsittääkseni voi tällä hetkellä rajoittaa ollenkaan, se joko näkyy kokonaan tai ei näy.

Tämä on meillä johtanut tilanteeseen, jossa näille henkilöille pitää erikseen tallentaa kirjanpidon raportoinnista sopivat raportit ja toimittaa ne heille pdf-muodossa.

Tällöin kirjanpidon porautuvasta raportoinnista saatavat hyödyt menetetään näiden henkilöiden osalta.

Asiakkailla olisi tarvetta seuraaviin toiminnallisuuksiin:

- Myyntireskontrassa valinta jonka avulla käyttäjä näkisi vain tietyn laskentakohteen myyntilaskut

- Ostoreskontrassa valinta jonka avulla käyttäjä näkisi vain tietyn laskentakohteen ostolaskut

- Kirjanpidon raportoinnissa valinta jolla käyttäjä näkisi vain tietyin laskentakohteen kirjanpito- ja laskentakohderaportit

Mikäli kyseinen toiminto olisi mahdollista toteuttaa esim. laskentakohteittain määritellyillä käyttäjäryhmillä, olisi tästäkin jo iso apu meille eli käytännössä henkilö näkisi samaan käyttäjäryhmään kuuluvien henkilöiden laatimat myyntilaskut ja ostolaskut.

Ystävällisin terveisin,

Kati Pokkinen

Rantalainen Turku

4 kommenttia
Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Hei Kati

Kirjanpidon puolella henkilölle voi tallentaa tuloslaskelman ja vaikka pääkirjan halutulta kustannuspaikalta/laskentakohteelta kun se asetetaan raporttivalinnan alaosasta oikealle henkilölle. Raportti tulee pikalinkiksi kyseiselle henkilölle ja hän voi itse ottaa raportit valitsemaltaan aikajaksolta. Tässä pitää olla nähtävästi käyttäjänhallitsija oikeudet. Tämä vain vinkiksi siihen saakka kunnes ehdottamasi idea toteutuu.

T:Tuula

tekijä Heidi Strandén

Hei Kati.

Vielä pieni lisäys tuohon Tuulan kertomaan helpotukseen, jota nyt voi käyttää. Jotta ko. käyttäjä ei pääse mihinkään muuhun tietoon kirjanpidon ja laskentakohderaportoinnin kautta, pitää käyttäjälle tehdä muokatut oikeudet kirjanpidon osalta niin, että hänelle annetaan lukuoikeus vain Perusraportointiin. Muissa Kirjanpito ja Perustiedot toimintokohtaisissa oikeuksissa ei saa olla mitään oikeutta. Eli kuvana oikeudet näin:

Kati Pokkinen
CONTRIBUTOR **
tekijä Kati Pokkinen

Hei,

Hienoa kiitos vinkeistä!

Terv. Kati Pokkinen

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Kati,

 

Arkistoin idean, sillä emme ole tätä toteuttamassa ainakaan lähimpään 2 vuoteen. Ominaisuutta on kyllä toivottu, mutta työmäärä joka tämän kunnolliseen toteuttamiseen vaaditaan on kohtalaisen suuri, emmekä ole siksi tuomassa tätä ominaisuutta käyttöön.