peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Anonymous
Ei sovellu

Lomapalkka ja -raha palkkalaskelmalle näkyviin

Tila: Toteutettu

Hei,

Netvisorin palkkalaskelmassa ei näy kootusti, mitä palkkalajeja ko. vuonna on maksettu. Vuoden alusta maksettu bruttopalkka kyllä näkyy, mutta mistä tämä summa koostuu, niin se tieto puuttuu. Esim. lomaraha ja vuosilomapalkka näkyvät palkkalaskelmalla omina palkkalajiriveinään vain siiinä kuussa, kun niitä maksetaan, mutta esim. loppuvuonna tätä tietoa ei enää näy. Kyllähän Netvisorista saa erillisiä raportteja, mistä tämä tieto on tarvittaessa löydettävissä, mutta pitäisihän palkansaajalla olla koko ajan näkyvissä, mitä eriä hänelle ko. vuonna on maksettu. Sama juttu koskee muitakin maksettavia palkkalajeja (päivärahat, km-korvaukset jne) - ne näkyvät tällä hetkellä palkkalaskelmalla vain siinä kuussa, kun niitä on maksettu.

Eli tähän kaipaisin kehitystä: palkkalaskelman loppuun erillinen yhteenveto-osio maksetuista palkkalajeista tai sitten vaihtoehtoisesti mahdollisuus tuoda nämä palkkalajit näkyviin palkkalaskelmaan omina riveinään niin, että ne näkyvät laskelmalla kaikkina kuukausina eikä vain maksukuukausina.

Kiitos ja terveisin

Anne Mustonen-Wallenius

4 kommenttia
Anonymous
Ei sovellu

Työsopimuslain luku 2 16§  sanoo palkkalaskelmasta näin:

Maksaessaan palkan työnantajan on annettava työntekijälle laskelma, josta käyvät ilmi palkan
suuruus ja sen määräytymisen perusteet.

Nyt tuo kumulatiivinen osuus ei noudata tätä lain pykälää. Kumulatiivisessa osuudessa tulee olla eriteltyinä kaikki ao. kalenterivuoden alusta maksetut palkat palkkalajeittain. Jos palkkajaksolla ei ole ao. palkkalajin tapahtumaa, niin ko. kohdassa on tyhjä kenttä.

CHAMPION ***

Äänestetäänpä tätä, niin saadaan palkkalaskelman kehitys edes mietintään.

Mielestäni maksettavan palkkakauden luvut riittävät yläosassa. Alaosassa sitten kertymä koko vuoden bruttosummasta riittää. En muista törmänneeni missään muualla tällaiseen palkkalaskelmaan, jossa kertymä näytetään palkkalajeittain. alaosan kumulatiivisten tietojen tulisi käsittää kaikki palkkalaskelmilla maksetut jutut, kuten rahapalkka, luotoisedut ja verottomat korvaukset.

Papukaijamerkki, jos erikseen saa bruttokertymän voimassaolevalle verokortille.

Kiitos kehitysehdotuksesta.

Palkkalaskelmaa tullaan muuttamaan niin, että siinä on eriteltyinä kaikki ko. kalenterivuoden ansiot palkkalajeittain. Muutos tulee asiakkaillemme näkyviin lähiviikkojen aikaan kun testaus on saatu tehtyä.

Tämä on toteutettu 14.12.2017