peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
GURU ***

MYYNTIRESKONTRA SUORITUSTEN KIRJAUS HYVITYSLASKUT

tekijä Tuula Jehkonen
Tila: Arkistoitu

Asiakas maksaa n. 30 veloituslaskua ja mukana on 1 hyvityslasku. Nämä kaikki näkyvät tiliotteella erikseen tiliöitävinä riveinä mutta maksaja maksaa omasta ostoreskontraohjelmastaan nämä viitteellisinä yhdellä napin painalluksena. Netvisorissa kirjaan nyt joka ikisen laskun erikseen käsin kun mukana on yksi vaivainen hyvityslasku. Jo iät ja ajat yleiset maksuliikenne/ostoreskontra/myyntireskontraohjelmat ovat osanneet käsitellä myös - merkkiset laskut siten että ne kulkevat automaattisesti järjestelmässä ja kuittaantuvat myös automaattisesti pois. Poikkeuksena kaikista taitaa olla Netvisor. Onkohan netvisorissa laskettu seuraavaa: kaikki Netvisorin asiakkaat x heidän asiakkaat joilla on hyvityslaskuja = tästä tulee aika iso luku ja jokainen Netvisorin asiakas kirjaan kaikkien omien asiakkaiden hyvityslaskut manuaalisesti käsin. Tässä kuluu valtavasti aika mikä voitaisiin automatisoida.

Tämä sama ongelma on myös ostoreskontran puolella. Olisi kätevä napata kaikki laskut maksuun olipa se hyvitys tai veloitus ja aina laskujen kohdistukset menisivät oikein. Nyt kun ostolaskut kohdistetaan  Netvisorissa niin pitää varmistaa että toimittajan päässä laskut kohdistetaan samalla tavalla, tämän tiedon monet ilmoittavat toimittajalle sähköpostilla, tässäkin on hukkaan heitettyä aikaa.

5 kommenttia
Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuula,

Arkistoin idean sillä se on ollut pitkään avoinna ilman suurempaa kannatusta. Tulemme toki miettimään tulevissa projekteissa miten voimme helpottaa hyvityslaskujen käsittelyä sekä ostossa että myynnissä.

Juuso Kuronen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Juuso Kuronen

Hei @Jani Korhola, tämän "arkistoinnin" voisi kumota. Tuula on aivan oikeassa tämän suhteen. Aivan järjetöntä lisätyötä, kun jokainen tiliotteella näkyvä hyvityslaskun suoritus pitää tässä tapauksessa käsitellä manuaalisesti.

 

Toivottavasti otatte tämän uudestaan käsittelyyn ja hoidatte Netvisorin tämän osalta tälle vuosituhannelle.

Suski L
CONTRIBUTOR **
tekijä Suski L

Hyvä uudistus olisi meistäkin

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Juuso,

 

Otamme loppuvuodesta koko hyvityskäsittelyn tarkempaan käsittelyyn ja lähdemme pohtimaan parannuksia kokonaisuutena. Mikäli haluat (tai muut tässä keskustelussa) mukaan kommentoimaan meidän suunnitelmia, niin ilmoittautukaa meidän käyttäjäpaneeliin. https://netvisor.fi/teamnetvisor

lapgan1st
CONTRIBUTOR *
tekijä lapgan1st (Päivitetty ‎17-05-2020 17:03 tekijä lapgan1st )

wow