peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
GURU ***

MYYNTIRESKONTRA SUORITUSTEN KIRJAUS HYVITYSLASKUT

Tila: Arkistoitu

Asiakas maksaa n. 30 veloituslaskua ja mukana on 1 hyvityslasku. Nämä kaikki näkyvät tiliotteella erikseen tiliöitävinä riveinä mutta maksaja maksaa omasta ostoreskontraohjelmastaan nämä viitteellisinä yhdellä napin painalluksena. Netvisorissa kirjaan nyt joka ikisen laskun erikseen käsin kun mukana on yksi vaivainen hyvityslasku. Jo iät ja ajat yleiset maksuliikenne/ostoreskontra/myyntireskontraohjelmat ovat osanneet käsitellä myös - merkkiset laskut siten että ne kulkevat automaattisesti järjestelmässä ja kuittaantuvat myös automaattisesti pois. Poikkeuksena kaikista taitaa olla Netvisor. Onkohan netvisorissa laskettu seuraavaa: kaikki Netvisorin asiakkaat x heidän asiakkaat joilla on hyvityslaskuja = tästä tulee aika iso luku ja jokainen Netvisorin asiakas kirjaan kaikkien omien asiakkaiden hyvityslaskut manuaalisesti käsin. Tässä kuluu valtavasti aika mikä voitaisiin automatisoida.

Tämä sama ongelma on myös ostoreskontran puolella. Olisi kätevä napata kaikki laskut maksuun olipa se hyvitys tai veloitus ja aina laskujen kohdistukset menisivät oikein. Nyt kun ostolaskut kohdistetaan  Netvisorissa niin pitää varmistaa että toimittajan päässä laskut kohdistetaan samalla tavalla, tämän tiedon monet ilmoittavat toimittajalle sähköpostilla, tässäkin on hukkaan heitettyä aikaa.

1 kommentti

Hei Tuula,

Arkistoin idean sillä se on ollut pitkään avoinna ilman suurempaa kannatusta. Tulemme toki miettimään tulevissa projekteissa miten voimme helpottaa hyvityslaskujen käsittelyä sekä ostossa että myynnissä.