peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tomi Luomaluhta
CONTRIBUTOR **

Netvisor tarjousten ja tehtävien tuloksen seuranta/näkymä

tekijä Tomi Luomaluhta
Tila: Arkistoitu

Moro.

Mulla olisi seuraavanlaisia kehitysideoita/toiveita koskien tarjousten ja tehtävien tuloksen seurantaa/näkymää.

TARJOUKSET:

Luotaessa uusi tarjous tulisi tarjouksen teon yhtedessä mielestäni näkyä kyseisen tarjouksen kate summana sekä prosentteina. Kun tarjoukseen kirjaataan tarjottavat työt ja tuotteet niin tarjouksella tulisi näkyä tarjoukseen kohdentuvat hankinnat/kulut yhteensä. Nykyinen tuotteen hankintahinta ei riitä vaan tarjouksesta tarvittaisiin kattavampaa tietoa jo tarjouksen luontivaiheessa.

TEHTÄVÄT:

Kun kenttähenkilökunnan tunnit on syötetty ja kohdistettu kullekkin omalle tehtävälleen, niin tehtävän tulisi laskea taloustiedot välilehdelle tarkka tehtävän kate. Tehtävälle tulisi näkyviin se todellinen kulu sisältäen työajan syöttäneen palkanmaksun sivukulut eikä ainoastaan laskennallista ja laskutettavaa hintaa.

Kammoksun myös sitä, että kun tehtäville lisätään myytyjä tuotteita muu laskuttettava kulurivinä niin tehtävä tulkitsee sen pelkkänä kulurivinä eikä hae tuotteen takana olevaa ostohintaa ja myyntihintaa. Tässä kohtaa tulisi mielestäni olla valintaominaisuus siitä laskutetaanko kulu vaiko rekisterissä oleva tuote, jolloin tehtävä huomiotsisi tehtävälle kohdistuvan katteen euromääräisesti sekä prosentteina.

Lisätoiveena esitän että tehtävien laskutusominaisuuksia tulisi parantaa siten että tehtävälle kohdennetut tuotteet ja tarvikkeet saisi laskutettua samassa yhteydessä tilauksen laskutuksen kanssa. Nykyisin tarjous/tilaus joudutaan laskuttamaan ensin johon pystyy kohdistamaan ja liittämään ainoastaan mahdolliset työajankirjaukset. Tuotteiden kohdalla jotka ovat syötetty tehtävä näkymässä tämä ei onnistu vaan niistä joudumme luomaan kokonaan oman laskunsa, mikä mielestäni täysin turhaa kulua yritykselle.

3 kommenttia
Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tomi,

Tarjouskäsittelyä tulemme parantamaan isommin lähivuosina, tällä hetkellä emme tee siihen muutoksia.

Tehtävien käsittelyyn tulemme tuskin panostamaan kehitysaikaa tulevaisuudessa. En tiedä teidän tarvettanne tehtävien käsittelyyn, mutta jos laajempaa toiminnanohjausjärjestelmää kaipaa, niin meilllä on tarjota siihen Severa tai ValueFrame. Molemmista on rakennettu integraatiot Netvisoriin, joten laskutietojen siirto ja laskutus voidaan hoitaa Netvisorista.

Petteri Putkonen
CONTRIBUTOR *
tekijä Petteri Putkonen

Huomenta!

 

Jatkan tässä ketjussa tarjouksen kehittämisestä. Onko/tai onko tulemassa tarjoukselle kehitystä siten, että tuotteen takana oleva kuvaus saataisiin tarjoukselle mukaan? 

Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

Hei, voisiko tarjoukseen saada liitettyä liite muutenkin kuin verkkolaskuliite?