peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Ida Ketola
CHAMPION ***

Ostolaskujen tarkastuksen parannus

tekijä Ida Ketola (Päivitetty ‎17-04-2020 15:26 tekijä Ida Ketola )
Tila: Aktiivinen

Hei,

Toivoisin parannusta kirjanpitäjän mahdollisuuteen ottaa nimen omaan tarkastajan rooli ostalaskukiertoon aktiivisen osallistumisen sijaan. Tätä saataisiin parannettua, jos tarkastettaviin tiliöinteihin OL-tositteiden kohdalla tulisi suora linkki reskontraan, ettei laskua ja sen tiliöintiä tarvitse mennä katsomaan ensin tositteen kautta ja sitten vasta päätyä laskulle. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tarkastustyötä huomattavasti. Esim. tapauksessa, jossa asiakas ei huomaa laskun ja tiliöintirivien eroa tai edes uskalla korjata summia tiliöintiriveille. 

 

Onhan siinä laskun kuva, mutta sillähän ei ole mitään tekemistä laskun tiliöitymisen kanssa, sillä tiliöintirivit määrää maksun ja alv-ilmoitukselle menevän summan. Lisäksi, jos muutokset tekee tässä tositteelle niin muutokset eivät tule näkyviin reskontraan, mikä aiheuttaa myöhemmin hämmennystä kun reskontrassa ja tositteella on eri tiedot.

 

Muuten kirjanpitäjän pitää tulla tarkastajan/teknisen korjaajan roolista ostolaskukierron aktiiviseksi jäseneksi, joka pysäyttää laskun omaan tarkastukseensa, manuaaliseen muokkaukseen ja päästää vasta sitten tositteeksi/maksuun. Jos kirjanpitäjä ei ole ostolaskujen kierrossa mukana ns. "jarruna" ja manuaalisena tarkastajana, voi mennä laskuja väärillä summilla maksuun asti, kun erotus laskun summan ja tiliöintirivien välillä ei näy missään muualla kuin reskontrassa laskulla.

1 kommentti
Tuula Jehkonen
GURU ***
tekijä Tuula Jehkonen

Tätä olen itsekin esittänyt, toivottavasti nyt etenee toteutusvaiheeseen!