peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Ostolaskun kertatiliöinti automaattiseksi

tekijä Marja-Terttu Järvimäki
Tila: Aktiivinen

Milloin saataisiin vihdoinkin kertatiliöinti automaattiseksi, esim. mahdollistamalla se toimittajatiedoissa? Teen sitä nyt jokaisen asiakkaan ostolaskuille manuaalisesti ja yritän ehtiä ennenkuin asiakas hyväksyy ostolaskun. Kaikkien toimittajien laskuja ei toki haluta kertatiliöidä, joten on oltava joku ruksi toimittajan takan, joka antaa luvan kertatiliöidä automaattisesti. Ei ole mitään järkeä päästää pääkirjalle eli kirjanpitoon 200 riviä tapahtumia per ostolasku, sitä pääkirjaa ei lue kukaan. Jos haluaa ostolaskun rivit nähdä, nehän löytyy ostolaskulta Laskurivit-kohdasta. Yleisimmin riittää, että pääkirjaan eli kirjanpitoon menee rivi per alv-kanta. Ja jos haluaa sinne kaikki rivit, voi jättää kertatiliöinnin tekemättä. Miksi muuten kertatilöinti hävittää toimittajan taakse annetun laskentakohteen?

8 kommenttia
Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen (Päivitetty ‎22-01-2019 13:26 tekijä Kati Leppänen )

Tämä on hyvä kysymys "Miksi muuten kertatilöinti hävittää toimittajan taakse annetun laskentakohteen?" Ja tämä ongelma on ollut ratkaisematta koko sen ajan kun olen Netvisoria käyttänyt eli 9 vuotta. 

 

Sekin auttaisi että kirjanpitäjä voisi tehdä kertatiliöinnin senkin jälkeen kun lasku on hyväksytty. En ymmärrä että miksi tämä toiminto on lukittu laskun hyväksymiseen.

Taru Heinonen
CHAMPION ***
tekijä Taru Heinonen

@Kati Leppänen, tuo laskun hyväksymisen jälkeen tapahtuvan kertatiliöinnin lukittuminen liittynee käyttäjäoikeuksiin tai siis millaiset oikeudet asiakkaalla on. En ole varma mistä tarkalleen, mutta epäilisin että siinä että onko asiakkaalla tiliöinti oikeus vai tiliöinti mahdollisuus. Yleensä käytän asiakkaan oikeutena tiliöintimahdollisuus, ei tiliöidä oletuksena (tms) niin tällöin kertatiliöinti on ollut mahdollista myös hyväksymisen jälkeen.

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Kirjanpitäjän oikeuksilla ei pääse kertatiliöimään kun lasku on hyväksytty. Olisi hyvä päästä tekemään kertatiliöintejä hyväksynnän jälkeen. Näin voisi turhia rivejä siivota pois. Nyt muutos pitää käydä tekemässä tositteella mikä aiheuttaa turhaa työtä.

Taru Heinonen
CHAMPION ***
tekijä Taru Heinonen

Jos muutat ostolaskun kirjanpidon tositerivin summan 0,00 euroksi, ei se tule kirjanpidon tositteelle nolla rivinä. 
En suosittele tekemään kirjanpidon tilien korjauksia/muutoksia muuta kautta kuin ostoreskontran tiliöintien kautta.

Mutta tarkista vielä yrityskäyttäjän oikeudet jos et jo tehnyt. Mikäli hänellä on reskontrien käyttäjäoikeuksissa "Tiliöintiehdotus" tai "Tiliöintimahdollisuus, oletuksena ei tiliöidä" niin silloin vielä hyväksynnän jälkeenkin ainakin minä olen pystynyt vielä kertatiliöimään laskuja.

Salla Tossavainen
CONTRIBUTOR ***
tekijä Salla Tossavainen

Minulla ainakin on asiakkailla pelkkä "tiliöintimahdollisuus" mutta en silti pysty itse kertatiliöimään laskua enää hyväksymisen jälkeen...

Kati Leppänen
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

En nyt ihan ymmärrä että mitä tarkoitat että "muuta kautta kuin ostoreskontran tiliöintien kautta". Jos esim. DNA:n laskulla on 300 riviä jotka asiakas on käsitellyt kaikki samalle kirjanpidon tilille, niin miksi en voisi käydä tosittella poistamassa 299 riviä ja tiliöidä koko laskun yhdelle tuloslaskelman tilille? Kirjanpidon tili on kuitenkin sama tosittella ja reskontran laskuriveillä. Toimenpide on sama kuin ostolaskun kertatiliönti, mutta tehdään tosittelle suoraan. Vyörytykset tehdään myös tositteella kun sekin toiminto lukkiutuu ostoreskontrassa hyväksynnän jälkeen. 

 

Ja meillä ei ole oikeuksia tarkistaa oikeuksia tai käydä niitä muuttamassa, sen tekee meidän oma sovellustuki. Tämä ongelma poistuisi jos kirjanpitäjällä olisi järeämmät oikeudet, koskee kertatiliöinnin lisäksi kaikkia muitakin toimintoja mitkä lukkiutuvat laskun hyväksynnän jälkeen esim. vyörytykset ja osittaisen alv:n käsittely. 

 

 

Sari Rintamäki
CONTRIBUTOR *
tekijä Sari Rintamäki

"Kertatiliöinti" tositteella ei toimi, minuuttitolkulla saa odottaa, että ylimääräiset rivit poistuvat ja sen jälkeen mahdollisesti sivu jää jumiin eli mitään valmista ei tullut. Lisäksi tässä on itsellä ollut ongelma nimenomaan usean sadan (niitäkin oikeasti) ja vähintäänkin muutaman kymmenen rivin kohdalla, että on useampi kustannuspaikka, jolloin tositteella kertatiliöinti oikeasti mahdotonta. Siinä lasket rivejä kustannuspaikoittain ja todennäköisesti oikeaa tulosta et saa tai aikaa ainakin menee tuhottomasti, asiakas on alunperin laskulle laittanut oikeat kustannuspaikat tässä tapauksessa ja hyväksynyt laskun. Näitä en enää edes yritä kertatiliöidä vaan pääkirjalla on sitten "miljoona turhaa riviä". Oma mielipiteeni on, että pääkirjalla on mahdollisimman vähän vientejä, tarvittaessa laskulta voi tarkistaa tarkemmat tiedot.

 

Omalla kohdalla ongelma poistui osittain, kuin vaihdoin asiakkaalle "tiliöintimahdollisuus, oletuksena ei tiliöidä" ja nyt pystyn tekemään kertatiliöinnin yhdelle tilille hyväksynnän jälkeen. Vielä kun saisi toiminnon, että tiliöisi riveille ehdotetuille tileille ja kustannuspaikoille samalla tavalla kuin eri alv-prosenteilla onnistuu.

Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

Tämä mahdollisuus olisi kyllä hyvä olemassa. Aiemmin ajattelin, ettei sillä ole väliä, ellei laskutus mene vientien mukaan. Jos kuitenkin on vähäkään isompi yritys, ei tilintarkastaja saa ladattua pää- ja päiväkirjaa ilman että selain kaatuu.