peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Palkkalaskelman lähetys meilillä

tekijä Petri Tykkä
Tila: Ei toteutettavissa

Eikö palkkalaskelmien toimitus olisi kätevintä hoitaa automaattisesti sähköpostitse järjestelmästä?

20 kommenttia
CONTRIBUTOR ***
tekijä Petri Tykkä

Verkkopalkka tulee olemaan kiva lisäys ja varmaan monen kohdalla toimiva ratkaisu, mutta useissa tapauksissa palkkalaskelman lähetys meilillä olisi vain yksinkertaisesti helpoin ja toimivin ratkaisu sekä laskelman vastaanottajan ja tilitoimiston kannalta. Teknisesti tämän toteutus lienee melko helppoa ja tietosuojamääräyksiin vetoaminenkaan ei oikein kannata kun esim Fivaldissa ja procountorissa tämä ominaisuus on käytössä.

tekijä Sini Alamäki

Hei

Kiitos ideasta. Olemme Netvisorin osalta tehneet linjauksen, ettemme tule tukemaan palkkalaskelmien toimittamista sähköpostitse. Asiakkaidemme tietojen säilyminen suojattujen yhteyksien takana on meille erittäin tärkeää. Olemme myös muussa toiminnassamme päätyneet mainitsemiasi muita palveluita tiukempiin tietosuojakäytäntöihin.

1.3.2016 tulemme julkaisemaan verkkopalkan toimittamisen mahdollisuuden. Tämä tulee olemaan palkanlaskijalle sekä palkansaajalle helppo keino palkkalaskelman näkemiseen. Jo nyt ennen maaliskuuta palkkalaskelmat voi toimittaa sähköisesti Tulostuspalvelun avulla, jos vastaanottajalla on Netposti käytössä. 

CONTRIBUTOR ***
tekijä Petri Tykkä

Erikoinen linjaus ja mielestäni palkanlaskelman vastaanottajan tulisi saada päättää millä tavoin hän vastaanottaa laskelman. Usein asiakkaat nimenomaan haluaa laskelman sähköpostiin ja sen meilaaminen palkanlaskijan omasta meilistä ei tietenkään ole yhtään tietoturvallisempaa. Valitettavasti netposti ja varmaan myös verkkopalkka ovat vähän kömpelöitä käyttää.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tällä linjauksella ei ole mitään tekemistä käytännön kanssa. Asiakkaat haluavat pääsääntöisesti palkkalaskelmat sähköpostilla ja sitten niitä skannaillaan/tallennellaan ja lähetellään erikseen. Aivan turhaa työtä ja ajanhukkaa kun olisi mahdollisuus lähettään suoraan palkkaprosessista.

CONTRIBUTOR ***
tekijä Margus Udam

Täysin samaa mieltä, Tuula!

CONTRIBUTOR **
tekijä Marja Nuuttila

Täysin samaa mieltä. Vanhassa järjestelmässäni lähetin vuosi kaikki palkkalaskelmat sähköpostilla ja nyt asiakkaat ihmettelevät paperipostin lähetystä. Todella turhauttavaa työtä kopsailla niitä työpöydälle ja lähetellä yksittäin.

CONTRIBUTOR **
tekijä Tiia Huopalainen

Turvallisuutta tämä ei lisää, hankaloittaa vaan. Enemmistö haluaa laskelman sähköpostilla, koska esim. ammattiliitot haluavat ne .pdf muodossa.

Turhauttavaa!

tekijä Sini Alamäki

Hienoa, että teillä on kiinnostusta ohjelmamme kehittämistä kohtaan ja loistavaa, että keskustelua syntyy!

Tietosuojavaltuutetun kannanottojen ja tietosuojaan liittyvän lainsäädännön perusteella emme ole halunneet henkilöiden palkkatietoja emmekä henkilötunnusta toimittaa salaamattomassa sähköpostissa. Asiakkaidemme tietojen suojaaminen on meille tärkeää ja tästä johtuen olemme tehneet tekniset ratkaisut aina niin, että ohjelmaamme on turvallista käyttää.

Ymmärrämme kuitenkin käyttäjiemmekin näkökulmaa ja tulemme kartoittamaan tarpeita palkkalaskelmien toimittamisen osalta. Tässä keskustelussa kannustaisinkin pohtimaan sitä, mitkä tiedot palkkalaskelmalla ovat palkansaajalle erityisen kiinnostavia. Miksi palkansaajan tulee saada palkkalaskelma tiedoksi juuri sähköpostilla? Mitkä tiedot palkkalaskelmassa ovat sellaisia, jotka palkansaajaa erityisesti kiinnostavat tässä sähköpostissa? Voidaanko sama tieto tarjota yhtä modernisti ja ajantasaisesti esimerkiksi tekstiviestissä?

Kannustaisin myös kokeilemaan ensi viikolla julkaistavaa Verkkopalkkaa. Tämän uudistuksen myötä palkansaajalla on mahdollisuus saada palkkalaskelmansa lähes välittömästi kun palkanlaskija on lähettänyt palkkalaskelmat verkkopankkiin. Verkkopalkassa palkkalaskelma on saatavilla pdf-muodossa.

CONTRIBUTOR ***
tekijä Margus Udam

Mun käsityksen mukaan tämä asia olisi ratkaisu sillä että sähköpostitse lähetetyssä palkkalaskelmassa ei näkyisi palkansaajan henkilötunnus?

tekijä Ville Kuusela

Verkkopalkka on tosiaan yksi ratkaisu tähän mikä on mielestäni erittäin hieno ja ennenkaikkea turvallinen vaihtoehto yksittäisen henkilön kohdalla, itse haluan omat palkkalaskelmat jatkossa verkkopankkiini.

Allaolevasta linkistä löytyy hiukan lisää tietoa verkkopalkasta:

UUSI OMINAISUUS: Maventa Verkkopalkka – Netvisor tukiportaali

Margus Udam​, tuo on täysin totta että kyseisellä toimenpiteellä voidaan kiertää tuota henkilötunnusta koskevaa suositusta toistaiseksi.

Ohessa ote tietosuojavaltuutetun lausunnosta joka ei suoraan kiellä tietojen käsittelyä:

  • Mikäli henkilötunnusta on tarkoitus käsitellä, suositeltavaa on joko salatun sähköpostin käyttäminen tai esim. rekisteröidyn suostumuksen hankkiminen, jonka yhteydessä on riittävällä tavalla informoitu sähköpostin tietoturvallisuuden tasosta, esim. ettei sähköpostia ole suojattu. Mikäli asiakas haluaa asiakassuhdettaan hoidettavan sähköpostitse, ei minulla ole huomauttamista tällaisesta menettelystä.

Lähde Tietosuojavaltuutettu - Saako henkilötietoja lähettää sähköpostilla salaamattomana?

Viimeaikaiset uutisoinnit sekä säädösten tiukentamiset ovat näyttäneet että tietoturva-asiat tulevat tiukkenemaan kautta linjan, ja mielestäni olisi järkevää tehdä etukäteen ratkaisuja jotka kestävät aikaa kun tiukemmat säädökset astuvat asteittain voimaan.

  • Yksilöä koskeva tietoturva on "kuuma peruna" mistä tällä hetkellä käydään laajasti keskustelua ja sen tiukentamiseen on paineita joka suunnalta.

Toivon kovasti että asiakkainamme arvostatte ajatusmaailmaamme jonka Sini tuossa jo kertoi, turvallisuus on meille erittäin tärkeää, mutta toisaalta kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme toiveita ja pyrimme tekemään ratkaisuja jotka ovat kestäviä ja käytännössä toimivia.

Ps. Tämä on hienoa keskustelua, kiitos että olette mukana antamassa meille tärkeää palautetta joka auttaa meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!

Ystävällisin terveisin:

Ville Kuusela

Asiakaspalvelujohtaja

Visma Solutions Oy

CONTRIBUTOR ***
tekijä Päivi Kontu

Käykö nyt niin että valitessani palkansaajalle palkkalaskelman toimitustavaksi verkkopalkka en saa tulostettua palkkalaskelmia arkistointia varten muuttamatta palkkalaskelman toimitustapaa paikalliseksi tulostukseksi? Ainakin toistaiseksi haluan säilyttää palkkalaskelmat paperisina mapissa...

CONTRIBUTOR **
tekijä Tiia Huopalainen

"Miksi palkansaajan tulee saada palkkalaskelma tiedoksi juuri

sähköpostilla? Mitkä tiedot palkkalaskelmassa ovat sellaisia, jotka

palkansaajaa erityisesti kiinnostavat tässä sähköpostissa? Voidaanko sama

tieto tarjota yhtä modernisti ja ajantasaisesti esimerkiksi

tekstiviestissä?"

Palkansaajat (osa-aikaiset), jotka kuuluvat ammattiliitton tai saavat Kelan

päivärahaa, joutuvat lähettämään palkkalaskelman .pdf muodossa ja mielummin

mahdollisimman nopeasti (eli heti), että päivärahat maksetaan ajallaan.

Tekstiviestiä ei liitto ja kela hyväksy. Sähköpostilla laskelma on näppärä

lähettää heti eteen päin.

Verkkopalkkaa kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.

Tiia Huopalainen

29. helmikuuta 2016 klo 9.20 paivi.kontu@palmu.fi <visma@jiveon.com>

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Verkkopalkka toimii varmaan ainakin joidenkin palkansaajien kohdalla. Mites sitten toimitaan kun yrittäjät haluavat kuitenkin työntekijöiden palkkalaskelmat nähtäväksi (sähköpostilla), minulla on useita yrittäjiä, jotka eivät katso itse Netvisorista yhtään mitään. Haluan myös itse tulostaa palkkalaskelmat mappiin. Tekstiviesti ei kyllä tässä asiassa minusta palvele ketään.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Verkkopalkka oli toimiva ratkaisu, kunnes kävi ilmi ettei palkkalajien seliterivit siirry lainkaan. :smileyconfused:

Monille ne selitteet on kuitenkin tärkeitä.

Mitä sähköpostilaskelmien lähetykseen tulee, ainakin yksi palkanlaskennan ohjelmisto lähettää palkansaajakohtaisesti salatun sähköpostin. Postin salasana generoituu ohjelmistosta eikä täten varmastikaan ole kenenkään arvattavissa. Eri asia toki on, kuinka pitävä tuo kyseinen salaustekniikka on mutta siitä tietänevät jotkut minua viisaammat Hymiö Onnellinen

CHAMPION **
tekijä Timo Joronen

tämä on komsii komsaa juttu, totta on että laskelmat liikkuvat kyllä ihan villisti meileissä muuallakin kuin netvisorissa, ei tämä netvisorista meilillä lähetys juuri turvattomuutta lisää, jos tt haluaa sen meilillä niin mikäs siinä, hän ottaa siinä tietoisen riskin, tosin tätä ei kai ole ylemmissä tuomioistuimissa testatattu, enkä kyllä haluasi olla tässä eka, toisaalta taas taloushallintoliitolla ja muillakin alan toimijoilla on kyllä selkeä linja että turvallisesti pitäisi ne lähettää joten ...

tekijä Minna Seistilä

Hei Päivi,

Anteeksi, etten ole huomannut kysmystäsi aiemmin tämän verkkopalkkakeskustelun lomasta.

Ei toki ole tarpeen vaihdella Palkkalaskelman toimitustapaa Verkkopalkkalaskelman vuoksi, jotta tulosteet saadaan mappiin.

Vie ensin palkanlaskentaprosessi normaalisti loppuun (eli lähetä verkkopalkkalaskelmat, tee maksatus ja muodosta tosite), jotta palkkalaskelmat ovat vaiheessa Valmiit palkkalaskelmat. Valitse kaikki/haluamasi palkkalaskelmarivit ja klikkaa Tulosta valitut -painiketta. Näin pystyt tulostamaan kaikki palkkalaskelmat massana niin pdf-muotoon kuin paperillekin.

tekijä Sini Alamäki

Hei

Kiitos aktiivisesta keskustelusta ja arvokkaasta palautteesta verkkopalkkaan liittyen. Palautteen perusteella tulemme tuomaan palkkalaskelmarivien riviselitteet näkyviin verkkopalkkaan.

Työ muutoksen toteuttamiseksi aloitetaan heti ja tulemme päivittämään tietoja muutoksen julkaisemisen aikataulusta tälle tuoteideasivulle: Verkkopalkkalaskelman palkkalajirivien selitteet

tekijä Sini Alamäki

Hei

Olen päivittänyt tämän ehdotuksen tilan vastaamaan jo aiemmin keskustelussa käytyä näkemystämme. Olemme vasta julkaisseet verkkopalkan ja tuoneet tähän myös kaivatut seliterivit näkyviin.

Netvisorissa palkkalaskelmien toimittaminen sähköisesti on nyt mahdollista niin verkkopankkiin kuin Netpostiinkin ilman paperia, tulostamista ja manuaalista työtä. Tämänkin vuoksi tulemme nyt käyttämään tuotekehityksessä panoksemme muihin kehitystoimenpiteisiin. Koemme, että keskittymällä mm. lomalaskennan uudistamiseen ja muihin käyttäjän prosessia tehostaviin toimenpiteisiin, voimme tuoda enemmän lisäarvoa asiakkaidemme arkeen.

CONTRIBUTOR ***
tekijä Petri Tykkä

Valitettavasti ainakaan meidän asiakkaat eivät ole verkkopalkasta yhtään innostuneita vaan haluavat edelleen laskelmat meilillä. No tämähän toki onnistuu, tuottaa vain hieman vaivaa tilitoimistolle eikä ole lainkaan ajanmukainen ketterä tapa toimia. Verkkopalkka ei ole yrittäjille tuttu ja niin kauan kuin sen tuotteistus ja käyttäjille tiedottaminen ei ole riittävällä tasolla on helpompi meilailla palkkalaskelmia tai tallentaa niitä pilvipalveluihin.

CONTRIBUTOR *
tekijä Jari Torvelainen

Olemme kohta 150 ihmistä laittaneet työmaille rakennuksilla. Näistä yli 100 sellaista, joilla ei ole edes mahdollisuutta suomalaisen sotun hankkimiseen ennen kuin heidän kohdallaan on tehty päätös turvapaikasta ja/tai (työpohjaisesta oleskeluluvasta). Ja maksamme viikottain.

Verkkopalkka on siis meille täysi susi, koska se ei mitenkään tue ulkomaalaistaustaisen henkilön palkkalaskelmien toimittamista näiden haluamassa muodossa eli pdf:nä, jonka he voivat myös aukaista älypuhelimellaan. Heillä ei ole useinkaan osoitetta, johon laskelman voisi toimittaa ja he tarvitsevat sen usein viikottain voidakseen sovittaa mahdolliset avustuksensa ym laskelman mukaan - suomeksi: säästää veronmaksajien rahaa, sillä käytännössä jokainen maksettu euro leikkaa mahdollisia viikottaisia sosiaali- ym tukia.

Yksityisyyden suojaus on tässä kohtaa toisarvoinen ongelma ja lupa laskelman toimittamiseen saadaan asianomaiselta helposti. Kaiken lisäksi yksityisyyden suojaus on tällöin työnantajan vastuulla.

JOS NIIN HALUTAAN, on sähköposti lähetettävissä myös suojatusti, esim niin, että sen avaamiseen tarvittava salasana (mieluusti vain kerran kaikille toimitusosoitteesta tuleville sähköposteille) toimitetaan toista reittiä, esim tekstiviestillä palkansaajan kännykkään. Ja muitakin tapoja on (esim monet vakuutusyhtiöt toimittavat suojattuja sähköposteja, mitkä aukeavat ensimmäisellä kerralla tehdyn tiukemman tunnistuksen jälkeen samalla laitteella uudestaan, ilmeisesti pipareita käyttäen, suoraan).
Yksityisyyden suojaan vetoaminen on pelkkä excuse osaamattomille turaajille eli koodaajille.

Siinä vaiheessa kun meidän työllistettyjen määrä ylittää 200, olen melko varma että koko Netvisorin käyttö on vaakalaudalla, ellei tähän saada automatisoitavissa olevaa ratkaisua. Nyt pitää jokaisen palkansaajan laskelma tulostaa sivu kerrallaan talteen ja sitten poimia se sähköpostilla lähetettäväksi - edes tämän toiminnon automatisointi: palkkalaskelmat yhden pitkän pdf:n sijaan saajakohtaisesti nimettynä haluttuun hakemistoon esim maksupäivän TAI palkkajakson päättymispäivän mukaan helpottaisi tätä rumbaa (ja mahdollistaisi meillä mailien lähetyksen automatisoinnin, ellei Netvisor sitä halua / kykene tekemään).