peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Noora Kolis
VISMA

Pikamaksu

tekijä Noora Kolis
Tila: Ei toteutettavissa

Netvisoriin tarvitaan mahdollisuus maksaa laskuja tai tilisiirtoja pikamaksuna.

Ilman toimintoa maksut täytyy tehdä suoraan pankin kautta ja kohdistaa jälkikäteen ostolaskuun.

Tämä on selkeä heikkous verrattuna kilpaileviin ohjelmiin.

13 kommenttia
Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

vastaava tarve tunnistettu myös palkkojen puolella. Nordea ei enää ota pikamaksutietoja sähköpostitse vastaan (kuten muut pankit vielä tekevät) joten näissä tilanteissa olemme ongelmissa. Ainut ratkaisu on hankkia valtakirjat ja lähteä lähimpään konttoriin.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tarve kasvaa vain jatkossa, kun tosiaan Nordea vaatii melko usein pikamaksun toteuttamiseksi konttorikäynnin..

Maiju Niemi
CONTRIBUTOR ***
tekijä Maiju Niemi

Onkohan tullut mitään tietoa, että onko pikamaksu mahdollisuutta kehitteillä jo?

Riitta Holmén
CONTRIBUTOR *
tekijä Riitta Holmén

Hei,

Eteneekö tämä pikamaksu-asia? Palkkojen puolella olisi todellakin tarvetta tälle.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei,

Useampi pankki on nyt kiristänyt käytäntöjään. Nordea ei ota enää konttorissakaan pikamaksuja vastaan ja Handelbanken vaatii allekirjoitettuja dokumentteja ennen maksujen tekoa.

Mikä tämän tilanne on? Ongelma tulee varmasti vain kasvamaan tulevaisuudessa.. :smileyalert:

Sini Alamäki

tekijä Sini Alamäki

Hei

Tästä on juuri äskettäin päätetty, että tulemme toteuttamaan pikamaksun vuoden 2017 aikana.

Pikamaksu on ollut aktiivisesti mukana priorisointikeskustelussa ja tilanteen epävarmuuden vuoksi tästä ei ole aiemmin tiedotettu. Nyt kuitenkin ollaan jo varmalla pohjalla. Tarkempaa aikataulua tästä ei ole päätetty vielä.

Suunnitelmissa tullaan huomioimaan pikamaksun mahdollistaminen niin ostolaskuihin kuin palkka-aineistoonkin tarkoituksena tukea laajasti eri maksuaineistoja.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei Sini,

Kiitos tiedosta!

Jukka Salminen
CHAMPION *
tekijä Jukka Salminen

Pikamaksu on vaarallinen väline. Tilin saa nopeasti tyhjennettyä, tämän palvelun kytkemiseen tarvitaan erityisohjeet, joissa pikamaksu mahdollisuus on annettu. Verkkopankissakin tarvitaan tähän toimenpiteeseen eri valtuutus. Epäilen, että onko vastaavissa sähköisissä palveluissa mukana pikamaksu. Pikamaksu on hyvä väline, kun sitä käytetään esim. palkkojen maksuun, jolloin niissä voisi olla rahamääräinen esto työntekijää kohti. Raja määrä voisi olla keskimääräinen maksettavan palkan määrä + 25%. Pikamaksuihin pitää saada erillinen vahvistus päämieheltä.

tekijä Sini Alamäki

Kiitos Jukka hyvistä huomioista. Toiminnosta tulee tehdä sellainen, että väärinkäytöksen mahdollisuudet jäävät minimiin ja tehdyt toimenpiteet saadaan jäljitettyä.

Pasi Tasanen
CHAMPION ***
tekijä Pasi Tasanen

Onko toteutuksesta tarkempaa aikataulua tiedossa?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Onko tämä jo toteutettu vai edelleen työn alla? Sini Alamäki

Tämä on ollut vaiheessa jo vähän turhankin kauan...

tekijä Sini Alamäki

Hei

Aiemmasta kommentistani poiketen pikamaksu jäi kuitenkin keskusteluissamme edelleen tiukkaan priorisointivääntöön. Pankkien muutettua omia aikataulujaan maksujen siirtämisessä, emme koe enää pikamaksulle sellaista tarvetta, joka sillä oli vielä jokin aika sitten. Esimerkiksi Nordeasta (Tilisiirto | Nordea.fi), Danske Bankista (Maksujen välitys nopeutui – nyt myös Euroopassa) ja OP:sta (Palveluajat maksamisessa - OP) maksut siirtyvät toisiin pankkeihin SEPA-maksuina saman päivän aikana. Näin ollen tätä kehitysehdotusta ei tulla toteuttamaan.

Pahoittelen, että tämän asian linjaamisen kanssa on mennyt näin kauan ja sitä, että välissä on ehditty antaa lopputuloksesta poikkeava viesti teille. 

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hei Sini,

Ikävä kuulla.

Perehdyin asiaan lisää, ja mitä pankkien verkkosivuilla oleviin tietoihin tulee, ovat Nordea, Danske Bank ja OP myös ainoat, joiden tilisiirrot menevät saman päivän aikana perille JOS siirto tehdään ennen klo 14 (DB klo 15).

Tämä ei siis poista ongelmaa, jos asiakkaalla on käytössää jokin muu pankki (säästöpankki, handelsbanken, lähitapiola tms) tai jos pikamaksutarve ilmenee vasta klo 14 jälkeen...