peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Sähköinen allekirjoitus - allekirjotusten seuraaminen ja muistutus

tekijä Kirsi Palmroos
Tila: Aikataulutettu

Sähköisessa allekirjoituksessa ei pysty seuraamaan, ketkä ovat allekirjoittaneet dokumentin.

Allekirjoituksen tilassa näkyy, kuinka moni on dokumentin allekirjoittanut (esim. 2/4), mutta se, ketkä sen ovat allekirjoittaneet, ei näy.

En myöskään pysty lähettämään muistutusta allekirjoittamiseta henkilölle, joka ei ole allekirjoittanut dokumenttia.

Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka pitäisi saada lisättyä sähköiseen allekirjotukseen, jotta se olisi toimiva.

Muistutan myös edelleen luokittelusta. Nythän kaikki dokumentit ovat "Muut asiakirjat". Pitäisi olla mahdollisuus lisätä omia luokkia ja luokitella dokumentit niihin.

11 kommenttia
CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Allekirjoituksia pystyi kyllä seuraamaan, raportoin asiakkaalle koko ajan että mikä oli tilanne ja keneltä vielä puuttui. Nyt en pääse katsomaan että missä kohtaa se oli, mutta jos en ihan väärin muista niin yrityksen nimen kohdalta aukeaa valikko ja siellä on "sähköinen allekirjoittaminen". Sieltä pystyi tilannetta seuraamaan, tilikausiarkistossa tämä tieto ei taida näkyä.

Mutta tuosta muistuttamisesta olen samaa mieltä, nyt laitoin sitten erikseen sähköposteja asiasta.

tekijä Kirsi Palmroos

Näen kyllä kuinka moni on allekirjoittanut dokumentin esim 2/4, mutta se, keitä nämä ovat en näe mistään.

Ainoa ratkaisu tähän on selaa oma s-posti lävitse ja katsoa, ketkä ovat allekirjotitaneet, koska niistähän tulee viesti s-postiin.

CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Tämä jäi vaivaamaan ja löysinkin dokumentin joka olin asiakkaalleni lähettänyt koskien allekirjoitusten tilannetta. En voi tänne laittaa malliksi koko sivua kun siinä asiakastietoja, mutta alla olevan leikkeen dokumentista voin laittaa. Tuossa olisi vasemmalla puolella allekirjoittajan nimi ja oikealla puolella hänen sähköposti.

En nyt vain muista että missä kohtaa ohjelmaa toiminto oli. Ehkä joku Netvisorin tuesta voisi vastata tähän?

tekijä Kirsi Palmroos

Onkohan meillä jotenkin eri versiot tms koska en löydä tuollaista "Tila" kohtaa lainkaan itseltäni.

Yritin haravoida kaikki mahdolliset kohdat läpi.

Jos menen allekirjoitettuun dokumenttiin "sisälle", niin näen sen tilan "Allekirjoitettu" , mutta en ketkä sen ovat allekirjoittaneet.

CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Yksi vaihtoehto tietenkin on, että toiminto on otettu pois tai kadonnut vahingossa jonkin päivityksen yhteydessä. Pitäisi kyllä ehdottomasti saada takaisin.

CHAMPION ***
tekijä Kati Leppänen

Tässä on tapahtunut jotain kevään jälkeen, nyt minullakaan ei näy tuo listaus enää. Toiminto pitäisi saada äkkiä takaisin!

tekijä Kirsi Palmroos

Tänän tuli esille yhden allekirjoittajan toimesta, että aikaisemmin allekirjoittaneille oli tullut hänen muistin mukaan kopio allekirjoitetusta dokumentista sen jälkeen kun kaikki olivat allekirjoittaneet sen. Nyt näin ei tapahtunut - ainoiastaan ilmoitus, että kaikki ovat allekirjoittaneet dokumentin.

Mielestäni olisi hyvä "palvelu", että allekirjoittaneille tulee s-postissa kopio allekirjoitetusta dokumentista.

tekijä Jani Korhola

Hei

Korjaamme tämän ensi viikon viikkoupdatessa. Tieto on epähuomiossa piilotettu käyttäjiltä. Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.

tekijä Jani Korhola

Hei Kirsi,

Liite poistettiin viestistä koska allekirjoitettavissa dokumenteissa liikkuu myös paljon hyvin arkaluontoista tietoa ja haluamme tällä vähentää riskiä siitä että se joutuu vääriin käsiin. Voi olla että kevennämme myöhemmin vielä tätä lähestymistapaa, mutta toistaiseksi liitteet ovat luettavissa vain Visma Signin ja Netvisorin kirjautumisen takana.

tekijä Kirsi Palmroos

Samalla kun korjaatte sähköistä allekirjoitusta, voisitteko listätä mahdollisuuden itse lisätä sinne luokkia.

Meillä on tarkoitus alkaa käyttämään sähköistä allekirjoitusta laajemminkin ja olisi erittäin tärkeä päästä luokittelemaan dokumentit, jotta niitä olisi helpompi hallinnoida.

Olen tästä tehnyt jo idea-ehdotuksen aikaisemmin:

Sähköinen allekirjoitus - Luokka

tekijä Jani Korhola

Hei Kirsi,

Tässä samassa se ei taida vielä ihan ehtiä, sillä tuo muutos on meillä vasta testattavana. Tulee kuitenkin lähiviikkojen aikana.

Lisäksi tuo uudelleen lähetys on meillä työlistalla.