peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Tuula Jehkonen
ACTIVE CONTRIBUTOR ***

TILIOTTEEN TOSITELAJI

tekijä Tuula Jehkonen
Tila: Toteutettu

Voisiko tiliotteelta tiliöitäessä tositelajiksi tulla aina pankki?

Kun tehdään tiliotteelta uuden tositteen muodostus niin ohjelma antaa oletuksena sen tositelajin minkä olet sattunut viimeksi netvisorissa tekemään; olipa tositelaji mikä tahansa ja se pitäisi aina muistaa tarkistaa. Jos tähän jo on joku oletuskohta mihin sen voi jo nykyisin laittaa niin ottaisin mielelläni tiedon vastaan.

10 kommenttia
Jonna Iltanen
CONTRIBUTOR *
tekijä Jonna Iltanen

Minä olen nyt viikon ajan ihmetellyt outoja tositteita jotka ovat johtuneet tiliotteelta tehdyistä tositteista. Mielestäni ennen Netvisor on antanut pankkitositelajin oletuksena kun tiliotteelta on lähtenyt tekemään tositetta, mutta viime aikoina ne ovat olleet aina ostoreskontrasuorituksia. En siis ole tajunnut tarkistaa että menee oikealle tositelajille kun se on ennen aina mennyt automaattisesti pankkitositteeksi, nyt joulukuuta tehdessä olen ensimmäistä kertaa joutunut korjailemaan tositelajia.

Tuula Jehkonen
ACTIVE CONTRIBUTOR ***
tekijä Tuula Jehkonen

Sama ongelma täälläkin!

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tällä hetkellä uuden tositteen muodostamisessa seliterivi jää tyhjäksi ja kaikki kopioivat manuaalisesti selitteen. Voitaisiinko saada toimimaan automatiikalla, samalla kun tuo tositelaji PT tulisi aina oletuksena tositelajiksi.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuula ja muut,

Onko tilanne edelleen niin että haetaan se viimeksi käytetty tositelaji kun tiliöidään tiliotteelta? Jos on niin tämä vaikuttaa enemmän bugilta kuin kehitysidealta.

Tuula Jehkonen
ACTIVE CONTRIBUTOR ***
tekijä Tuula Jehkonen

Juuri niin tekee että mitä olet viimeksi mennyt tekemään se tulee tiliotteelle oletukseksi.

Jani Korhola
VISMA
tekijä Jani Korhola

Hei Tuula,

tästä on nyt kirjattu tiketti meidän työjonoon. Tiedotamme täällä sekä julkaisutiedotteessa kun tämä on korjattu.

Miika Toivonen
CHAMPION ***
tekijä Miika Toivonen

Moi,

Kehityslistalle tätä koskien voisi lisätä myös tositelajin linkityksen tiettyyn pankkitiliin. Jos yrityksellä on useampi pankkitili, olisi kullakin tilillä hyvä olla oma tositelaji. Tämä helpottaa tapahtumien seurantaa, etsimistä, jne. Nyt tiliotenäkymässä toisen tilin kirjauksia tehdessä pitää muistaa itse vaihtaa tositelaji ennen tiliöintien vahvistamista, muuten kaikki menee siihen oletus-PT lajille.

Eli pankkitilien hallintaan joka tilille valittavaksi tositelaji. Samalla tavalla kun kirjanpitotilikin siellä valitaan.

Helena Lindell1
CHAMPION ***
tekijä Helena Lindell1

Lisäksi, kun tositelajia muutetaan olisi mielestäni paikallaan, että ohjelma automaattisesti jatkaa muutetun tositelajin seuraavasta numerosta. Kokemukseni mukaan muutetun tositelajin numerointi jatkuu tositteella olleesta alkuperäisestä numerosta (ainakin jos kyseessä suurempi numero) ellei huomaa "elvyttää" numeroa.  Tositelajin sisään jää suuriakin aukkoja.

Teemu Kolehmainen
CHAMPION ***
tekijä Teemu Kolehmainen

Milloinkohan tämä mahtaa korjaantua? Raivostuttavaa kun tositelaji ja päivämäärä tulee uudelle muodostettavalle tositteelle sen mukaan mitä on tehty edellisen kerran kyseisessä yrityksessä. Vaikkapa yrittäjä on käynyt hyväksymässä ostolaskuja niin silloin hänen jäljiltään tositelajina on OL ja päivämääränä hänen viimeksi hyväksymänsä laskun pvm.

tekijä Marja-Liisa Lohtander
Status changed to: Tila: Toteutettu

Hei, 

tämä tuli alkukesästä tuotantoon eli kun tiliotteelta tiliöidään toiminnolla "uuden tositteen muodostus", järjestelmä antaa oletustositelajiksi "Pankki" sen sijaan, mikä on ollut viimeksi järjestelmässä käytetty tositelaji.